سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴  |  Tuesday, 25 March 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۵۸۶۱
تاریخ انتشار : ۳۹ : ۱۶ - ۱۹ تير ۱۳۹۶
غلامرضا آزادی در گفتگو با دیباچه مطرح شد
غلامرضا آزادی، تهیه کننده، فیلمبردار و کارگردان سینما که امسال یکی از اعضای هیئت داوران جشنواره کودک و نوجوان بود از کیفیت آثار تولید شده و وضعیت سینمای کودک و نوجوان طی سالهای اخیر گفت.

غلامرضا آزادی تهیه کننده و کارگردان سینما است که طی سالهای فعالیتش در جشنواره های مختلفی شرکت کرده و امسال برای نخستین بار در جشنواره کودک و نوجوان امسال به عنوان داور حضور داشته و آثار را مورد بررسی قرار داد.

این کارگردان درباره کیفیت آثار شرکت کننده در سی امین جشنواره بین المللی کودک و نوجوان اصفهان به خبرنگار سینمایی دیباچه گفت: متأسفانه آثار ضعیفی در جشنواره حضور داشتند و سطح کیفی آنها در حد آثار سینمایی نبود و بیشتر به سریال های تلویزیونی شباهت داشتند.

دهه شصت و هفتاد دوران طلایی سینمای کودک و نوجوان!

آزادی افزود: سطح آثار سینمایی کودک و نوجوان آنقدر ضعیف است که نمی توان آنها را با فیلمهای دهه 60 و 70 مقایسه کرد. فیلمهای آن دوره علاوه بر وجه سرگرم کننده شان در مسیر تربیت کودکان و نوجوان ساخته می شدند و  حامل پیام های با ارزشی بودند.

غلامرضا آزادی ادامه داد: فیلمسازان آن دوره، نگاه ویژه ای به بچه ها داشتند و برای آنها فیلم می ساختند؛ در حالی که الان اینگونه نیست و به نظرم نگاهی که به کودکان و نوجوانان وجود دارد شایسته فیلمسازان این عرصه نیست.

غلامرضا آزادی گفت: بیشتر فیلمهای حاضر در جشنواره کودک و نوجوانان امسال مشکل قصه و فیلمنامه داشتند؛ البته فیلمهای رده سنی نوجوانان نسبت به فیلمهای کودکان از ضعف های کمتری برخوردار بودند؛ هرچند فیلم شاخصی در میان آنها نبود.

غلامرضا آزادی در ادامه، یکی از عوامل موفقیت جشنواره را ریاست مستمر جشنواره دانست و در اینباره گفت: اگر قرار باشد که جشنواره ای تأثیرگذار داشته باشیم باید برای اداره آن برنامه طولانی مدت تنظیم کنیم و مدیریت آن را به صورت طولانی مدت بعهده یک نفر بگذاریم تا سیاست های اجرای اش را عملی کند.

آزادی گفت: بهتر آن است که برای پیشرفت بیشتر در سالهای بعد، جشنواره های معتبر خارجی را الگو قرار دهیم.

وی در اینباره گفت: به طور مثال جشنواره «جی فونی» ایتالیا می تواند الگوی مناسبی باشد. «جی فونی» مهم ترین جشنواره بین المللی کودک و نوجوان است که در ایتالیا برگزار می شود و داوران آن از میان بچه ها انتخاب می شوند. این جشنواره با کادری کم جمعیت اداره می شود و افراد زیادی در آن دخالت ندارند و همه اینها در یک جمله خلاصه می شود و آن این است که جشنواره بچه ها باید به دست بچه ها برگزار شود.

غلامرضا آزادی اعمال سلیقه شخصی را یکی دیگر از ضعف های جشنواره های داخلی دانست گفت: ابراز سلیقه همه جا وجود دارد و نمی توان کتمانش کرد؛ اما نباید در نوع انتخاب داوران تأثیر بگذارد و باعث شود جشنواره به محلی برای نمایش آثاری گزینشی تبدیل شود و امیدوارم اگر ابراز سلیقه وجود دارد لااقل به روز باشد و این به سطح سواد و دانش داوران بستگی دارد.

غلامرضا آزادی در پایان گفت: امیدوارم جشنواره سال بعد با نظم و ترتیب بیشتر و در حد و اندازه فرهنگ غنی اصفهان و مردم خوبش برگزار شود


نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
علی اوجی بازیگر سینما و تلویزیون به دیباچه گفت؛

من هم باید شمشیر خودم را برای دفاع از سینمای اجتماعی زمین بگذارم و فیلم بسازم!

۰۹:۱۰  -  ۱۷ بهمن ۱۴۰۳