پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۴  |  Thursday, 23 October 2025
کد خبر: ۴۳۳۲۶
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۰ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۶
اندر نکوهش افزایش قیمت ها

افزایش قیمت بلیت سینماها = ریزش نگران کننده مخاطبان!

اکران های نوروزی حال و هوای تازه ای به سینماها داده است؛ اما افزایش بهای بلیت گویای این است که مخاطبان سینما در سال ۹۶ نسبت به همین مقطع از سال ۹۵، افت صد و پنجاه هزار نفری داشته است!
به گزارش خبرنگار سینمایی پایگاه خبری دیباچه، سینما هنر و صنعتی است که با وجود مخاطبان زنده است، مانند تئاتر و هر هنری که درباره انسان و انسانیت است. 

افزایش قیمت بلیت سینماها = ریزش نگران کننده مخاطبان!
سینمای ایران اما؛ از همان آغاز که آوانس اوگانیانس «آبی و رابی» را ساخت تا کنون، با کمبود مخاطب مواجه بوده است و در همه دوران سینماگران کوشیده اند با تبلیغ و هر تمهید دیگر مردم را با سینما آشتی دهند که گاه موفق بوده اند و گاه خیر... 
در این میان اگر بنا به مقایسه باشد باید گفت مسئولان هیچ گاه برای نجات سینما به اندازه سینماگران تلاش نکرده اند و نتیجه اینکه، این هنر مردمی همچنان از کمک های دولتی بی بهره بوده است؛ تا جایی که سازمانی چون صدا و سیما نیز گاه با عدم حمایت و رفتارهای تبعیض آمیزش، تیشه به ریشه سینما می زند! 
حال نیز از آنجایی که مجال زیادگویی نیست باید گفت، روا نیست سینمای امروز که در چند سال اخیر به یمن وجود تماشاگران وفادار، جان تازه ای گرفته، قربانی سیاست گذاری های نابجای مدیران شود!  
گران کردن بلیت سینماها آن هم در اکران نوروزی آثار جدید سینمای ایران، یکی از همان تصمیم هایی است که در این فصل اکران، نابجا به نظر می رسد! حتی اگر این افزایش قیمت از نوع شناور باشد! 
 
قیمت شناور یعنی چه؟ 
 آنگونه که محمدقاصد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران گفته، قیمت شناور به این معنی است که افزایش بهای بلیت براساس توافق بین صاحبان فیلم و سینماداران اجرا ‌شود. 

هر چند که اجرا کردن چنین تمهیدی مفید و کارآمد به نظر می رسد و کمک بزرگی به سینماداران است اما؛ آیا سینمای ایران پتانسیل چنین اتفاقی را دارد؟ واضح تر اینکه آیا قشر متوسط جامعه که بیشترین سود را به چرخه اقتصادی سینما می رساند، در ایام تعطیلات نوروز که مسافرت و مهمان داری به هزینه های روزمره زندگی می افزاید، این توان را دارد که برای دیدن یک فیلم ۲۰ هزارتومان بپردازد؟ یا اینکه ترجیح می دهد فیلم مورد علاقه اش را با کمی تأخیر از فروشگاه های رسانه های تصویری تهیه و تماشا کند؟! 
به نظر می رسد حالت دوم صحیح است! زیرا نخستین آمار فروش در سال جدید، گویای این است که مخاطبان سینما در سال ۹۶ نسبت به همین مقطع از سال ۹۵ افت صد و پنجاه هزار نفری داشته است!؛ آماری نگران کننده که می تواند به دلیل قیمت بالای بلیت سینماها و ترکیب اکران نوروز ۱۳۹۶ باشد! 
با این حساب بهتر است مسئولان این ریزش مخاطب را جدی بگیرند و در تصمیمات اتخاذ شده تجدید نظر کنند؛ زیرا آشتی دادن مردم با سینما کار ساده ای نیست و هزینه و زمانی دو چندان می طلبد!  
 
 
یادداشت وحید خانه ساز
مطالب برگزیده
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴