چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴  |  Wednesday, 04 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۳۰۴۱
تاریخ انتشار : ۵۵ : ۱۰ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۵
به بهانه زادروز
امروز هجدهم اسفندماه، زادروز یکی از هنرمندان روزگار ماست؛ مجید انتظامی آهنگسازی که کارنامه اش طوماری است از فیلمهایی که پلان به پلان برای آنها نت نوشته است. تولدش مبارک!

به گزارش خبرنگار سینمایی پایگاه خبری دیباچه، امروز هجدهم دی ماه، زادروز یکی از موسیقیدانان عصر ماست؛ هنرمندی که با کارنامه پر بارش نام خود را در لیست خوبان هنر این سرزمین ثبت کرده است. مجید انتظامی متولد 18 اسفند 1326 است. آهنگساز و نوازنده ای که از هنرمندان برجسته سینما به شمار می آید زیرا برای بیش از هشتاد اثر سینمایی موسیقی متن نوشته و آهنگ ساخته است.

مجید انتظامی، آهنگسازی که از انگشتانش نُت می چکد!

مجید انتظامی، فرزند آقای بازیگر سینمای ایران عزت الله انتظامی است. موسیقی را از کودکی فرا گرفته و پس از پایان تحصیلات هنرستانش، وارد اکستر سمفونیک شده و زیر نظر آنتوان کاتلوس، ابوا آموخته و پس از آن، زیر نظر ثمین باغچه بان سلفژ، تئوری و هارمونی را فرا گرفته است.

انتظامی تحصیلات دانشگاهی اش را در کنسرواتوار برلین به پایان رسانده و طی سالهای اقامتش، با ارکستر سمفونیک برلین و ارکستر فیلارمونیک آلمان همکاری کرده است.

این آهنگساز در سال 1353 به ایران باز می گردد و در ارکستر سمفونیک تهران استخدام می شود و همزمان در دانشگاه تهران و هنرستان عالی موسیقی به دانشجویان، موسیقی می آموزد؛ و بالاخره در سال 1356، با ساخت موسیقی فیلم «سفر سنگ» اثر مسعود کیمیایی پا به عرصه سینما می گذارد؛ و از آن روز تاکنون، برای بیش از 80 فیلم سینمایی موسیقی متن ساخته که حاصل تلاشش 4 سیمرغ بلورینی است که برای فیلمهای «بای سیکل ران»، «روز واقعه»، «آژانس شیشه ای» و «دیوانه ای از قفس پرید» از جشنواره فیلم فجر برده است؛ تا به این ترتیب به همراه حسین علیزاده و محمدرضا علیقلی برندهٔ بیشترین سیمرغ بلورین در بخش بهترین موسیقی متن جشنواره فیلم فجر ‌باشد.

«عقابها»، «ترن»، «کانی مانگا»، «بوی پیراهن یوسف»، «من ترانه پانزده سال دارم»، «آژانس شیشه ای»، «از کرخه تا راین» و «دوئل» برخی از آثاری هستند که مجید انتظامی آهنگسازشان بوده است.

مجید انتظامی هنرمند عرصه موسیقی و سینما که از برگزیدگان هشتمین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۹ است امروز 18 اسفندماه 1395، 69 ساله می شود و چند روز دیگر هفتادمین بهار زندگی اش را می بیند؛ تولدش مبارک و آثارش ماندگار!


یادداشت وحید خانه ساز


نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳