پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴  |  Thursday, 17 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۱۹۴۱
تاریخ انتشار : ۲۹ : ۱۶ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۵
نشست پرسش و پاسخ فیلم «آزاد به قید شرط» ساخته حسین شهابی با حضور کارگردان، فرخ فدایی صدابردار، امین جعفری، اسماعیل ترک‌زاد تدوینگر، دیبا زاهدی، امیر جعفری، امیررضا دلاوری و شکرخدا گودرزی بازیگران آخرین نشست پرسش و پاسخ نخستین روز جشنواره بود که با اجرای محمود گبرلو در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.

به گزارش دیباچه به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم فجر، عوامل فیلم در ابتدا با سخنان کوتاهی از حضور خبرنگاران و اهالی رسانه در این ساعات بامداد در برج میلاد تشکر کردند.

«آزاد به قید شرط» اولین فیلم درباره اشتغال زندانیان

حسین شهابی در مورد بر عهده گرفتن تهیه‌کنندگی کارگردانی و نویسندگی فیلم گفت: «من نوعی از سینمای مستقل را مد نظر دارم که در آن نمی‌توان با سایر تهیه‌کنندگان کار کرد، چون در طول این سال‌های فعالیت در سینما با تهیه‌کنندگان زیادی روبه‌رو شده‌ام و همه آنها قصد داشتند در فیلمنامه نهایی تغییراتی ایجاد کنند که من به عنوان کارگردان زیر بار این جریان نمی‌روم.»

شهابی در پاسخ به پرسش دیگری درباره با اینکه بازی بازیگران از فیلمنامه آن قوی‌تر بود و بعضی از لحظه‌های دراماتیک «آزاد به قید شرط» تماشاگر را می‌خنداند و این صحنه‌ها بار عاطفی لازم را نداشت، گفت: «هنگام نگارش و کارگردانی فیلم تلاش می‌کنم به سمت احساساتی بودن و فیلم هندی نروم و شاید به همین علت این برداشت از فیلم انجام شده است. ضمن اینکه دوست داشتم فیلم کمی هم طناز باشد و نمی‌خواستم خیلی تراژیک باشد.»

او در مورد نکات فیلم و شباهت آن به سایر آثار مشابه گفت: «نمونه این فیلم در دنیا ساخته شده، اما این اولین فیلم در ایران است که در مورد آزادی مشروط و اشتغال زندانیان ساخته شده است.»

شهابی در مورد پایان ناگهانی فیلم گفت: «بر خلاف نظر بعضی دوستان به نظرم پایان فیلم مشخص بود. فیلم یک پایان باز دارد اما این پایان رها نشده است.

او درباره تأثیر فیلم بر مردم و مسئولان در مورد مسئله اشتغال زندانیان گفت: «مشاوری که برای این فیلم در کنار من بود به همین نکته اشاره کرد و گفت شاید «آزاد به قید شرط» تلنگری به مسئولان و مردم بزند.»

شهابی در خصوص شباهت نقش‌های امیررضا دلاوری و امیر جعفری به بازی‌های آنها در تلویزیون و این نکته که انتخاب آنها برای این فیلم به منظور جلب مخاطب بیشتر بوده است، گفت: «من اصولا زیاد سریال نمی‌بینم و سریال «زیر هشت» را هم ندیده‌ام. از نظر من امیر جعفری به درجه‌ای از پختگی در بازیگری رسیده که بهترین گزینه برای این نقش بود.»

در پایان این نشست علی علایی از منتقدان باسابقه سینما با تمجید از بازی امیر جعفری در این فیلم ریتم بخشی از فیلم را اندکی کند دانست که شهابی گفت: «این فیلم در تدوین مجدد ده دقیقه کوتاه خواهد شد.»

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳