شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴  |  Saturday, 01 November 2025
کد خبر: ۴۴۱۵۵
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۳ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶

«دودمان» از 17 اردیبهشت روی صحنه می رود

امیرحسین آقایی (کارگردان) از اجرای نمایش جدید خود به نام «دودمان» در مجموعه تئاتر پایتخت خبر داد و گفت: این نمایش درامی از مواجهه اعضای یک خانواده با دستگیری پدر در شب عید به دلیل حمل تریاک است.

به گزارش دیباچه، «دودمان» نمایشی درام و رئال است که بر اساس متنی از فرزاد باقری و کارگردانی و دراماتورژی امیرحسین آقایی اجرای خود را از 17 اردیبهشت در مجموعه تئاتر پایتخت آغاز می‌کند.

«دودمان» از 17 اردیبهشت روی صحنه می رود

امیرحسین آقایی، با اشاره به اینکه نمایش یک فضای کاملا رئالیستی دارد گفت: «دودمان» داستان خانواده‌ای است که شب عید و سال تحویل منتظر پدر هستند اما متوجه می‌شوند پدر خانواده را که یک راننده کامیون است با نیم کیلو تریاک گرفته‌اند. در تکاپوی تلاش برای بیرون آوردن او هستند که متوجه می‌شوند این مواد 10 کیلو تریاک بوده و جرمش هم حبس ابد است.

او با بیان اینکه «به خاطر این دستگیری اتفاقاتی رخ می‌دهد و در واقع این نمایش درام اعضای خانواده را در مواجهه با این اتفاق نشان می‌دهد» گفت: در دودمان، تبعات موضوعی مثل توزیع مواد مخدر و افرادی که این کار را انجام می‌دهند را روی خانواده خود این افراد می‌بینیم و از سوی دیگر این نمایش، داستان مواجهه این افراد با فقر است.

کارگردان نمایش «دودمان» ادامه داد: این خانواده در جنوب تهران ساکن‌اند و همه این اتفاقات به خاطر فقر و اجبارشان برای حل مشکلات و رسیدن به پول بیشتر رخ می‌دهد و بدبختی این آدم‌ها از همین نقطه آغاز می‌شود. همه در تلاش‌اند مشکل بی‌پولی و فقر را حل کنند و مجبور می‌شوند دست به کارهایی بزنند که درنهایت دودمان‌شان هم به باد می‌رود.

آقایی یادآور شد: نظام خانواده خوبی را در نمایش از اول می‌بینیم که شادند اما یکسری مشکلات اقتصادی و فشارهایی که از بیرون و اجتماع به اینها وارد می‌شود داغان‌شان می‌کند و مجبورند تن دهند و کاری از دست‌شان برنمی‌آید.

او خاطرنشان کرد: دغدغه‌ام این بود که نشان دهم که خیلی از مواقع اتفاقاتی که برای یک خانواده و افراد جامعه رخ می‌دهد دست خودشان نیست و خودشان مسبب همه بلایایی که سرشان می‌آید نیستند. اتفاقاتی که در اجتماع می‌افتد و فضای اجتماعی و اقتصادی که ایجاد شده باعث می‌شود افرادی که ذاتا خوب هستند به سمتی بروند که محتوم و محکوم به نابودی است؛ می‌خواستم نشان دهم خیلی وقت‌ها این فضای جامعه است که همه را نابود می‌کند.

این کارگردان، شیوه کار «دودمان» را کاملا رئالیستی خواند و گفت: دقیقا خواستیم فضای واقعی یک زندگی را نشان دهم و بنابراین در شیوه اجرایی، بازی، کارگردانی و طراحی صحنه، همه را به سمت رئالیستی بردیم. گرچه نگاهی مینیمالیستی داریم و نخواستیم اصلا سمت ناتورال برویم و یک صحنه کاملا واقعی را نشان دهیم بلکه سعی کردیم تمام آن زندگی رئال را به صورت مینیمالیستی نشان دهیم.

علیرضا مهران، آوا فیاض، ایمان اصفهانی، فریما حبشی‌زاده، نجلا نظریان و توحید نوروزی بازیگران نمایش «دودمان» هستند که با نویسندگی فرزاد باقری و کارگردانی و دراماتورژی امیرحسین آقایی از 17 اردیبهشت تا 3 خرداد در مجموعه تئاتر پایتخت اجرا می‌شود.

منبع: ایلنا
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴