جمعه ۰۲ آبان ۱۴۰۴  |  Friday, 24 October 2025
کد خبر: ۴۶۷۰۲
تاریخ انتشار : ۴۹ : ۱۴ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
به بهانه زادروز داستین هافمن به پاس یک عمر فعالیت هنری اش

داستین هافمن، کابوی نیمه شب ها و روزهای بلند سینما!

امروز 8 آگوست برابر با هفدهم تیرماه خودمان، زادروز یکی از تأثیرگذاران سینماست؛ بازیگر کوتاه قد و ریز اندامی که طی سالهای فعالیتش از پس نقش هایی برآمده که ایفا کردنشان کار هرکسی نیست.

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه، امروز 8 آگوست برابر با هفدهم تیرماه ، زادروز یکی از تأثیرگذاران سینماست؛ بازیگری کوتاه قد و ریز اندامی که طی سالهای فعالیتش از پس نقش هایی برآمده که ایفا کردنشان کار هرکسی نیست.

داستین هافمن، کابوی نیمه شب ها و روزهای بلند سینما!

بی شک، سینما بازیگران بزرگ و عجوبه ای را به خود دیده است، اما هیچکدام از آنها داستین هافمن نمی شوند؛ زیرا او بازیگری است که خودش را از فیلتر نقش عبور می دهد و مخاطب را با شخص دیگری مواجه می کند که شبیه داستین نیست.

داستین هافمن را دوستدارانش با فیلم «کابوی نیمه شب» ساخته جان شله زینجر به یاد می آورند و او را در هیبت کابویی می بینند که موقع راه رفتن می لنگد و در زمستان سرمازده نیویورک دنبال جای گرم می گردد و با رفیقش روزهای تلخ همراه با شیرینی های زودگذر را می گذراند.

داستین هافمن، کسی است که در فیلم «پاپیون» ساخته فرانکلین جی شفنر در مقابل استیو مک کوئین کهنه کار بازی حیرت انگیزی از خود ارائه می دهد و در نقش یک جاعل تبعیدی پا به پای او در جزیره ای دور، نقشه فرار می کشد و شکست می خورد و شکست می خورد تا اینکه موفق می شود! داستین هافمن هرچند در این فیلم موفق به فرار شد و استیو مک کوئین را تنها گذاشت اما بازی درخشانش در کنار عناصر مهمی چون فیلمنامه، نوع کارگردانی و موسیقی ماندگار شده است و این فیلم یکی از بهترین آثار «داستین هافمن است.

هافمن در فیلم «کریمر علیه کریمر» ساخته رابرت بنتون در نقش تد ظاهر می شود و در قامت کارمندی موفق ایفای نقش می کند. او در این فیلم، مردی است که به دلیل مشکلات متعدد خانوادگی پله های زوال را یک به یک می پیماید و برای گرفتن حضانت فرزندش تلاشش را به کار می گیرد. داستین هافمن در این فیلم با مرل استریپ بازی پا یا پایی دارد و حاصل تلاشش اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای اوست!

«مرد بارانی» ساخته بری لوینسن یکی دیگر از فیلمهای ماندگار داستین هافمن است. داستین در این فیلم ایفاگر نقش مردی اوتیسمی است که زندگی اش با برادرش (تام کروز) گره خورده است. بازی پیچیده او دراین فیلم بار دیگر اسکار بهترین بازیگر مرد را برای او به ارمغان آورد.

داستین هافمن هم دوره بزرگانی چون آل پاچینو و رابرت دنیرو است و شاید بتوان گفت این سه بازیگر در برهه ای از تاریخ سینما سه ضلع مثلث قدرتمند بازیگری بوده اند. این سه بازیگر تربیت شده آکتورز استودیو هستند؛ مدرسه ای که لی استراسبرگ موسسش بود و در آن بازیگری را به شیوه «متد اکتینگ» تدریس می کرد.

داستین هافمن طی سالهای فعالیتش در سینما ایفاگر نقش های متفاوتی بوده و همواره با گزیده کاری به کامل کردن کارنامه پربارش مشغول بوده است.

«بزرگ مرد کوچک» ساخته آرتور پن، «ماراتن من» ساخته جان شله زینجر، «همه مردان رئیس جمهور» ساخته آلن پاکولا، «بوفالوی آمریکایی» ساخته مایکل کورنته برخی از آثار ماندگاری هستند که داستین هافمن در آنها بازی کرده است.

داستین هافمن با نام اصلی او «داستین لی هافمن» که زاده 8 اوت 1937 در لوس آنجلس است ، امروز 80 ساله شد؛ اما همچنان مشغول کنکاش در نقش ها و بازی در فیلمهاست؛ و البته جای بازیگری چون او همیشه در سینما خالی است!


مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴