شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۹۲۵
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۲ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
معاون میراث‌فرهنگی در سومین نشست تخصصی بین‌المللی مرکز میراث ناملموس تهران که با موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایدارسازی محیط‌زیست برگزار شد، تجربه تاریخی به دست آمده از شهر یزد را در حفظ میراث ملموس و ناملموس و توسعه پایدار محیطی یک الگو دانست.

به گزارش دیباچه، در سومین نشست تخصصی بین‌المللی مرکز میراث ناملموس تهران با موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس که برای پایدارسازی محیط‌ زیست با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، کرسی «حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو» در دانشگاه شهید بهشتی، بنیاد ایران‌شناسی و سازمان میراث فرهنگی و با حضور نمایندگانی از کشورهای ترکیه، قزاقستان، استرالیا، انگلستان، تاجیکستان و ارمنستان برگزار شد، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی و رئیس شورای حکام مرکز میراث ناملموس تهران به اهمیت پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای محیط زیستی پایدار پرداخت و گفت: نقش میراث ناملموس و رابطه آن با توسعه پایدار محیط درحالی بسیار اهمیت دارد که تعامل این دو مقوله در تداوم محیط‌زیست، منابع طبیعی، سنت های فرهنگی و دانش سنتی بسیار تاثیرگذار است.

حکایت تجربه تاریخی در شهر «یزد»

وی همچنین به شهر تاریخی یزد اشاره کرد، حفاظت از میراث ملموس و ناملموس آن منجر به توسعه پایدار و محیطی شده و افزود: شهر تاریخی یزد یکی از استان‌های کشور محسوب می‌شود که تعامل میراث ملموس و ناملموس و طبیعی را می‌توان در آن دید، به گونه‌ای که مردم در منطقه‌ای کویری با اختراع قنات آب را به داخل شهر می‌آورند که با این شیوه یکی از بهترین روش‌های نگهداری و حفاظت از محیط زیست را ایجاد می‌کنند.

وی افزود: وقتی آب به شهر یزد سرازیر می‌شود، مردم با خاک این منطقه کیمیاگری می‌کنند و یکی از حیرت‌انگیزترین معماری‌های خشتی را به وجود می‌آورند. در واقع شهر یزد یکی از بهترین نمونه‌هایی است که تجربه تاریخی آن را در حفظ میراث ملموس و ناملموس و توسعه پایدار محیطی می‌توان الگو قرار داد.

«محله»، یک عنصر فراموش شده در شهرسازی جدید

معاون میراث فرهنگی اما با ارائه تصویری از شهر تاریخی یزد به تشریح جنبه‌های مختلف شهری پرداخت و محلات شهری را موضوعی بسیار مهم قلمداد کرد و افزود: «محله» یکی از بخش‌های مهم شهری است که متاسفانه در شهرسازی جدید فراموش شده است. اینکه چگونه محلات به وجود می‌آیند و روابط انسان‌ها در این محلات به چه صورت است از نکاتی است که باید دوباره مورد بازنگری قرار گیرد.

رئیس شورای حکام مرکز میراث ناملموس تهران معتقد است: در محلات شهری آیین های مختلف و رویدادهای فرهنگی مهمی برگزار می‌شود که با حفظ میراث ملموس می‌توان برای حفاظت از میراث ناملموس نیز گام برداشت.

او ادامه داد: شهر یزد یکی از مناطقی است که مردم با ادیان مختلف در کنار هم زندگی می‌کنند و نگاه ادیان به یکدیگر و کنار هم قرار گرفتن آنها نیز تجربه بسیار خوبی است که تعامل میان میراث ملموس، ناملموس و حفظ محیط‌زیست برقرار کرده است، همچنین اینکه چطور دانش سنتی به حفظ انرژی و محیط کمک کرده است و با پیروی از الگوهای معماری آسایش محیطی ایجاد شده، مورد مطالعاتی بسیار خوبی است که می‌توان درباره آن تحقیقات بسیار انجام داد و آن را تبدیل به یک الگو برای دیگر شهرهای کشور کرد.

بررسی ارتباط میان میراث فرهنگی ناملموس و پایداری محیط زیست

همچنین رضا سجودی، رئیس مرکز میراث ناملموس تهران گفت: یکی از برنامه‌های کاری سالانه در مرکز میراث ناملموس مطالعه روی میراث ناملموس و جنبه‌های مختلف توسعه پایدار است، به طوریکه موضوع پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایدارسازی محیط‌زیست نیز با پیشنهاد «ژانت بلیک»، مشاور مرکز و عضو شورای حکام میراث ناملموس با هدف افزایش آگاهی‌ اجتماعات محلی و سازمان‌های دولتی و غیردولتی در منطقه‌ی آسیای غربی و مرکزی مطرح شد.

وی افزود: به همین دلیل، برنامه‌ای برای ارتباط میراث فرهنگی ناملموس و توسعه پایدار تهیه شد و از مقولات توسعه پایدار نیز بحث پایدارسازی محیط زیست مورد تایید قرار گرفت. تا ارتباطی که میراث فرهنگی ناملموس و دستاوردهای آن می‌تواند با پایدارسازی محیط زیست داشته باشد مورد بررسی قرار گیرد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: دیباچه ، گردشگری ، یزد
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳