شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۱۶۹۴
تاریخ انتشار : ۵۰ : ۱۳ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۵
در گفتگو با دیباچه
اشکان صادقی کارگردان نمایش«یرما» اثرش را با موسیقی تلفیق کرده است و برای اجرای آن از خوانندگان حرفه ای استفاده کرده است.

«یرما» نمایشی است که در سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر حضور دارد و در بخش بین الملل و مرور تئاتر ایران به روی صحنه می رود. این نمایش که کارگردان های آن اشکان صادقی و الهام شکیب هستند اثری است برگرفته از نمایشنامه «یرما» نوشته فدریکو گارسیا لورکای اسپانیایی. اشکان صادقی درباره چگونگی انتخاب این اثر برای اجرا به خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه گفت: همیشه نمایشنامه «یرما» را دوست داشته ام و دلم می خواست آن را بدون دیالوگ اجرا کنم؛ اما برای روان تر شدن اثر آن را با کمترین دیالوگ به روی صحنه بردم و حاصل تلاش من و گروهم، تلفیقی از موسیقی و تئاتر است که می توان نام کنسرت تئاتر را بر روی آن گذاشت.

اشکان صادقی: یرما کنسرت تئاتر است!/ به جایزه و اجراهای برون مرزی فکر نمی کنم

صادقی در توضیحات بیشتر گفت: برای انتخاب دیالوگ ها ترجمه های متفاوتی از یرما را مطالعه کرده ام و در عین حال تلاش کرده ام به متن اصلی وفادار بمانم.

این کارگردان درباره چگونگی تلفیق نمایشش با موسیقی گفت: در این اثر چند قطعه از یک خواننده اسپانیایی اجرا می شود و ترانه ها به صورت زنده و به زبان اسپانیایی خوانده می شوند؛ که برای اجرای بهتر از حضور هانا کامکار و احمد قائد سود برده ام، هنرمندانی که به حوزه موسیقی اشراف دارند؛ البته درباره احمد قائد باید بگویم ایشان اهل و ساکن بندرعباس هستند و صدای خوبی دارند و برای اجرای«یرما» مدتی است با گروه همراه هستند.

اشکان صادقی درباره کیفیت جشنواره تئاتر فجر امسال گفت: در دوره های گذشته نمایش ها به نوعی برای جشنواره تولید می شدند و پس از آن به اجرای عمومی می رفتند که روند غلطی بود و باعث می شد گروهها با شتابزدگی برای اجرا آماده شوند که همین شتابزدگی علاوه بر ایجاد استرس از کیفیت آثار می کاست؛ اما در دوره های اخیر جشنواره سمت و سوی درستی پیدا کرده و آثار پس از اجرای عموم به جشنواره می آیند و همین موضوع باعث می شود کارگردان ها با اشتیاق بیشتری در جشنواره شرکت کنند.

این هنرمند درباره حضورش در جشنواره تئاتر فجر گفت: با اینکه نمایشم در بخش مسابقه بین الملل به روی صحنه می رود؛ اما با این حال به جایزه و اجرای برون مرزی فکر نمی کنم و اجرای با کیفیت از هرچیزی برایم مهم تر است.

صادقی در پایان گفت: امیدوارم هرچه می گذرد جشنواره تئاتر فجر به استانداردهای جهانی نزدیک تر می شود؛ و به امید روزی که در اجراهای عمومی از تعداد انبوه نمایش ها بکاهیم و آثار با کیفیت تری را در مدت زمان طولانی تر اجرا کنیم تا به این ترتیب، به استانداردهای جهانی نزدیک تر شویم.

نمایش«یرما» به کارگردانی اشکان صادقی و الهام شکیب با بازی نگار عابدی، فرهاد جم، آتیه جاوید، پرنده علایی در جشنواره تئاتر فجر امسال حضور دارد و امروز چهارم بهمن ماه در تالار حافظ به روی صحنه می رود و در دو سانس 18:00 و 20:30 اجرا می شود. گفتنی است هانا کامکار و احمد قائد در این نمایش آواز می خوانند و عماد اجلال، کیان کردستانى نوازندگان آن هستند.

سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از یکم تا دوازدهم بهمن ماه در تهران برگزار می شود.


نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳