جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴  |  Friday, 12 December 2025
کد خبر: ۴۶۵۹۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۴۶ : ۱۴ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۶
نگاهی به یکی از فیلمهای ایرانی حاضر در جشنواره بین المللی فیلم «شهر»

«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» اثری جنایی !

«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» به کارگردانی فرزاد موتمن یکی از آثاری است که امروز در جشنواره بین المللی فیلم «شهر» اکران می شود. این فیلم اثری جنایی است که بازیگرانی چون فریبرز عرب نیا، سیامک صفری، ژاله صامتی و آتیلا پسیانی در آن ایفای نقش کرده اند.

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه، فیلم سینمایی «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» ساخته فرزاد موتمن یکی از آثاری است که در ششمین جشنواره بین المللی فیلم «شهر» حضور دارد و امروز 13 مردادماه در پردیس سینمایی «ملت» نمایش داده می شود. 

«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» اثری جنایی !

قصه «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» درباره دختری از خانواده ای پایین شهری است که سحر نام دارد و پس از آنکه شبی از خانه بیرون می رود دیگر باز نمی گردد و کمی بعد جسدی با مشخصات او پیدا می شود. پدر و مادر سحر به پزشکی قانونی فراخوانده می شوند تا جسد را شناسائی کنند اما در می یابند که جنازه متعلق به سحر نیست. سرگرد سعید با بازی فریبرز عرب نیا مسئول پرونده سحر است و بالاخره قاتل او را پیدا می کند و او کسی نیست جز سهراب برادر سحر! 
با توجه به قصه و حال و هوای فیلم می توان آنرا اثری معمایی جنایی دانست که با توجه به شرایط فعلی جامعه ساخته شده است، فیلمی اجتماعی که حاشیه نشینی و مصائب آن را در قالب قصه ای پر کنش به تصویر می کشد. 
فرزاد موتمن که تاکنون فیلمهایی در ژانرهای مختلف ساخته است در فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» به قضاوت آدمها نسبت به یکدیگر و تصمیم گیری آنها بر اساس شنیده ها می پردازد و شاید بتوان گفت پیام اخلاقی فیلم نیز همین است. 

«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» اثری جنایی !

مخاطب سحر را نمی بیند و فقط درباره اش حرفها و روایت های مختلفی را از زبان شخصیت های فیلم می شنود و بر اساس همان شنیده ها نسبت به او شناخت پیدا می کند. به این ترتیب می توان گفت موتمن مخاطب را نیز در قضاوت کردن دیگران سهیم کرده است زیرا این اوست که باید بر اساس آنچه از آدمهای فیلم می شنود قضاوت کند و شخصیت سحر را مورد تحلیل و بررسی قراردهد. 
 آدمهای فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» به اقشار مختلفی تعلق دارند و با فرهنگ و منش خود در قصه و ماجراهای فیلم سهیم می شوند.  
سیامک صفری و ژاله صامتی در فیلم پدر و مادر سحر هستند و در جنوب شهر زندگی می کنند. پدر راننده کامیون و مادر خانه دار است و هردو از پس نقش هایشان خوب برآمده اند و بده بستان های خوبی دارند که در این میان بازی آنها در سکانس پزشکی قانونی مثال زدنی است. 
فریبرز عرب نیا نیز در نقش سرگرد سعید خوش درخشیده و با بازی قابل قبولش چهره ای واقعی و قابل لمس از پلیس ارائه می دهد.  
از دیگر عوامل فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» که در سال 1394 تولید شده، می توان به امیر عربی (نویسنده) و بهرام بدخشانی و مرتضی غفوری(فیلمبردار) اشاره کرد. 
«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» پس از فیلمهای «هفت پرده»، «شبهای روشن»، «باج خور»، «جعبه موسیقی»، «صداها»، «بیداری»، «پوپک و مش ماشالله»، «سایه روشن»، «خداحافظی طولانی» دهمین اثر سینمایی فرزاد موتمن محسوب می شود و پیش از این در جشنواره سی و پنجم فیلم فجر اکران شده بود. 
«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» قرار است امروز جمعه 13 مرداد ماه، رأس ساعت 20 در سالن شماره 2 پردیس سینمایی «ملت» اکران می شود. 
 
ششمین جشنواره بین المللی فیلم «شهر» که روزهای آخر خود را سپری می کند از نهم تا چهاردهم مردادماه در تهران برگزار می شود. 


 
یادداشت وحید خانه ساز
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
0
0
خدا نگذره از کسانیکه برای نشون دادن یک زن بدبخت وحاشیه نشین و....چادر سرش میکنن
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴