دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴  |  Monday, 02 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۷۲۵
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۲ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۶
به بهانه زادروز
امروز 28 فروردین ماه است. دراین روز حمید فرخ نژاد بازیگر خونگرم سینمای ایران 48 ساله می شود. زادروزش مبارک و سرش سلامت!

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه، امروز بیست و هشتم فروردین ماه بهاری، زادروز بازیگر خون گرم و کاربلد اهل جنوب، حمید فرخ نژاد است. هنرمندی اهل آبادان که در سال 1348 به دنیا آمده است و از فارغ التحصیلان دانشگاه هنرهای زیباست و تئاتر خوانده است.

حمید فرخ نژاد پیش از بازیگر بودن فیلمنامه نویس و کارگردان است. سینما را با دستیار کارگردانی آغاز کرده و نخستین بار با فیلم سینمایی «در کوچه های عشق» ساخته خسرو سینایی قدم در عرصه بازیگری گذاشته است؛ در سال 1369.

حمید فرخ نژاد، بازیگری کاربلد با لهجه ای شیرین!

همکاری فرخ نژاد و خسرو سینمایی اتفاق خوبی بود که بار دیگر در فیلم «عروس آتش» تکرار شد و فرخ نژاد را به سمت سینمای حرفه ای پرتاب کرد. آنهایی که فیلم «عروس آتش» را دیده اند بازی روان و حساب شده فرخ نژاد را به یاد دارند. او دراین فیلم توانسته از پس نقشی پر کش و قوس و پیچیده بر آید؛ و تا آنجا در نقش حل شده که در زمان اکران بسیاری از مخاطبان گمان می کردند که او یک نابازیگر است! حمید فرخ نژاد مزد زحماتش را برای بازی در فیلم «عروس آتش» گرفت و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد هجدهمین دوره از جشنواره فیلم فجر را به خانه برد؛ البته موفقیت او به همین جا ختم نشد. «عروس آتش» جایزه دیگری هم گرفت و آن سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه بود؛ اثری محکم و چفت و بست دار که خسرو سینایی آن را با همکاری فرخ نژاد نوشته بود.

حمید فرخ نژاد با موفقیت زود هنگامش جای پای خود را در سینما محکم کرده بود، حال او بازیگری بود که کارگردان های زیادی تمایل داشتند با او همکاری کنند. حاصل این کسب اعتبار برای فرخ نژاد بازی او در انبوهی از آثار متنوع است. از فیلمهای جدی گرفته تا کمدی و جنگی؛ فیلمهایی چون «ارتفاع پست» ساخته ابراهیم کیا، «طبل بزرگ زیر پای چپ» ساخته کاظم معصومی، «چهارشنبه سوری» ساخته اصغر فرهادی، «پوست موز» ساخته علی عطشانی، «گشت ارشاد» ساخته سعید سهیلی، «روزهای زندگی» ساخته پرویز شیخ طادی و آثار جدیدی چون کمدی های «خوب بد جلف» ساخته پیمان قاسمخانی و «گشت2» ساخته سعید سهیلی که این روزها در سینماها به روی پرده اند. البته فیلم سینمایی «استرداد» ساخته علی غفاری نیز یکی از آثار با ارزش کارنامه فرخ نژاد است و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را از سی و یکمین جشنواره فیلم فجر به ارمغان آورده است.

حمید فرخ نژاد علاوه بر فعالیت های سینمایی در تئاتر نیز تجربه گرانبهایی دارد؛ و آن بازی در نمایش «شب هزار و یکم» به کارگردانی بهرام بیضایی است، اثری که در سال 1383 در تماشاخانه چهارسوی تئاتر شهر به روی صحنه رفت و هنرمندانی چون اکبر زنجانپور، مژده شمسایی، پانته آ بهرام، و علی عمرانی در آن ایفای نقش می کردند.

بازیگر جنوبی سینمای ایران با آن لهجه شیرین و خوی مهربانش، امروز 28 فروردین ماه 48 ساله می شود. زادروزت مبارک حمید فرخ نژاد عزیز! پرکار و پایدار و سلامت باشی.


یادداشت وحید خانه ساز


نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳