يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴  |  Sunday, 20 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۴۳۳۱
تاریخ انتشار : ۴۸ : ۱۲ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
هادی علیمحمدی تهیه کننده و مدير توليد سینما که به تازگی در عرصه تولید تئاتر نیز فعال است از دغدغه ها و راهکارهایش در این عرصه گفت.
هادی علیمحمدی تهیه کننده تئاتر، که قرار است نمایشهای برگزیده جشنواره تئاتر دانشگاهي امسال را تهیه کنندگی کند، درباره پیشینه هنری اش به خبرنگار تئاتر دیباچه گفت: خاستگاه اصلی من سینماست و سالهاست که در عرصه تهيه و تولید سينما فعال هستم ولي تهیه کنندگی نمایش «خانه ای در انتهای خیابان بهار» به کارگردانی ندا هنگامی باعث شد رویکرد جدیدی نسبت به تئاتر و تولید آن پیدا کنم.
علیمحمدی درباره تفاوت تهیه کنندگی سینما و تئاتر گفت: در سینما تکلیف مشخص تر است و هر شخص چهارچوب وظايف خودش را ميشناسد و وظيفه تهيه كننده و كارگردان تفكيك شده است؛ اما در تئاتر اینگونه نیست، به همين جهت این دو عرصه باهم متفاوتند!

هادی علیمحمدی: ورود مستقیم پول به تئاتر آسیب می زند!/ باید جریان اقتصادی در تئاتر ایجاد کنیم!

زمانی که از سینما به تئاتر آمدم با این تفاوت ها و چالش ها مواجه شدم و تلاش کردم به تعریف درستی برسم و روند مشخص و مسير هدفمندي را در پیش گیرم.

علیمحمدی با تأکید بر اینکه در تئاتر باید وظایف تهيه كننده مشخص باشد گفت: به نظرم کارگردان در تئاتر فقط باید به کارش فکر کند و فارغ از دغدغه های اجرائي و مالی به کیفیت اثرش بیاندیشد، چرا كه پرداختن به مسائل غير هنري  او را از هدف اصلی اش دور می کند.

وی درباره چرخه اقتصادی در هنر تئاتر نیز گفت: طبق تجربیاتم به این نتیجه رسیده ام که ورود مستقیم پول به تئاتر مشکلات جدی ایجاد می کند و به نفع این هنر نیست؛ از طرفی مسئله اقتصادي یکی از ملزومات تئاتر است. به همين جهت من بيشتر به گردش مالی تئاتر فكر ميكنم و براي آن برنامه ريزي ميكنم و اینجاست که تهیه کنندگی در تئاتر مهم می شود.

این تهیه کننده عرصه سینما و تئاتر در ادامه گفت: به نظرم تهیه کننده باید به تولید بهتر اثر فکر کند و كيفيت يك تئاتر طبيعتا در گرو نگاه بي دغدغه عوامل خصوصا كارگردان و بازيگران به كار هنري شان است. فلسفه وجودي کمپانی های هنری در اروپا نيز همين است. آنجا وقتي دوره تمرين فشرده تمام ميشود و كار به مرحله اجرا ميرسد، عملا كمپاني اجرا نمايش را بر عهده ميگيرد و كارگردان ديگر دغدغه فروش، تعداد صندلي، سالن اجرا و يا هر چيز ديگري را ندارد.

علیمحمدی درباره شیوه تهیه کنندگی خودش گفت: به نظرم سیستم مهندسی مالی است که باعث بازگشت پول می شود و اثر را به سود می رساند. من به عنوان تهیه کننده نمی توانم بگویم به این دلیل که فلان اثر هنری است و گیشه خوبی ندارد، تولید آن را نمی پذیرم! بلکه باید در نخستین قدم جریانی اقتصادی ایجاد کنم؛ حال این جریان اقتصادی می تواند با ايجاد تبلیغات موثر باشد، یا هر اتفاقی که اثر را به سود نزديك كند، رويكرد بعدي اين است كه می توانم در کنار یک اثر صرفا هنری، اثري كه جنبه اقتصادي قوي تري دارد، تولید کنم، تا به این ترتیب گردش مالی ام را حفظ کنم و توازن برقرار گردد. این روش كه من اسمش را سبد سرمايه گذاري گذاشته ام، باعث می شود پول و سرمایه در یک نقطه بلوکه نشود و در جریان باشد.
هادی علیمحمدی: ورود مستقیم پول به تئاتر آسیب می زند!/ باید جریان اقتصادی در تئاتر ایجاد کنیم!

هادی علیمحمدی با تأکید بر اینکه شأن و منزلت تئاتر ايجاب ميكند، تا تئاتر روی پای خودش بایستد و برای هنرمندان این عرصه درآمدزایی کند گفت: به سراغ نمایش های برگزیده جشنواره تئاتر دانشجویی امسال رفتم زیرا معتقدم تغییرات باید زیر بنایی باشد؛ و اینکه آثار دانشجویی جسورانه ترند و پتانسیل این را دارند تا به آثاری باکیفیت و پرفروش تبدیل شوند.

علیمحمدی در پایان گفت: كسي كه قصد سرمایه گذاری و ورود به اين عرصه را دارد، طبيعتا مي بايست عيار و ارزش هنر را بيشتر از مسائل مالي مورد توجه قرار دهد.

به همين جهت من از مسئولان نیز توقع حمایت مالی ندارم و آنچه حالا و در اين مقطع برایم اهميت دارد، حمایت معنوی و اخلاقی مسئولان است. آنها می توانند از روندی که پیش گرفته ام پشیمانمم کنند یا باعث شوند سال آینده نیز تهیه کنندگی آثار دانشجویی را بپذیرم.


عکس: حانیه زاهد
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳