جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۱۶۸۴
تاریخ انتشار : ۲۱ : ۱۳ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۵
به بهانه اجرای نمایش«جهش» در جشنواره تئاتر فجر
«جهش» نمایشی است از کشور فرانسه که بریس بوتان آن را کارگردانی کرده است. اثری موفق و روراست که شادی و هیجان را در مخاطب زنده می کند.

به گزارش خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه، نمایش «tackoff» که در ترجمه فارسی جهش نامیده می شود اثری است از گروه فرانسوی «تاک اُ تاک» که دیروز، سوم بهمن ماه در محوطه تئاتر شهر اجرا شد.

«جهش» نمایشی که تماشاگر را به کره ماه می برد!

واضح است که فرانسه در تئاتر پیش رو است. چه در تئاتر صحنه ای چه خیابانی! و این آوانگارد بودن زمانی احساس می شود که اثری فرانسوی در تهران و در محوطه تئاتر شهر اجرا شود و در مخاطبان هیجان ایجاد کند. «جهش» یکی از همین آثار است که روز گذشته چنین حسی در مخاطب به وجود آورد. نمایشی استوار بر موزیک، ریتم و حرکات بدنی! 

نمایش «جهش» روایت گر سرگذشت سه کاوشگر روسی است که می‌خواهند اولین انسان‌هایی باشند که به کره ماه پا می‌گذارند و در این زمینه تلاش می کنند و همه این تلاش ها بهانه ای می شود برای سرگرم کردن تماشاگران!

بازیگران نمایش با استفاده از چوب پایی های هیدرولیک در میانه میدان راه می روند، می پرند، معلق می زنند و آمادگی بدنیشان را به رخ می کشند و تماشاگران را به وجد می آورند! گریمور آنها را گریم کرده و طراح لباس برایشان لباس مخصوص دوخته است و همه حرکات آنها از پیش طراحی شده است. همه اینها گویای این است که عوامل گروه برای باورپذیر شدن اثرشان زحمت کشیده اند و رمز و راز تفاوت کیفی آثار آنها با آثار داخلی همین است. تئاتر خیابانی برای این هنرمندان یک اتفاق جدی است!

بی شک نمایش «جهش» و آثار خارجی مشابه آن می توانند برای هنرمندان تئاتر خیابانی خودمان کلاس آموزش باشند. با دیدن چنین آثاری است که به تفاوت ها پی می بریم و متوجه کاستی هایمان می شویم! با دیدن چنین آثاری است که متوجه می شویم تئاتر خیابانی صرفأ بر قصه و درام استوار نیست و وجه اول آن سرگرمی است؛ و البته متوجه خواهیم شد که بدن بازیگر ابزار اوست و اگر قرار است بازیگر باشیم باید بدن و بیان خود را تربیت کنیم! و باز هم متوجه خواهیم شد که طراحی لباس، گریم، موسیقی را در تئاتر خیابانی نمی توان نادیده گرفت؛ زیرا در این گونه از تئاتر، با مخاطب عام مواجهیم و اوست که تصمیم می گیرد که ببیند یا برود! و این ما هستیم که باید با استفاده از تمهیدات خاص او را مجاب به دیدن کنیم! همه این موارد است که باعث می شود مخاطبان ایرانی از نمایش های خارجی بیشتر استقبال کنند و برای بهتر دیدن از سر و کول هم بالا بروند!

به امید روزی که هنرمندان عرصه تئاتر خیابانی سواد علمی و عملی خود را بالا ببرند و در این عصر تکنولوژی و اینترنت با چند کلیک در جریان اتفاق های روز دنیا قرار گیرند و به روز شوند، تا آثاری درخور توجه به مخاطب ارائه دهند.



یادداشت وحید خانه ساز

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار