شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۴۳۴۱
تاریخ انتشار : ۰۷ : ۱۶ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
گفتگو با کارگردان جوان تئاتر
سینا راستگو کارگردان جوان تئاتر که از شب پیش دوشنبه 25 اردیبهشت ماه نمایش «دشمن مردم» را در تالار مولوی به روی صحنه دارد از کم و کیف این نمایش گفت.

نمایشنامه «دشمن مردم» یکی از آثار قدرتمند ادبیات نمایشی است که هنریک ایبسن درام نویس نروژی آن را نوشته است؛ سینا راستگو کارگردان جوان تئاتر که این روزها این نمایش را در تالار مولوی به روی صحنه دارد؛ درباره چگونگی انتخاب این اثر برای اجرا، به خبرنگار تئاتر دیباچه گفت: «دشمن مردم» حکایت حال همه مردم دنیاست و قصه ای جهانشمول دارد؛ و در یک جمله اینکه، نمایشنامه «دشمن مردم» قصه بالا بردن آدمها و زمین زدن آنهاست!

سینا راستگو: دشمن مردم خود مائیم!

راستگو در ادامه گفت: به همان اندازه که این نمایش کار شده؛ به همان اندازه نیز مهجور مانده و تا آنجا که به یاد دارم، آخرین بار آقای زنجانپور آن را در سال 1385 به روی صحنه برد.

این کارگردان در ادامه گفت: تمرین این نمایش از یک سال پیش شروع شد و شهریورماه سال گذشته آماده اجرا بودیم؛ اما از آنجایی که به هنرمندان جوان بها نمی دهند اجرای آن به امسال موکول شد.

سعید راستگو درباره ویژگی های نمایشش نیز گفت: نمایشنامه «دشمن مردم» اثری پر کاراکتر است و حضور مردم در آن بسیار پررنگ است که من این نکته را مد نظر قرار داده ام و تلاشم این بوده تا این حضور موثر را عینیت ببخشم.

این هنرمند جوان درباره سبک اجرای نمایشش نیز گفت: همه تلاشم این بوده که وجه ناتورالیستی متن را حفظ کنم و با بازی های باور پذیر و واقعگرایانه آنرا در فضایی مدرن اجرا می کنم.

راستگو درباره چگونگی اجرای نمایشش در تالار مولوی نیز گفت: پس از اجرای نمایشم در جشنواره «باران» و گرفتن چند جایزه در بخش های مختلف قرار شد «دشمن مردم» را در تماشاخانه باران اجرا کنم اما از آنجایی که نمایشم اثری پر بازیگر است این اتفاق میسر نشد و پس از نامه نگاری مدیریت تماشاخانه باران با تالار مولوی به آنجا رفتیم و نوبت گرفتیم و از شب گذشته اجرایمان آغاز شده است.

سعید راستگو که به اتفاق گروهش شب گذشته پوران درخشنده، کارگردان سینما بود، درباره تأثیر حضور هنرمندان و پیشکسوتان بر تئاتر گفت: حضور هنرمندان بزرگ و کاربلد سینما به آثار گروه های جوان اعتبار می بخشد به اضافه اینکه در تبلیغ و فروش بیشتر نیز موثر است.

نمایش «دشمن مردم» نوشته هنریک ایبسن به کارگردانی سینا راستگو است و محمدرضا ایمانیان، زهرا بهروزمنش، محمد حبیبی، امیر شاه علی، وحید شیخی، والا و بردیا عادلی، شهریار فرد، محمد مسگری، مرضیه موسوی، منصور نصیری، اشکان اژدری، ملیحه امیری، شیرین امینی، علی بنایی، محمود پیری، بیتا ثابتی محمدی، سارا خانکی، میلاد خان احمدی، عرفان دانا، سهند سلطانی، آیسان عبداللهی، باران فرد، منا مهدی پور بازیگران آن هستند.

در خلاصه این اثر آمده است: روایتی است از یک شهر آرام، در گوشه‌ای از دنیا، که ناگهان آرامش شهر به کلی بهم می ریزد. برای دوباره آرام شدن شهر، مردم نیازمند قربانی کردن هستند. با تصمیم مردم و مسئولین شهر کدام یک قربانی می شود ؟؟ صداقت یا مصلحت؟

نمایش «دشمن مردم» از شب گذشته 25 اردیبهشت ماه در تالار مولوی به روی صحنه است و رأس ساعت 18:00 اجرا می شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳