پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳  |  Thursday, 28 March 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۲۷۰۸
تاریخ انتشار : ۵۲ : ۰۹ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۵
آلبوم موسیقی مسخ به آهنگسازی وحید زردی ظهر دیروز با حضور قطب‌الدین صادقی و نادر مشایخی در موزه هنرهای معاصر رونمایی شد.

به گزارش دیباچه، آلبوم موسیقی مسخ به آهنگسازی وحید زردی ظهر دیروز با حضور قطب الدین صادقی و نادر مشایخی در موزه هنرهای معاصر رونمایی شد. نادر مشایخی آهنگساز در رونمایی آلبوم مسخ با نقل قولی از کافکا که اثر هنری باید مانند تبر باشد و به دریای یخ زده ذهن مخاطب اصابت کند،گفت: آلبوم موسیقی مسخ به آهنگسازی وحید زردی با آنچه کافکا نوشته است تفاوت اساسی دارد و می توانیم بگوییم این اثر نوعی مسخ ایرانیزه شده است.

نادر مشایخی: «مسخ» با پوچی کاری ندارد و از غم زیبایی می سازد!

وی افزود: وحید زردی آهنگساز آلبوم موسیقی مسخ شخصی است که دل‌مشغولی بین المللی دارد؛ او در این اثر در ابتدا خودش را درگیر یک فاجعه تراژدیک می کند ولی در نهایت ماهیت آن به وسطه فرهنگ ایرانی تغییر داده و مانند کرم ابریشمی است که تبدیل به پروانه می شود.

مشایخی در ادامه با تاکید بر این موضوع که ما ایرانی ها آدمهای علمی نیستیم، خاطرنشان کرد: ما ممکن است علمی فکر کنیم اما علمی عمل نمی کنیم و آینده نگری نداریم و دنبال علت و معلول نیستیم. همچنین در فرهنگ ایرانی نقشه و اجرا با هم انجام می شود و این روند بخشی از فرهنگ ماست که وحید زردی از آن بی نصیب نمانده. وحید زردی در ابتدا آهنگ را مانند آثار ایرانی در ذهنش ساخته و آن را بداهه نوازی کرده و بعد آن را تبدیل به نت کرده است.

نادر مشایخی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه قرار است تمام آثار وحید زردی 24 مارچ 2017 در فرانسه به نمایش درمی آید، گفت: آهنگساز آلبوم موسیقی مسخ نسبت به رمان مسخ دید ایرانی داده که در عین غمگینی و ناامیدی اما در آن یک زیبای خاص ایرانی دارد و برای خودش فلسه دارد. آلبوم مسخ با پوچی کاری ندارد و دائما فاجعه را تکرار و از غم زیبایی می سازد.

در ادامه نصرتی، مسئول نشر خورشید آهنگ گفت: در برهه ای که موسیقی لحظه ای فراگیر شده ما در نشر خورشید آهنگ بر روی آلبوم‌هایی کار می‌کنیم که برای تنهایی بتوان به آنها پناه برد و حرفی برای گفتن داشته باشد.

در ادامه این مراسم رونمایی وحید زردی درباره دغدغه خود از ساخت این اثر گفت: دغدغه اولیه من برای ساخت این اثر صلح بود و بعد که به این موضوع فکر کردم فهمیدم اگر بخواهم درباره این موضوع حرفی بزنم باید با وجود خود به صلح رسیده باشم، به همین خاطر در بخش اول این آلبوم تا قبل از قطعه مکاشفه شروع کردم به جراحی کردن که بازگو کننده یک تراژادی برای بازسازی هویت دوباره انسان است.

وی ادامه داد: من در این اثر سعی کردم از حرفهای قشنگ و زیبا دست بردارم و بگویم که برای رسیدن به یک صلح باید اول درونم را جراحی کنم و مکاشفه کنم و بعد که به انضباط درونی رسیدم آن موقع می توانم به مخاطبم بگویم که تو هم می توانی درباره درون خودت شروع کنی به جستجو کردن و مکاشفه کردن.

این آهنگساز با اشاره به اینکه موسیقی می تواند فراتر از کلمه وارد شود، گفت: زمانی که کافکا در سال 1915 این رمان را منتشر می کرد جهان نمی توانست کافکا را درک کند، چرا که ذات دنیای مدرن با ما این کار را کرد و ۹۰ درصد روابط به سطح نازل شده است. پیام ما در آلبوم مسخ اینگونه خلاصه شده است که برای رسیدن به صلح، سلامت، اتحاد و ...باید از دقت و انضباط درونی شروع کنیم.

قطب الدین صادقی نمایش نامه نویس در پایان این نشست رونمایی درباره بخش موسیقی آلبوم موسیقی سخنی نگفت و سخنانش را بر روی شخصیت کافکا و تاثیر افکار این نویسنده متمرکز کرد. او گفت: کافکا نادرترین نوریسنده قرن ۲۰ است و هیچ کس مانند کافکا از فردانیت دفاع نکرده است. من کمتر کسی را دیدم که از تشکلیات گروهی بدش بیاد ولی کافکا اینگونه نیست و تک و تنها ایستاد و از فردانیت در مقابل جمع دفاع کرد, به همین دلیل هم در کمونیسم و هم در فاشیسم اثارش را سوختند.

این هنرمند در پایان گفت: وقتی پای منافع عمومی مانند صلح،آزادی،پاکی و ...به میان می آید تقریبا 90 درصد مردم از این موضوعات استقبال می کنند اما کافکا در این حوزه وارد نشده و ما را علیه خودمان می شوراند.

منبع: فارس
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
صحبت‌های احساسی مارال بنی آدم، در گفتگو با ویژه برنامه «مدیا»

پروین اعتصامی، قبل از اینکه یک شاعر و ادیب باشد، یک انسان بوده است!

۱۵:۱۸  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با سعید الهی تهیه کننده فیلم‌های سینمایی میرو و قویدل

مطمئنم شهید آوینی اگر زنده بود، به مستند «قویدل» جایزه می‌داد / باید باور کنیم که در اتاق شیشه‌ای زندگی می‌کنیم

۱۳:۱۱  -  ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
گلر تیم ملی هندبال در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

مربیان خارجی تاثیر مثبتی بر روی تیم ملی داشتند/ وقتی توپ گل نمی‌شود، مقصر مربی نیست

۱۱:۳۸  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در گفتگو با دیباچه:

انجمن موسیقی فعالی در استان تهران نداریم/ موسیقی نسبت به تئاتر و هنرهای تجسمی مظلوم‌تر است

۱۱:۱۷  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
گفتگو ویژه برنامه مدیا با «خسرو احمدی» که دهه شصتی‌ها او را به نام «دولنگ» می‌شناسند

متاسفانه تلویزیون برای کودکان امروزی هیچ برنامه خوبی ندارد!

۱۳:۰۷  -  ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
صحبت‌های انتقادی حسین عابدینی بازیگر سریال « بچه های مدرسه همت » علیه «مهران رجبی»

«مهران رجبی» کنترات برداشته، نباید فقط پولو ببینه و با کله شیرجه بزنه؛ بازیگری را با بیزینس اشتباه گرفته!

۱۶:۵۳  -  ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور با دیباچه مطرح کرد؛

هدف اصلی جشنواره ی « رای ملت » تببین گری و جهاد تبیین است/ پای جشنواره "رای ملت" به انتخابات ریاست جمهوری کشیده می‌شود!

۱۳:۰۸  -  ۱۰ اسفند ۱۴۰۲