سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴  |  Tuesday, 03 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۴۰۲
تاریخ انتشار : ۱۲ : ۱۰ - ۱۳ فروردين ۱۳۹۶
به بهانه اجرای نمایش «هملت»
نمایش «هملت» نوشته ماندگار شکسپیر قرار است به کارگردانی آرش دادگر در تئاتر شهر به روی صحنه برود. اجرای این اثر بهانه ای است برای مرور کارنامه آرش دادگر، یکی از کارگردان های شاخص امروز تئاتر ایران.
 به گزارش خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه،  نمایشنامه «هملت» که برداشتی آزاد از اثر ماندگار شکسپیر است به زودی با کارگردانی آرش دادگر در تئاتر شهر به روی صحنه می رود؛ همین اتفاق بهانه ای است برای مرور کارنامه هنری این کارگردان خوش فکر و پیشروی تئاتر. 
آرش دادگر متولد ۱۳۵۲ است و در دانشگاه هنر و معماری نمایش خوانده و گرایشش بازیگری بوده است؛ پس از آن در دانشگاه تربیت مدرس کارگردانی می خواند و با مدرک کارشناسی فارغ التحصیل می شود. 
آرش دادگر که کماکان در دانشگاه تدریس می کند طی این سالها چند اثر نمایشی را به روی صحنه برده است که بیشتر آنها با استقبال مخاطبان مواجه شده اند. 

نگاهی به پرونده تئاتری «آرش دادگر»
 
نمایش های آرش دادگر طی این سالها 
 
«داستان های کارور» 
اثری سه اپیزودی نوشته حمیدرضا نعیمی، با بازی سعید داخ، بهناز نازی، کامبیز امینی، یعقوب صباحی، مهران امام بخش و حمیدرضا نعیمی. 
 
«آژاکس» 
نویسنده این کار حمیدرضا نعیمی است و بازیگرانی چون سعید داخ، کامبیز امینی، مهناز نازی، انوشیروان فاطمی، حمیدرضا نعیمی و آرش دادگر در آن ایفای نقش کرده اند. 
قصه نمایش «آژاکس» درباره یونان باستان و جنگ ده ساله یونان با تروا بر سر فرار هلن از یونان به تروا است و پس از اینکه طرح پیشنهادی صلح با تروا از سوی آگا‌ممنون رد می‌شود، آژاکس تصمیم می‌گیرد فرماندهان یونان را بکشد و با کودتا قدرت را تصاحب کند.  
گفتنی است دو نمایش «آژاکس» و «داستانهای کارور» در بخش مرور بیست‌وسومین جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه رفتند.  
 
 «مکبث»  
برداشتی از نمایشنامه «مکبث»شکسپیر به نویسندگی حمیدرضا نعیمی و بازی بهنام تشکر و رضا بهبودی که در سال ۱۳۸۴ به روی صحنه رفت و مورد استقبال مخاطبان و دوستداران تئاتر قرار گرفت. 
 
«کالون و قیام کاستلیون» 
برداشتی آزاد از رمان «وجدان بیدار» اثر اشتفان تسوایک نوشته حمیدرضا نعیمی ، با بازی خسرو شهراز، فرید قبادی، مهران امابخش، کامبیز امینی، یعقوب صباحی و ... که برای نخستین بار، سال ۱۳۸۵ در تالار مولوی به روی صحنه رفت و پس از آن چند بار در سالن ﻫای دیگر اجرا شد. 
 
«صبحانه برای ایکاروس» 
نوشته حمیدرضا نعیمی با قصه ای درباره  یک بازپرس که برای پی بردن به راز ناپدید شدن فردی که دیگران او را ایکاروس می‌نامند وارد محدوده جادویی صحنه می شود  و رفته رفته در مواجهه با رفتارهای عجیب شخصیت‌های دیگر اعتماد به نفس و قاطعیتش را در برابر واقعیت مورد انتظار از دست می‌دهد. 
علاوه بر حمیدرضا نعیمی و آرش دادگر، بهناز نازی، کامبیز امینی، بهروز کاظمی، امین طباطبایی ، سعیده آجرلی در این نمایش ایفای نقش کرده اند. 
نمایش «صبحانه برای ایکاروس» در سال ۱۳۸۷ در تالار مولوی به روی صحنه رفت و نظر منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کرد. 
 
«شاه لیر» 
برداشتی آزاد از نمایشنامه ای دیگر از شکسپیر که حمیدرضا نعیمی نویسنده آن است. با بازی هنرمندانی چون . خسرو شهراز، مهران امام‌بخش، رضا بهبودي،حميدرضا نعيمي،يعقوب صباحي، جواد نمكي، امين طباطبايي، بهروز كاظمي، بهناز نازي، سعيده آجرلي، سپيده صباغ و آرش دادگر. 
نمایش «شاه لیر» در سال ۱۳۸۸ در تئاتر شهر اجرا شد. 
 
 
«بازگشت افتخار آمیز مردان جنگ» 
نوشته شهرام اسد زاده با بازی امین طباطبایی، مهران امام بخش، خسرو شهراز، سعیده آجرلی، عمار عاشوری، شیوا مکی نیان، الهام شعبانی و محمدرضا اکبری. 
نمایش «بازگشت افتخار آمیز مردان جنگ» درباره سر جوخه ای به نام "بیک مان" است که بعد از سه سال اسارت در سیبری به شهر خود هامبورگ باز می گردد اما هیچ دری به روی او باز نمی شود. 
نمایش «بازگشت افتخار آمیز مردان جنگ» برای نخستین بار سال ۱۳۹۰ در تالار حافظ به روی صحنه رفت. 
 
«طوفان» 
نمایشنامه «طوفان» را حسین فدائی‌حسین نوشته است؛ اثری درباره داستان مسلم ابن عقیل که در فضایی کابوس‌گونه و غیر متعارف اجرا می‌شود. 
به جز آرش دادگر،  مهران امام‌بخش، یعقوب صباحی، امین طباطبایی،‌ گیتی قاسمی، ‌مجید امیری، عمار عاشوری، محراب رستمی،‌ رسول کلوندی، احسان ناجی در نمایش «طوفان» ایفای نقش کردند. 
نمایش «طوفان» در سال ۱۳۹۱ به روی صحنه رفت و در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر اجرا شد. 
 
«اودیسه» 
این نمایش که آخرین اثر اجرا شده آرش دادگر به حساب می آید؛ نوشته امین طباطبایی است که بازیگرانی چون حسام منظور، کامبیز امینی، امین طباطبایی، عمار عاشوری، آرش دادگر، نگارعابدی و سیاوش دادگر در آن ایفای نقش کرده اند. 
نمایش «اودیسه» به سفر بازگشت اولیس قهرمان تروا به خانه می‌پردازد و این شعر حماسی را در دوره‌های متفاوت زمانی به نمایش می

وحید خانه ساز, [۰۲.۰۴.۱۷ ۰۲:۳۰]
‌گذارد. 
نمایش «اودیسه» در سال ۱۳۹۴ اجرا شد و در تالار حافظ به روی صحنه رفت. 
 
 
«هملت» 
اثری به کارگردانی آرش دادگرکه در سال ۹۳ از اردیبهشت تا تیر ماه در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه رفت و اینبار قرار است در تئاتر شهر به روی صحنه برود. 
مهران امام بخش، حسام منظور، بهروز کاظمی، عمار عاشوری، علیرضا آرا، امین طباطبایی، شبنم فرشاد جو، پانته آ پناهی ها، فرجاد، امیر رجبی،  اسماعیل صالحی، رسول مکوندی، نامیرا حفیظی و رضا کشمیر بازیگران نمایش «هملت» هستند. 
نمایش «هملت» قرار است از پنجشنبه ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۶ در تئاتر به روی صحنه برود.  
به امید استقبال مخاطبان از آخرین اثر نمایشی آرش دادگر. 
 


گزارش وحید خانه ساز
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳