شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۶۲۱۲
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۶
مدیر هنری آکادمی «فوژان» در معرفی تازه ترین فعالیت های موسیقایی خود از تلاش برای بهبود کیفی ارکستر و اجرای یک طرح ویژه موسیقایی به نام «بهداشت شنوایی» خبر داد.

به گزارش دیباچه، حمیدرضا دیبازر آهنگساز و عضو هیات علمی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر با اشاره به فعالیت های پیش روی خود در عرصه موسیقی بیان کرد: بعد از انتشار آلبوم «از ما» به آهنگسازی من و حضور دولتمند خلف هنرمند تاجیکستانی، عمده تمرکزم را روی آکادمی «فوژان» معطوف کردم زیرا تصمیم دارم اگر بناست کنسرت یا آلبوم تازه ای برگزار و منتشر شود این برنامه ها حتما مبتنی بر آموزه های علمی و درک و دریافت اعضای گروه نسبت به دانش موسیقی باشد.

حمیدرضا دیبازر: شنیدن موسیقی خوب حق شماست

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر علاقه مند موسیقی نمی تواند به صورت مستمر در محیط های دانشگاهی حضور پیدا کند و طبیعتا ورود به جریان دانشگاهی حوزه موسیقی شرایط ویژه ای دارد بنابراین ما ماجرا را به گونه ای هدایت کردیم که علاقه مندان موسیقی علمی و کیفی بتوانند در آکادمی ما حضور جدی داشته باشند. به عبارتی آنچه ما در این فضا روی آن تاکید داریم توجه صرف به موسیقی سرگرمی نیست بلکه تاکید داریم که موسیقی کیفی در اولویت کارها قرار داشته باشد.

دیبازر در بخش دیگری از صحبت های خود به اجرای یک طرح شخصی در حوزه «بهداشت شنوایی» خبر داد و گفت: برنامه آگاهی رسانی، ابهام زدایی از موسیقی و زمینه سازی برای خوب شنیدن آثار خوب طرح گسترده ای است که بدون کمک و همراهی مخاطبان و مردم احتمال کمتری برای محقق شدن دارد. ما باید همه کمک کنیم تا با جدی گرفتن ابعاد آموزش و توجه به مفهوم گسترده پرورش، دنیای بهتری برای خودمان و فرزندانمان بسازیم. اتفاقا ما با هدف بهبود شرایط موجود فعالیت جدیدی را در فضای مجازی شروع کردیم که بر اساس آن برای علاقه مندان بهبود شرایط فرهنگی مشاوره های تخصصی را در حوزه آموزش صحیح موسیقی ارائه می دهیم.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: ما بر این باوریم خوب زندگی کردن که شامل سلامتی جسمی و ذهنی و تعادل بین آن‌ها است حق تک‌تک ماست که البته با معجزه و به‌طور تصادفی حاصل نمی‌شود. ما معتقدیم شنیدن موسیقی خوب حق شماست بنابراین توصیه ما این است تا فسادی را که شنیدن موسیقی بد در ذهن ایجاد می کند بشناسید و تبعات آن را جدی بگیرید. شما باید به این موضوع توجه کنید که شنیدن آثار تکراری مغز شما را از چه امکان بالقوه ای محروم می کند. در عین حال مواجه شدن خنثی و بدون پیش فرض با آثار ارزشمندی که نمی شناسید هم نوع جدیدی از لذت را برایتان ایجاد می کند هم به فعالتر شدن مغز کمک می کند. ما بر این باوریم شنیدن موسیقی خوب یک نعمت شگفت انگیز است که نباید ساده از آن عبور کنیم.

وی با اشاره به دلایل علمی و عملی طرح اجرای «بهداشت شنوایی » بیان کرد: محصور کردن ذهن با نوع خاصی از موسیقی و به آن عادت کردن و فقط از آن لذت بردن فرد را از انواع دیگر لذت که در مواجهه با سبک های دیگر به ویژه آثار برجسته کمتر شناخته نهفته است، محروم می کند. به همین جهت ما در این طرح تاکید می کنیم مخاطبان امکان آشنایی با سبک های دیگر را از خود نگیرند. امیدوارم مخاطبان ما در این طرح که به هنر باکیفیت توجه زیادی می شود، مسیری عکس جهت ابتذال رایج در رسانه ها را که به طور گوناگون زیباشناسی انسان را با اهداف پٓستِ اقتصادی هدف می گیرند، سلامتی شنیداری را تجربه کرده و از شنیدن آثار برجسته و آشنایی با خالقان آنها و دریافت اطلاعاتی مؤثر برای دریافت و درک بهتر اثر، لذت سالم و سازنده ببرند. ما به مخاطبان خود یادآوری می کنیم که شنیدن موسیقی خوب حق شماست و تا می توانید نگذارید آثار مبتذل وارد ساختار ارزشمند وجودی شما بشوند.

دیبازر در پایان گفت: ما بر این باوریم همانطور که برای داشتن جسمی سالم تلاش لازم است، برای داشتن ذهنی سالم هم رسیدگی ضروری است. در نتیجه تاثیر خوبی که از شنیدن آثار ارزشمند که برای سلامت روان خود با عشق و دقت گوش می کنیم نباید با شنیدن آثار مبتذل از بین ببریم. ما در این طرح از طریق معرفی نمونه‌های خوب بدون اشاره به نمونه‌های ضعیف زمینه‌ای برای تشخیص سره از ناسره را ایجاد می کنیم که خود بخشی از اهداف «بهداشت شنوایی» است. این حق هر شهروند است تا درباره‌ پدیده‌ای به نام موسیقی که خواسته یا ناخواسته هر روز در معرض آن است آگاه باشد تا از تأثیرات انواع بد آن خود را حفظ کند و از طریق انتخاب نوع خوب آن در سلامت ذهنی خود نقش مؤثر داشته باشد.

منبع: مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳