جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۶۶۳۴
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۲ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
پیست شترسواری قشم در حاشیه خلیج فارس یکی از بزرگترین سایت‌های محصور اختصاص داده شده به این منظور در کشور است که قرار بود مدرن‌ترین پیست شترسواری خاورمیانه و رقیب امارات باشد که هنوز به این مرحله نرسیده، اما قرار شده تا آن زمان «شترسواری» به شیوه بومی این منطقه، ثبت ملی شود تا به یغما نرود.

به گزارش دیباچه، این پیست در حاشیه‌ی روستای گورزین از توابع بخش مرکزی جزیره قشم واقع شده که به تاریخ شترسواری مردمان این منطقه پیوست شده است. یاسین ایمانی ـ دهیار روستای گورزین ـ که در تهیه‌ی پرونده ثبت ملی شترسواری به شیوه‌ی بومی سواحل خلیج فارس با دفتر میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم مشارکت دارد، گفت: شترسواری از سنت‌های قدیمی محسوب می‌شود که همچنان در این روستا زنده نگه داشته شده. گورزین هم به این خاطر برای ایجاد سایت شترسواری درنظر گرفته شد که در گذشته محل نگهداری شترو حامی و حافظ سنت شترسواری در قشم بود.

«شترسواری» خیلج فارس ثبت ملی می‌شود

او ادامه داد:‌ قرار است شترسواری در زمره‌ی عجایب هفت‌گانه قشم مطرح و معرفی شود، چون در شرایطی که بسیاری از سنت‌ها درحال فراموشی و یا از یاد رفته است، این سنت همچنان و با قوت حفظ شده. در جریان این پرونده هم قرار است شترسواری، شترداری و همه فعالیت‌های وابسته و مشتقات آن، ثبت شود.

ایمانی همچنین درباره‌ی پیست شترسواری قشم که قرار بود در زمره‌ی مدرن‌ترین پیست‌های خاورمیانه باشد، توضیح داد: دو سال پیش این پیست احداث شد، بخشی از دیوار آن را دیوار کشیده‌اند و جاده‌ی دسترسی به آن نیز ایجاد شده و در سر دَرِ ورودی آن نیز دوبادگیر نمادین که از شاخصه‌های معماری سنتی قشم است، ساخته شده. برای این پیست نقشه‌ای طراحی کرده‌اند که بر آن اساس باید سکوی تماشگران، بخش VIP و سرویس‌های بهداشتی و مراکز خدمات دیگری ساخته شود که هنوز اقدامی برای آن‌ها نشده است. در واقع از تمام طرحی که برای پیست شترسواری جزیره قشم درنظر گرفته‌اند، تنها ۲۰ درصد آماده شده است.

وی افزود: بخشی از فضای این پیست به سافاری و سوارکاری اسب اختصاص داده شده که هنوز جای کار دارد. برنامه این است که پیست شترسواری قشم به سبک پیست‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس ایجاد شود، چرا که می‌خواهند شترسواری که سنتی بومی و دیرینه‌ی این سرزمین است در سطح بین‌المللی مطرح شود. طرحی بزرگی برای این سایت در نظر گرفته‌اند.

ایمانی درباره علت روند کند آماده سازی این پیست که قرار بوده رقیبی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد، گفت: اجرای این طرح با سازمان منطقه آزاد قشم است و من درباره‌ی جزییات آن اطلاع دقیقی ندارم، شاید تغییر مدیر میراث فرهنگی و گردشگری قشم و یا کمبود اعتبارات علت کندی روند باشد. به هر حال با مدیر جدید که درباره آن صحبت کرده‌ایم، دیدگاه مثبتی داشته‌اند و تمایل دارند این طرح را به سرانجام برسانند.

او درباره‌ی تاثیر این سایت در جذب گردشگر به مقصدی که بیشتر با عنوان پایگاهی برای خرید مطرح شده است، اظهار کرد: اره‌اندازی پیست شترسواری گورزین در جذب گردشگر اثر زیادی داشته. برای همین هم قصد داریم به سرعت این پیست را توسعه و معرفی کنیم. قرار است زمین‌هایی در حاشیه این سایت به بومی‌ها واگذار شود تا برای نگهداری و بهره‌برداری از شتر نیز استفاده کنند تا مجموعه‌ی کاملی در اختیار گردشگران باشد.

ایمانی همچنین به جمعیت بیکار این روستای مرکزی در جزیره قشم که ۱۸۲۲ نفر سکنه دارد، اشاره کرد و درباره تاثیر اقتصادی توسعه‌ی سایت شترسواری در رفع معضل بیکاری، گفت:‌ پالایشگاه گازی گورزین که شعله‌های آن همواره روشن است تا کنون جمعیتی نزدیک به ۸۰ نفر را به کار گرفته و امیدواریم با راه‌اندازی فاز دیگر آن نیروی بیشتری از این روستا به کار گرفته شود تا از آن نفع بیشتری ببریم. در صورت راه‌اندازی کامل پیست شترسواری و زمین‌های حاشیه‌ای آن برای بهره‌برداری از دیگر محصولات شتر، به طور مستقیم ۵۰ نفر از جمعیت روستا به کار گرفته خواهند شد و سایت جنگل حرا هم که در نزدیکی روستا قرار دارند، درحال حاضر ۱۰۰ نفر را مشغول به کار کرده است که اگر سیکل گردشگری، گازی و دامداری در گورزین جمعیتی از ساکنان آن را به کار گیرند، بی‌شک شاهد روستای بدون بیکار در کشور خواهیم بود.

منبع: ایسنا
برچسب ها: دیباچه ، شترسواری
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار