پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Thursday, 25 April 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۵۰۹۰
تاریخ انتشار : ۲۲ : ۱۳ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶
فرهاد مهندس‌پور، دبیر سی‌و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر شد.

به گزارش دیباچه، فرهاد مهندس‌پور (نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر) با حکم مهدی شفیعی (مدیرکل هنرهای نمایشی) به عنوان دبیر سی و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر منصوب شد.


دبیر سی‌و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی شد

در متن این حکم آمده است:

«هنرمند ارجمند

جناب آقای فرهاد مهندس‌پور

جشنواره بین‌المللی تئاتر فجربا پیشینه ۳۵ساله خود و تجربیات ارزشمند ادوار گذشته و حضور گروه‌های نمایشی برجسته از ایران و دیگر کشورهای جهان اعتبار و جایگاه ویژه‌ای در میان رویدادهای بین‌المللی تئاتر منطقه یافته است.

خوشبختانه در سالیان اخیر و با افزایش اجراهای تئاتر در سراسر کشور، این رویداد نیز سهم عمده واساسی خود را به مرور تولیدات نمایشی سال اختصاص داده واز این طریق به ساختاری کارآمدتر دست پیداکرده است.

بی‌شک رویکرد و برنامه‌های جشنواره بین‌المللی تئاترفجر به عنوان بزرگترین رویداد تئاتری کشور، در جهت‌گیری جریان عمومی تئاتر بسیار اثرگذار است. با این شرایط و با توجه به گسترش دایره مخاطبان، فعالان، دانش‌آموختگان و تشکل‌های صنفی حوزه تئاتر ضروری است تا بر پایه تجربیات ارزشمند ادوار پیشین و شناخت چالش‌ها و فرصت‌های موجود، تدابیر امیدبخش در برنامه‌ریزی و اجرای این رویداد بزرگ هنری به کار گرفته شود.

با سوابق ارزشمند جنابعالی در حوزه‌های حرفه‌ای و آموزشی و همچنین تجربیات گرانقدرتان در مدیریت‌های اجرایی و تخصصی تئاتر، امیدوارم با حضور شما در جایگاه "دبیر سی و ششمین جشنواره بین‌المللی تئاترفجر" و با بهره‌گیری از تمام توان مشاوره‌ای، حمایتی و اجرایی تئاتر کشور، شاهد برگزاری جشنواره‌ای پویا و موفق باشیم.

مهدی شفیعی

مدیرکل هنرهای نمایشی»

فرهاد مهندس‌پور ، مدرس و کارگردان تئاتر ، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و استادیار گروه بازیگری – کارگردانی دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس که در سابقه فعالیت خود ریاست شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش و ریاست انجمن نمایش را دارد، برای دومین بار در مسیر سی و شش ساله جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر دبیری این رویداد بزرگ هنری را بر عهده گرفته است. دبیری بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز در پرونده کاری این هنرمند قرار دارد.

این کارگردان تئاتر دارای دکترای پژوهش هنر ، کارشناس ارشد بازیگری و کارگردانی از دانشگاه تربیت مدرس و کارشناس بازیگری و کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.

نمایش "به خورشید سپارید" در سال ۱۳۶۶ آغازی بر کارگردانی تئاتر او بوده و پس از آن "داوری ایندرا"، سرودی کنار گودال"، "گالیله"، "نی لبک و بهمن"، "مکبث"، "دیر راهبان"، روز رستاخیز" را روی صحنه برده است. فرهاد مهندس‌پور کارگردانی سه تله تئاتر "استنطاق"، "یغمای با شکوه خورشید" و سه پاس از حیات طیبه نوجوان نجیب و زیبا" را نیز در سال‌های ۷۷ ، ۸۵ و ۸۶ انجام داده است.

حضور در جشنواره‌ها و سمینارهای مختلف ایرانی و خارجی تئاتر به عنوان سخنران ، داوری جشنواره‌های متعدد بین‌المللی و سراسری تئاتر ، نگارش بیش از ۶۰ عنوان مقاله پژوهشی و نقد هنری ، نگارش و چاپ ۶ عنوان کتاب و دریافت جایزه بهترین فیلم مستند جنگی از جشنواره فیلم دفاع مقدس، جایزه بهترین نمایش سال از انجمن منتقدان تئاتر ایران، جایزه برگزیده ربع قرن تلاش برای شکل‌گیری ادبیات نمایشی دفاع مقدس و جایزه پژوهشگر برتر دانشگاه تربیت مدرس و ... از دیگر فعالیت‌های این کارگردان شناخته شده تئاتر به شمار می‌رود.

فرهاد مهندس‌پور علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد در استان‌های کشور در دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، هنر ، سوره، آزاد اسلامی ( اراک، بوشهر، تنکابن و رامسر) به تدریس مشغول است.

منبع: ایلنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
به بهانه پخش سریال "نون خ"، دیباچه بررسی کرد

آیا احیای طنز‌های تلویزیونی، تضمینی بر بازگشت مخاطب به سمت صداوسیماست؟

۱۷:۲۰  -  ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
مسئول کمیته رتبه‌بندی مرشدان فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در گفتگو با دیباچه:

ورزش زورخانه ای باید به المپیک راه پیدا کند/ هزاران سال است ورزش باستانی از موسیقی و آوای حماسی بهره می‌برد

۱۷:۵۴  -  ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
سرمربی تیم ملی هندبال جوانان دختر ایران در گفت‌وگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

تیم ملی در گروه مرگ قرار دارد/ بازی با تیم‌های اروپایی محک خوبی است

۱۸:۱۷  -  ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
یک کارشناس فوتسال در گفت ‌و‌ گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

ایران تیم بهتری نسبت به رقبای آسیایی دارد/باید به تصمیم شمسایی احترام بگذاریم

۱۱:۲۹  -  ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
ادبیات عجیب ژیلا صادقی!

جنجال خانم مجری بعد از درگذشت رضا داوودنژاد چه بود؟

۱۲:۲۹  -  ۱۵ فروردين ۱۴۰۳