جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۳۳۱۰
تاریخ انتشار : ۲۳ : ۱۱ - ۰۶ فروردين ۱۳۹۶
سرپرست گروه تئاتر «آران» با اشاره به افتتاح موزه عروسک ها و اشیای اپراهای عروسکی این گروه، اعلام کرد که طراحی موزه تئاتر ایران را هم در دست انجام دارد.

به گزارش دیباچه، بهروز غریب پور درباره موزه عروسک های اپراهای عروسکی گروه تئاتر «آران» و ایده شکل گیری این موزه گفت: از ابتدا گروه تئاتر «آران» را به این نیت تأسیس کردم که بتوانیم عناوین مختلف اپرای عروسکی را داشته باشیم. با این پیش بینی عروسک های اپرای «رستم و سهراب» را ثبت کردیم و مطمئن بودم بر شمار عروسک ها افزوده می شود.

عروسک های اپراها در موزه نمایش عروسکی پردیس فردوسی

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۶۰۰ عروسک داریم که تعدادی از آنها عروسک های جمعی و سیاهی لشگر و باقی کاراکترها و تیپ های مختلف اپراهای عروسکی «رستم و سهراب»، «مکبث»، «عاشورا»، «حافظ»، «مولوی»، «سعدی» و «لیلی و مجنون» هستند.

این کارگردان نمایش های عروسکی با اشاره به اینکه از سه سال پیش طراحی موزه عروسک های اپراهای عروسکی را شروع کرده است، بیان کرد: اما آن زمان بودجه ای نداشتیم ولی در ادامه راه معاونت هنری وزارت ارشاد، بنیاد فرهنگی و هنری رودکی و مؤسسه توسعه هنرهای معاصر کمک کردند تا این طرح به نسبه بایگانی شده، مجددا راه بیفتد.

سرپرست گروه تئاتر «آران» اظهار کرد: ما بخش عمده ای از این عروسک ها را در موزه پردیس نمایش عروسکی فردوسی به نمایش می گذاریم. این موزه برای ما حالت آرشیو نیز دارد و اگر قرار باشد اثری را مجددا به صحنه ببریم، عروسک های آن اثر از موزه بیرون می آیند. در واقع موزه نمایش عروسکی پردیس فردوسی که ۷ فروردین افتتاح می شود دارای بخش نمایشگاهی و بخش مخزن است که عروسک های در حال انتظار برای اجرا در بخش مخزن نگهداری می شوند.

غریب پور با اشاره به اینکه موزه نمایش عروسکی پردیس فردوسی دارای ۲ سطح فوقانی و تحتانی است، گفت: امیدوارم در آینده مکان وسیعتری را با حمایت معاونت هنری و بنیاد فرهنگی و هنری رودکی داشته باشیم چون با ساخته شدن عروسک های اپرای «خیام» و همچنین آثار دیگر گروه، تعداد عروسک به یک هزار عدد خواهد رسید.

این کارگردان با سابقه تئاتر عروسکی یادآور شد: ما در این موزه اشیای صحنه ای و بخش هایی از دکور اپراهای عروسکی را هم به نمایش می گذاریم زیرا نباید تصور شود که یک اثر عروسکی تنها به عروسک متکی است بلکه اشیا نیز در تولید و اجرای یک اثر عروسکی، ارزشمند و مهم هستند.

وی افزود: در این نمایشگاه با حضور اعضای گروه تئاتر «آران»، مخاطبان در هر رده سنی با تکنیک نمایش عروسکی و عروسک گردانی آشنا می شوند.

غریب پور با اشاره به اینکه قرار بود موزه عروسک های تالار فردوسی بهمن ماه سال ۹۵ افتتاح شود، توضیح داد: به دلیل اینکه مخزن موزه کامل نشده بود تصمیم گرفتیم تا این موزه را همزمان با روز ملی تئاتر ایران در روز ۷ فروردین ماه افتتاح کنیم. در زمان افتتاح این موزه علاوه بر حضور چهره های فرهنگی و هنری که از مدعوین مراسم هستند، بازدید برای عموم مخاطبان نیز آزاد است.

این هنرمند و کارگردان شناخته شده تئاتر ایران ضمن اظهار امیدواری از اینکه این موزه در آینده در جای وسیع تری مورد بهره برداری قرار گیرد، گفت: موزه نمایش عروسکی پردیس فردوسی مطلعی است برای شکل گیری موزه تئاتر ایران.

وی اعلام کرد که طراحی موزه تئاتر ایران را بر عهده دارد و کار طراحی آن شروع شده است.

غریب پور در پایان عنوان کرد: امیدوارم در سال ۹۶ با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی و معاونت هنری وزارت ارشاد موزه تئاتر ایران هم مورد بهره برداری قرار گیرد.

موزه نمایش عروسکی پردیس فردوسی ساعت ۱۸ روز ۷ فروردین ماه در مکان تالار فردوسی بنیاد فرهنگی و هنری رودکی افتتاح می شود.

منبع: مهر
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار