چهارشنبه ۰۲ آبان ۱۴۰۳  |  Wednesday, 23 October 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۶۲۱۲
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۶
مدیر هنری آکادمی «فوژان» در معرفی تازه ترین فعالیت های موسیقایی خود از تلاش برای بهبود کیفی ارکستر و اجرای یک طرح ویژه موسیقایی به نام «بهداشت شنوایی» خبر داد.

به گزارش دیباچه، حمیدرضا دیبازر آهنگساز و عضو هیات علمی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر با اشاره به فعالیت های پیش روی خود در عرصه موسیقی بیان کرد: بعد از انتشار آلبوم «از ما» به آهنگسازی من و حضور دولتمند خلف هنرمند تاجیکستانی، عمده تمرکزم را روی آکادمی «فوژان» معطوف کردم زیرا تصمیم دارم اگر بناست کنسرت یا آلبوم تازه ای برگزار و منتشر شود این برنامه ها حتما مبتنی بر آموزه های علمی و درک و دریافت اعضای گروه نسبت به دانش موسیقی باشد.

حمیدرضا دیبازر: شنیدن موسیقی خوب حق شماست

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر علاقه مند موسیقی نمی تواند به صورت مستمر در محیط های دانشگاهی حضور پیدا کند و طبیعتا ورود به جریان دانشگاهی حوزه موسیقی شرایط ویژه ای دارد بنابراین ما ماجرا را به گونه ای هدایت کردیم که علاقه مندان موسیقی علمی و کیفی بتوانند در آکادمی ما حضور جدی داشته باشند. به عبارتی آنچه ما در این فضا روی آن تاکید داریم توجه صرف به موسیقی سرگرمی نیست بلکه تاکید داریم که موسیقی کیفی در اولویت کارها قرار داشته باشد.

دیبازر در بخش دیگری از صحبت های خود به اجرای یک طرح شخصی در حوزه «بهداشت شنوایی» خبر داد و گفت: برنامه آگاهی رسانی، ابهام زدایی از موسیقی و زمینه سازی برای خوب شنیدن آثار خوب طرح گسترده ای است که بدون کمک و همراهی مخاطبان و مردم احتمال کمتری برای محقق شدن دارد. ما باید همه کمک کنیم تا با جدی گرفتن ابعاد آموزش و توجه به مفهوم گسترده پرورش، دنیای بهتری برای خودمان و فرزندانمان بسازیم. اتفاقا ما با هدف بهبود شرایط موجود فعالیت جدیدی را در فضای مجازی شروع کردیم که بر اساس آن برای علاقه مندان بهبود شرایط فرهنگی مشاوره های تخصصی را در حوزه آموزش صحیح موسیقی ارائه می دهیم.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: ما بر این باوریم خوب زندگی کردن که شامل سلامتی جسمی و ذهنی و تعادل بین آن‌ها است حق تک‌تک ماست که البته با معجزه و به‌طور تصادفی حاصل نمی‌شود. ما معتقدیم شنیدن موسیقی خوب حق شماست بنابراین توصیه ما این است تا فسادی را که شنیدن موسیقی بد در ذهن ایجاد می کند بشناسید و تبعات آن را جدی بگیرید. شما باید به این موضوع توجه کنید که شنیدن آثار تکراری مغز شما را از چه امکان بالقوه ای محروم می کند. در عین حال مواجه شدن خنثی و بدون پیش فرض با آثار ارزشمندی که نمی شناسید هم نوع جدیدی از لذت را برایتان ایجاد می کند هم به فعالتر شدن مغز کمک می کند. ما بر این باوریم شنیدن موسیقی خوب یک نعمت شگفت انگیز است که نباید ساده از آن عبور کنیم.

وی با اشاره به دلایل علمی و عملی طرح اجرای «بهداشت شنوایی » بیان کرد: محصور کردن ذهن با نوع خاصی از موسیقی و به آن عادت کردن و فقط از آن لذت بردن فرد را از انواع دیگر لذت که در مواجهه با سبک های دیگر به ویژه آثار برجسته کمتر شناخته نهفته است، محروم می کند. به همین جهت ما در این طرح تاکید می کنیم مخاطبان امکان آشنایی با سبک های دیگر را از خود نگیرند. امیدوارم مخاطبان ما در این طرح که به هنر باکیفیت توجه زیادی می شود، مسیری عکس جهت ابتذال رایج در رسانه ها را که به طور گوناگون زیباشناسی انسان را با اهداف پٓستِ اقتصادی هدف می گیرند، سلامتی شنیداری را تجربه کرده و از شنیدن آثار برجسته و آشنایی با خالقان آنها و دریافت اطلاعاتی مؤثر برای دریافت و درک بهتر اثر، لذت سالم و سازنده ببرند. ما به مخاطبان خود یادآوری می کنیم که شنیدن موسیقی خوب حق شماست و تا می توانید نگذارید آثار مبتذل وارد ساختار ارزشمند وجودی شما بشوند.

دیبازر در پایان گفت: ما بر این باوریم همانطور که برای داشتن جسمی سالم تلاش لازم است، برای داشتن ذهنی سالم هم رسیدگی ضروری است. در نتیجه تاثیر خوبی که از شنیدن آثار ارزشمند که برای سلامت روان خود با عشق و دقت گوش می کنیم نباید با شنیدن آثار مبتذل از بین ببریم. ما در این طرح از طریق معرفی نمونه‌های خوب بدون اشاره به نمونه‌های ضعیف زمینه‌ای برای تشخیص سره از ناسره را ایجاد می کنیم که خود بخشی از اهداف «بهداشت شنوایی» است. این حق هر شهروند است تا درباره‌ پدیده‌ای به نام موسیقی که خواسته یا ناخواسته هر روز در معرض آن است آگاه باشد تا از تأثیرات انواع بد آن خود را حفظ کند و از طریق انتخاب نوع خوب آن در سلامت ذهنی خود نقش مؤثر داشته باشد.

منبع: مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
مجیدکریمی، کارگردان فیلم سینمایی " نفرین آرتا" و مستندساز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

بزودی تاریخ هنر در دنیا با معرفی تمدن آرتا یا تمدن جیرفت، تغییر خواهد کرد/ ضرغامی، با اینکه اهل رسانه بود، هیچگونه کمک مالی به "نفرین آرتا" نکرد!

۱۶:۲۲  -  ۳۰ مهر ۱۴۰۳
رکورددار پرش با نیزه بانوان در گفت وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دختران دونده ایران همیشه روی سکو هستند/ نیاز دارم تجهیزاتم را به روز کنم!

۱۸:۱۴  -  ۲۵ مهر ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با محسن زارعی، رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش

پاسخ به چند پرسش خبرنگار دیباچه درباره کیفیت نظام آموزش و پرورش

۰۹:۰۳  -  ۲۴ مهر ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با زکیه سیف، بازیگر نقش خاتون در نمایش " مبارک و خاتون پرده نشین"

از قصه‌ی یک زن مستجاب الدعوه تا گریزی به الهی نامه‌ی عطار!

۰۹:۰۲  -  ۲۴ مهر ۱۴۰۳
مهدی غفوریان، آهنگساز و خواننده کشورمان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

صداقت در کلام ، از شاخصه های اصلی یک  ترانه اصیل ایرانی است

۰۹:۰۲  -  ۲۹ مهر ۱۴۰۳
دبیر نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در گفتگو با دیباچه:

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت برگزار می‌شود/ جایزه ویژه جشنواره باعنوان «شهید اسماعیل هنیه»

۱۶:۲۹  -  ۲۳ مهر ۱۴۰۳
تهیه کننده و کارگردان پروژه مستند نمایشی «شهدای غریب در اسارت» در گفتگو با دیباچه:

مستند نمایشی «شهدای غریب در اسارت» از شبکه افق پخش می‌شود/ روایتی ۱۳ قسمتی بر اساس خاطرات آزادگان

۱۶:۲۶  -  ۲۳ مهر ۱۴۰۳
عضو تیم ملی کاراته در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

روی کاغد قهرمان آسیا بودیم/ نبود بازی های تدارکاتی، ضربه اصلی را به ما زد

۱۴:۲۷  -  ۱۶ مهر ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با علی فریادی؛ از شرکت کننده عصرجدید تا مجری برنامه " خوش نمک "

فرهنگ طنز در بین مردم و جامعه ضعیف و نوپاست/ وجود محدودیت در بستر طنز، صرفا تقصیر رسانه ملی، سانسور‌ها و خط قرمز‌ها نیست!

۰۹:۰۱  -  ۲۴ مهر ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار