شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۱۲۲
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۰ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
آخرین اثر اکبر رادی منتشر شد و علاقمندان می توانند این اثر را از کتابفروشی های سطح شهر تهیه کنند.

به گزارش خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه، اکبر رادی یکی از نویسندگان شاخص ادبیات نمایشی است و یکی از پیشگامان تئاتر اندیشمندانه است که در زمان حیاتش در ادبیات داستانی نیز دستی بر آتش داشته و نخستین اثرش «موش مرده» را در هفده سالگی، در روزنامه کیهان به چاپ رسانده و مهمترین داستانش «باران» را در اطلاعات جوانان منتشر کرد و توانست مقام نخست مسابقهٔ داستان نویسیِ همان نشریه را از بین بیش از ۱۰۰۰ شرکت کننده به خود اختصاص دهد و در سال ۱۳۴۹ مجموعه داستان‌های کوتاه «جاده» را منتشر کند.


وقتی اکبر رادی برای 73 هنرمند معاصر نامه می نویسد!

اکبر رادی که با دیدن نمایش «خانه عروسک» اثر هنریک ایبسن در دهه سی به تئاتر و درام نویسی علاقمند می شود نخستین اثرش را در سال 1338 می نویسد که «روزنه آبی» نام دارد؛ اثری که مورد توجه بزرگانی عرصه ادبیات قرار می گیرد. اکبر رادی از آن سال به بعد در تئاتر حضور دارد و هرچه می گذرد به جایگاه والاتری دراین عرصه می رسد تا آنجا که هنرمندان شاخصی چون بهرام بیضایی، خسرو گلسرخی، محمد علی جمالزاده، جلال آل احمد، جواد مجابی، مسعود کیمیایی، محمد علی سپانلو، جعفر والی، رضا براهنی، محمود استاد محمد، عطا الله کوپال، قطب الدین صادقی، علیرضا نادری، محمد یعقوبی، محمد چرمشیر، نادر ابراهیمی، محمد رحمانیان، در یادداشت‌هایشان به تحلیل آثار و تمجید از سبک نوشتاری، منش و نگرش اکبر رادی پرداخته‌اند.

از این نویسنده فقید که او را نویسنده آثار رئالیست انتقادی می دانند تا کنون نمایشنامه هایی چون «افول»، «مرگ در پاییز»، لبخند با شکوه آقای گیل»، «هاملت با سالاد فصل»، «تانگوی تخم مرغ داغ»، «آهسته با گل سرخ»، «ملودی شهر بارانی» منتشر شده و آخرین اثر او که به تازگی توسط نشر نشانه به بازار آمده مجموعه ای از نامه های رادی است که آنها را برای نویسندگان مختلف نوشته است.

کتاب «نامه های اکبر رادی» شامل 73 نامه به 43 نفر از نویسندگان، مترجمان، شاعران و برخی از مسئولان فرهنگی است و یکی از نامه ها برای مخاطب نوشته شده و «در پیشگاه عدل» نام دارد؛ محمدعلی جمالزاده، رضا براهنی، هوشنگ گلشیری، بهرام بیضایی، حسین زنده رودی، جعفر والی، بهزاد قادری، یعقوب آژند، محسن یلفانی، احسان یارشاطر، محمود کیانوش، خسرو حکیم رابط، عباس معروفی، ابراهیم رهبر، جان گیلفورد، یدالله آقاعباسی، فرامرز طالبی، فرخنده حاجی زاده، علی دهباشی، جلال خسروشاهی، مهدی اخوان لنگرودی، مجید دانش آراسته، فریندخت زاهدی، نغمه ثمینی، بیژن اسدی پور، علیرضا پنجه ای، فرج سرکوهی، عبدالحسین آل رسول، نصرالله قادری، محمد تقی صالحپور، کمال حاج سید جوادی، مجید فلاحزاده، محمدتقی پوراحمد جکتاجی، علیرضا پارسی، رحیم چراغی، هادی میرزا نژاد موحد، سید محمد فصیحی، حجت الاسلام عابدینژاد، خانم آقایی پور، هنرمندانی هستند که رادی در کتابش برای آنها نامه نوشته است.

گفتنی است نامه های این کتاب بر اساس سال نگارش تنظیم شده اند و نخستین آنها در در تاریخ 22 بهمن 1343 برای حسین زنده رودی نقاش معاصر نوشته شده و آخرین آنها برای بهرام بیضایی است و در سال 1386 نوشته شده است.

کتاب «نامه های اکبر رادی» با شمارگان ۳۰۰ نسخه در ۲۵۶ صفحه رقعی با طراحی جلد حسن گل به قیمت 200 هزار ریال در دسترس علاقه مندان قرار گرفته ­است.


نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳