چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴  |  Wednesday, 04 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۲۰۹۴
تاریخ انتشار : ۳۷ : ۲۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵
در نشست خبری فیلم ماه گرفتگی عنوان شد
کامبیز دیرباز: در مملکتی زندگی می کنیم که شمرخوان را با چوب می زنند در حالی که بازیگر نقش شمر نیت بزرگتری دارند .من نیز با چنین نیتی در این فیلم بازی کردم.
به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه نشست خبری فیلم سینمایی ماه گرفتگی ساخته مسعود اطیابی بعد از اکران فیلم در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد. مسعود اطیابی، مهدی انبار دار تهیه کننده فیلم و بازیگرانی چون کامبیز دیرباز، شهرام عبدلی و تعدادی از عوامل فیلم در این نشست حاضر بودند و چون نشستهای دیگر مهدی گبرلو هدایت جلسه را به عهده داشت.

وزارت ارشاد می خواست ماه گرفتگی را نسازیم/خوشحالم که بسیاری از مخاطبان در سکوت تا به آخر فیلم را دیدند

در ابتدای نشست، پس از خوش و بش عوامل فیلم با حاضران مسعود اطیابی درباره انتخاب کامبیز دیرباز برای نقش اصلی فیلمش گفت: دیرباز اولین گزینه من برای این نقش بود .
انباردار نیز در ادامه گفت: آن زمان که بازیگران انتخاب می شدند ما در شرایط خاصی بودیم و بنا به دلایلی با بازیگران دیگر به نتیجه ی مثبت نرسیدیم درباره چگونگی انتخاب دیرباز هم باید بگویم   شرایط مهیا بود و همکاری کردیم.
هادی انبار دار در پاسخ به این سوال که  چرا فیلم ماه گرفتگی به یکی از طرفین ماجرای 88 پرداخته است گفت: فیلم به یک جناح خاص تعلق ندارد و به یک طرف خاص نمی پردازد و هرکس این را بگوید تصور خودش را مطرح کرده است.
در ادامه نشست کامبیز دیرباز درباره  ریسک پذیرفتن نقشش در فیلم ماه گرفتگی گفت:با توجه به بازخوردهای فیلم قلاده های طلا و پایانامه صادقانه می گویم که نگرانی هایی برای بازی ام در این نقش داشتم؛ البته حق دوطرفه ای برای کارگردان و بازیگر وجود دارد و اگر این نقش به بازیگر دیگری سپرده  می شد خوشحال می شدم.
دیرباز در ادامه گفت: دلیل اصلی پذیرفتن این نقش شناخت کاملی است که از اطیابی دارم و شاید اگر هرکس دیگر جز او پیشنهاد چنین نقشی می داد بیشتر تحقیق می کردم و احتمال داشت این نقش را نپذیزم.
این بازیگر ادامه داد: در مملکتی زندگی می کنیم که شمرخوان را با چوب می زنند در حالی که بازیگر نقش شمر نیت بزرگتری دارند .من نیز با چنین نیتی در این فیلم بازی کردم.
سپس اطیابی درباره ارزش فیلمش برای سیاسیون گفت: گذشت زمان بازم است و هر اثری در سالهای بعد مرجع معتبر می خواهد و من به این مسئله واقفم و این حرف کمی نیست. 
پس  از اطیابی انباردار درباره استقلال فیلم از لحاظ مالی و  فروش گیشه و زمان اکران فیلم ماه گرفتگی گفت: زمانی اثری را تولید می کنیم به مخاطب آن نیز فکر می کنیم زیرا همه فیلمها در سینمای ایران ثبت می شوند؛ درباره اکران فیلم نیز باید بگویم بهترین زمان آن  فصل انتخابات است تا تاثیر گذار باشد.
در ادامه نشست اطیابی به سوال برخی از خبرنگاران درباره ایرادهایی چون پخش صدای گوینده بی بی سی از رادیوی ترانزیستوری روی داشبورد ماشین در یکی از سکانس های فیلم پاسخ نداد!
یکی از خبرنگاران نیز گفت: توقع این بود که اطیابی و گروهش باقی اتفاقات سال 88 را در فیلم نشان می دادند که این اتفاق نیفتاده است.
انباردار نیز در پاسخ به این سوال که چرا راکورد رنگ موهای فریبا کوثری در فیلم رعایت نشده است گفت: اینکه موهای فریبا کوثری از میانه فیلم به بعد سفید است، پیشنهاد گریمور بود که اطیابی نیز با این موضوع موافق نبود البته قصد ما این بود که موهای کوثری پس از مرگ پسرش طی روند خاصی سفید شود که اینگونه نشد.

انباردار سپس درباره پیشنهاد وزارت  ارشاد مبنی بر اینکه او فیلم ماه گرفتگی را نسازد گفت: ارشاد می خواست ما را قانع کند که این فیلم را نسازیم و من نیز گفتم این فیلم بالاخره ساخته خواهد شد؛ پس بهتر است اطیابی این فیلم را بسازد زیرا نگاه درستی دارد.
اطیابی در پایان نشست گفت: گویا  هیچکدام از طرفین، فیلم را دوست ندارند و از آن راضی نیستند؛ اما چقدر خوب که بجز معدود افرادی، باقی مخاطبان تا به آخر در سالن نشستند و در سکوت فیلم را دیدند.
این نشست پس از گرفتن عکس یادگاری عوامل به پایان رسید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳