شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۴۵۴
تاریخ انتشار : ۴۵ : ۱۰ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
به بهانه اختلاف عجیب و غریب رقم فروش فیلمها در اکران های نوروزی
در اکران های نوروزی برخی از آثار سینمایی فروش بالایی داشته اند و برخی دیگر خیر! آثار با ارزشی که اگر در شرایط بهتر اکران می شدند بیشتر می فروختند.

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه، اگر به جدول فروش آثار سینمایی در هفته های گذشته نگاهی بیندازیم خواهیم دید که برخی از آثار اکران شده در نوروز فروش بالایی داشته اند. «خوب بد جلف» ساخته پیمان قاسمخانی بیش از 10 میلیارد و «گشت2» ساخته سعید سهیلی بیشتر از 6 میلیارد فروخته و «سه بیگانه» فیلم پر حاشیه مهدی مظلومی نیز با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده و این در حالی است که دیگر آثار اکران شده در پایین جدول فروش قرار دارند.

چرا از فیلمهای «یک روز بخصوص» و «آباجان» استقبال نشد؟!

تا به اینجا همه چیز طبیعی است، به هرحال تعدادی فیلم در زمانی مشخص اکران شده اند و برخی فروش بالایی داشته اند و برخی خیر؛ اما اگر کمی دقیق تر بنگریم و آثار اکران شده را ژانر بندی کنیم خواهیم دید که فیلم های کمدی، با اختلاف بسیار زیاد فروش بالاتری داشته اند و آثار جدی و البته با ارزش در پایین جدول قرار دارند! البته در این میان نباید فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» را فراموش کنیم که یکی از فیلمهای اکران شده در نوروز است و تا کنون بیش از یک و نیم میلیارد فروخته است؛ فیلمی جدی که به اتفاقات سیاسی، اجتماعی تاریخ معاصر می پردازد.حال در این میان دو نکته حائز اهمیت وجود دارد که می تواند بر رقم فروش آثار تأثیر بگذارد.


مخاطب شناسی

اگر کمی موشکافانه به آثار اکران شده و میزان فروششان بنگریم به این نتیجه خواهیم رسید که مخاطبان در مناسبت هایی چون نوروز از آثاری استقبال می کنند که آنها را سرگرم کند و بخنداند؛ در نتیجه فیلم هایی چون «یک روز بخصوص» و «آباجان» که اتفاقأ آثار با ارزش و قابل تأملی هستند از دست می روند به این دلیل که در زمان بدی اکران شده اند، درست در دوره ای که مخاطب به شادی و نشاط نیاز دارد و فیلمهای اجتماعی و پر سوز گداز را نمی پسندد! البته در این سالها کم نبوده اند آثاری که قربانی شرایط موجود شده اند و از نگاه مخاطب دور مانده اند!


تبلیغات و حمایت های رسانه ای

تبلیغات نیز مقوله دیگری است که بر میزان فروش آثار تأثیر می گذارد؛ به طور مثال اگر رسانه های جمعی از همه فیلمهای در حال اکران به یک میزان حمایت کنند شاید اختلاف فروش اینقدر فاحش و حیرت بر انگیز نباشد؛ تا آنجا که یک فیلم در دوره ای مشخص با تعداد سالن های مشخص 500 میلیون تومان بفروشد و فیلمی دیگر در شرایطی مشابه 7 میلیارد!

اگر بخواهیم مثالی شفاف تر بزنیم فیلم سینمایی «نیمروز» نمونه خوبی است؛ اثری که به کمک تبلیغات زیاد تلویزیونی، توانسته همپای دو اثر کمدی صدر جدول به رقمی میلیاردی برسد؛ هرچند باید گفت «ماجرای نیمروز» فیلم با ارزشی است که بدون تبلیغات نیز توجه مخاطبان را به خود جلب می کرد.

با آرزوی اینکه مسئولان و مدیران در سال جدید، امر مهم برنامه ریزی را جدی تر بگیرند؛ تا آثار با ارزش قربانی بی تدبیری ها نشودند و فروش معقول آنها، تهیه کننده را به ساخت اثر بعدی ترغیب کند.


یادداشت وحید خانه ساز

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳