چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۲۹۰۱
تاریخ انتشار : ۳۱ : ۱۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۵
تهیه‌کننده برنامه تلویزیونی «کام شیرین» گفت: از وضعیت کنونی برنامه راضی هستم، البته تا رسیدن به اهداف بلند خیلی فاصله است اما همین که مردم به ما اعتماد کردند، برایمان کافی است.

«مرتضی یعقوبی» تهیه‌کننده برنامه تلویزیونی«کام شیرین»، درباره چگونگی شکل‌گیری این برنامه اظهار کرد: خرداد ماه سال ۱۳۹۲ بود که به همراه محمد سلیم‌کیا دیگر تهیه‌کننده برنامه به دنبال طرحی بودیم تا کمی از دغدغه‌های اجتماعی خانوادگی روز را مطرح کنیم، بعد از انجام تحقیقاتی در این زمینه، شناسایی مناطق آسیب‌پذیر در تهران و البته رسیدن به فهرستی از مهمترین معضلات روز جامعه، طرح برنامه‌ای را در شهریور ماه همان سال ارائه دادیم که مورد قبول مدیران شبکه دو سیما قرار گرفت.

سری سوم «کام شیرین» بعد از ماه رمضان پخش می‌شود

وی در ادامه درباره هدف از ساخت برنامه کام شیرین افزود: ما به دنبال ساخت برنامه‌ای بودیم که دنباله‌دار شود، درست مانند برنامه‌های با سابقه رسانه ملی که بخاطر خوش ساخت بودن سال‌های سال است از سوی مخاطبان مورد اقبال قرار گرفته‌اند، در واقع ما به دنبال برندسازی در تهیه و تولید این برنامه بودیم.

یعقوبی با اشاره به سری دوم این برنامه اظهار کرد: در حال حاضر فصل دوم این برنامه را روی آنتن می‌بریم، برنامه‌ای که از همان ابتدا به فکر ادامه دار شدن آن بودیم.

وی افزود: فصل اول به نوعی برای ما آزمون و خطا بود، سعی کردیم با توجه به ذائقه مخاطب، برنامه‌ای قابل قبول ارایه کنیم و خوشحالیم که توانستیم رضایت مخاطب را به دست آوریم.

این تهیه کننده تاکید کرد: البته ادامه راه منوط به جلب اعتماد و توجه مدیران شبکه هم بود، شخص آقای فرجی مدیر محترم موسسه فرهنگی هنری شهید همت و خانم آشتیانی مدیر محترم گروه خانواده شبکه دو سیما که به نوعی حمایت گر اصلی ما بودند، همه و همه در تثبیت جایگاه این برنامه نقش داشتند.

وی درباره تفاوت‌های ساختاری و محتوایی این برنامه در فصل اول و دوم گفت: به لحاظ محتوایی که برنامه کمی خانواده محور تر و به موضوع سبک زندگی نزدیک‌تر شد. از نظر ساختاری هم بخش‌هایی مثل معرفی کتاب، مسابقه پیامکی و ارائه نسخه پیشنهادی حل مشکلات خانوادگی را در فصل دوم برنامه گنجانده‌ایم.

یعقوبی افزود: ساختار و شکل برنامه کام شیرین در نوع خود جزو اولین‌هاست. در واقع پیش از تولید این برنامه، برنامه‌ای به این شکل در صدا و سیما نداشتیم؛ هدف ما از همان ابتدا رفتن به عمق جان مخاطب بود. اینکه علاوه بر هشدار، راهکارهای قابل قبول و حصولی را به مخاطب ارائه کنیم. بسیار خوشحال هستیم که امروز کام شیرین تبدیل به محلی برای درد دل مردم شده است.

وی در تشریح ساختار اجرایی برنامه کام شیرین گفت: برنامه را با ساختار و بر مبنای «هم آموزی» کلید زدیم؛ در راستای اهداف مورد نظرمان که بیشتر با محوریت تعامل با مخاطبان بود، به هومن نامور رسیدیم؛ عنوان «هم آموزی» را هم او در ادبیات برنامه‌سازی به راه انداخت. هم آموزی در واقع همان «توفان ذهنی یا بارش فکری» است تا قبل از صحبت و درمیان گذاشتن ساختار مد نظر مان نامی برای این نوع ساختار انتخاب نکرده بودیم و در نتیجه با ورود استاد نامور هم نام با مسمایی انتخاب شد و هم این ساختار به بلوغ رسید در نتیجه شاهد وفیق در این نوع برنامه بودیم و هستیم این وحدت و هم دلی ما بود که توانستیم برنامه‌ای کاربردی برای مخاطبین عزیز رسانه ملی تولید کنیم این برنامه در کمتر از یکسال توسط مخاطبین دیده شده و به قدری مورد اعتماد بوده که تاکنون حدود 100 هزار نفر سوال‌های مهم و کلیدی در خصوص مشکلات زندگی خود در قالب پیامک از ما پرسیده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: آمار پیامک‌های دریافتی از سوی مخاطبین قابل توجه و محتوای آنها قابل تامل است، بیشتر وقت‌ها هنگام خواندن پیامها بغض گلویمان را فشار می‌دهد حتی بعضی وقت‌ها اشک ریختیم بعصی وقت‌ها خوشحال شدیم و شاید باورتان نشود اما هر شب پس از پخش هر برنامه وقت می‌گذاریم و تمامی پیامک‌ها را می‌خوانیم چرا که دغدغه و مشکلات مخاطبان برای ما مهم است و از میان آنها موضوعات فصل بعدی را پیاده‌سازی میکنیم و برای تولید محتوا به تیم کارشناسی می‌سپاریم در واقع اهمیت دادن به محتوای سالم ،ساده و بی الایش سر مشق تیم تولید است، از سویی ادبیات، توانمندی و تجربه دکتر نامور ما را بیشتر به این اهداف رسانده است.

یعقوبی با بیان اینکه در برنامه حدود بیست نفر تماشاگر از اقشار مختلف جامعه حضور دارند که در کنار کارشناس - مجری برنامه (هومن نامور) به بیان نظرات، تجربیات و راهکارهای خودشان پیرامون موضوع برنامه می‌پردازند گفت: در واقع در این نوع ساختار، همه معلم و شاگردند.

تهیه‌کننده «کام شیرین» با تاکید بر ساختار هم آموزی این برنامه بیان کرد: تا به امروز چیزی حدود هزار نفر در استودیو حاضر شدند و هر یک درباره مشکلات خود حرف زدند، راه‌کار دادند و راهکار گرفتند.

وی در ادامه درباره فصل سوم این برنامه گفت: تحقیقات لازم برای ساخت فصل سوم کام شیرین به تازگی به پایان رسیده و به جاهای خوبی رسیدیم، به مخاطبان نوید یک فصل متفاوت با موضوعاتی چالش برانگیز را می‌دهم و اگر همه چیز خوب پیش برود، فصل سوم را بعد از ماه رمضان روی آنتن می‌بریم.

یعقوبی درباره اینکه تا چه اندازه به هدف اولیه در ساخت این برنامه دست یافته است گفت: از وضعیت کنونی برنامه راضی هستم، البته تا رسیدن به اهداف بلند خیلی فاصله است اما همین که مردم ما را پذیرفتند و به ما اعتماد کردند، برایمان کافی است.

وی درباره تغییر در زمان پخش برنامه با لحنی منتقدانه عنوان کرد: سری اول این برنامه زمان پخش مناسب‌تری داشت در واقع هم پخش اصلی و هم بازپخش در ساعات اوج حضور مخاطبان پای گیرنده‌های تلویزیونی بود البته این سری هم زمان بدی را نداریم؛ برنامه در روزهای شنبه تا سه شنبه ساعت ۱۱صبح روی آنتن می‌رود و باز پخش آن بعد از گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیماست به هر شکل برنامه ما با محوریت خانه و خانواده است و در ساعت صبحگاهی، خانم های خانه دار و مادران به عنوان یکی از ارکان اصلی خانواده ایرانی مخاطب ما هستند با این حال با توجه به این ساعت پخش ما جزو دومین برنامه شبکه دو سیما از نظر مخاطب شده ایم و این خود جای شکر دارد.

منبع: فارس
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳