سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴  |  Tuesday, 03 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۱۶۷۵
تاریخ انتشار : ۵۵ : ۰۹ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۵
شب گذشته با حضور سینماگران و هنرمندان؛
پوستر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر شب گذشته با حضور سینماگران و هنرمندان و با طرحی از علی حاتمی در سینماتوگراف موزه سینما رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه، مراسم رونمایی از پوستر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر و مجموعه آثار منتخب مردمی در ادوار گذشته فیلم فجر شب گذشته سوم بهمن ماه با حضور هنرمندان و سینماگران در موزه سینما برگزار شد.

پوستر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با طرحی از علی حاتمی رونمایی شد

در این مراسم محمدعلی کشاورز، خسرو سینایی، سعید راد، حمید فرخ نژاد، ابوالحسن داوودی، بیتا منصوری هادی مقدم دوست، سعید سهیلی، مجید مظفری، حبیب ایل‌بیگی، پژمان بازغی، مستانه مهاجر، محمود کلاری، پوران درخشنده، سیدجمال ساداتیان، بهرام رادان، مهرداد صدیقیان، محمدمهدی دادگو، رضا داوودنژاد، هاتف علیمردانی، کوروش تهامی، محمدرضا شریفی نیا و ... و با حضور خانواده علی حاتمی؛ «زری خوشکام» همسر علی حاتمی و لیلا حاتمی و علی مصفا و فرزندانشان مانی و عسل حضور داشتند.


در ابتدای این مراسم که اجرای آن را امید روحانی برعهده داشت، از آتش نشانان شهید یاد شد. روحانی حادثه پلاسکو را دردناک برشمرد و از حاضران درخواست کرد که به احترام آنها یک دقیقه سکوت کنند.


او با اشاره به جای خالی زنده یاد علی حاتمی در سینمای ایران گفت: امسال بیستمین سالی است که علی حاتمی را در کنار خود نداریم و هرچه می‌گذرد بیشتر متوجه ضربه‌ای می‌شویم که فقدان او به سینمای کشور زده است. زمانی‌که حاتمی کار خودش را شروع کرد، سعی کرد آن‌چیزی که در زبان و تکنیک و قالب سینما از غرب می‌رسید، تماما اخذ نکند، بلکه در سینمای ایران آن را تعریف کند.


سپس فیلمی با عنوان «علی حاتمی، راوی فاتحان و سوته‌دلان» در بخش ابتدایی مراسم پخش شد.

پوستر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با طرحی از علی حاتمی رونمایی شد


در ادامه مراسم، محمدمهدی دادگو برای اجرا روی صحنه آمد و او نیز درباره زنده یاد حاتمی گفت: از استفاده افعال ماضی برای این رفیق قدیمی پرهیز دارم. در این‌جا می‌خواهم چند نکته را پیش از رونمایی پوستر جشنواره سی و پنجم فجر اشاره کنم، پوستری که تصویر علی حاتمی را دارد. پرویز یشایایی اولین کارفرمای علی حاتمی بود که با عباس کیارستمی باهم کار می‌کردند. تقدیر این بود که این دو کار خودشان را شروع کنند و یک نفر سینمای ایران را به جهانیان معرفی کند و دیگری شاخص سینمای ملی باشد.



وی ادامه داد: محمد حیدری از سال گذشته سنت پسندیده‌ای را رقم زده که هر سال پوستر با تصویر یکی از هنرمندان رونمایی شود که جای تشکر دارد.


دادگو به آثار علی حاتمی که همگی به صورت نگاتیو موجود هستند، اشاره کرد و افزود: پیشنهاد دادیم همه آثار علی حاتمی از «هزاردستان» تا کار ناتمام «تختی» در یک مجموعه به صورت دیجیتال جمع آوری شود، همچنین علاوه بر فیلم ها، یکسری مصاحبه‌ها و اسناد باقی مانده از او، همگی توسط موسسه رسانه‌های تصویری ارائه شود.



دادگو درباره دعوت از بزرگان سینمای ایران و هنرمندانی که در فیلم های حاتمی حضور داشتند، توضیح داد: با محمد حیدری برای دعوت از بزرگان سینمای ایران به دیدار آقای کشاورز رفتیم که امشب حضور دارند و امیدواریم همیشه سلامت باشند. همچنین به دیدار علی نصیریان رفتیم که با توجه به تغییر برنامه امشب نتوانستند در مراسم حضور داشته باشند و همچنین به دیدار آقای عزت‌الله انتظامی رفتیم که به دلایل بیماری نتوانستند اینجا باشند، همچنین به دیدار آقای جمشید مشایخی رفتیم که به دلیل اینکه تازه از بیمارستان مرخص شده بودند، نتوانستند تشریف بیاورند.



در این بخش از مراسم، از همسر و دختر و نوه های علی حاتمی به همراه احترام برومند، همسر مرحوم داوود رشیدی و محمد حیدری و محمدعلی کشاورز درخواست شد که برای رونمایی از پوستر جشنواره فیلم فجر روی صحنه بیایند.

پوستر سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با طرحی از علی حاتمی رونمایی شد

محمدعلی کشاورز که با واکر و به سختی روی صحنه حاضر شده بود، در سخنانی کوتاه گفت: من همیشه مدیون علی حاتمی هستم و در این‌جا باید بگویم که علی حاتمی کار را از تئاتر شروع کرد. اولین کارهای تئاتری‌اش را که می‌نوشت، با هم کار می‌کردیم. بعد از آن بود که وارد سینما شد و به بزرگ سینمای کشور تبدیل شد.


وی خطاب به جوانان گفت: می‌خواهم بگویم اگر می‌خواهید در سینما موفق باشید، باید ابتدا تئاتر را درک کنید.


کشاورز با بیان اینکه خودم را ایرانی می‌دانم و برخاسته از مردم هستم و هرکاری هم انجام دادم برای مردم ایران کرده‌ام، به حادثه پلاسکو اشاره کرد و گفت: آن‌ها افراد بزرگی بودند که واقعا جانفشانی کردند و ما در مرگ همه آن‌ها سهیم هستیم.


سپس نوه های علی حاتمی به همراه محمد حیدری از پوستر این دوره جشنواره رونمایی کردند. پس از آن منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما و محمد حیدری از مجموعه آثار علی حاتمی رونمایی کردند.


پس از رونمایی از پوستر و گرفتن عکس یادگاری، نوبت به رونمایی از برگزیدگان سیمرغ بلورین نگاه مردمی مجموعه فیلم‌های سیمرغ مردمی در ادوار گذشته جشنواره فجر رسید.


این آثار که شامل فیلم های سینمایی آژانس شیشه‌ای، رنگ خدا، عروس آتش، سگ کشی، متولد ماه مهر، ارتفاع پست، فرش باد، مارمولک، بید مجنون، چهارشنبه سوری، اخراجی‌ها، سنتوری، همیشه پای یک زن در میان است، بی‌پولی، درباره الی، به رنگ ارغوان، جدایی نادر از سیمین، برف روی کاج‌ها، حوض نقاشی، هیس دخترها فریاد نمی‌زنند، شیار ۱۴۳، خط ویژه، رخ دیوانه و ابد و یک روز بودند، توسط پخش کلیپی معرفی شدند.



در ادامه مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره فیل مفجر پشت تریبون قرار گرفت و اسامی کارگردان و تهیه کننده این آثار را خواند و از حاضران خواست ک هروی صحن هبیایند. از کارگردان و تهیه کننده های این فیلم های سینمایی با لوح تقدیر و هدیه نقدی تقدیر به عمل آمد.

خسرو سینایی، کمال تبریزی، پوران درخشنده و ابوالحسن داوودی و سعید روستایی، مهدی کریمی، قاسم قلی‌پور، منوچهر محمدی، سیدجمال ساداتیان، حبیب‌الله کاسه‌ساز، محسن علی‌اکبری، سیدمحمود رضوی، محمدحسین قاسمی، منصور لشگری قوچانی، بیتا منصوری، سعید ملکان و هادی مقدم دوست از میان کارگردانان و تهیه‌کنندگان فیلم‌های برگزیده در سالن حضور داشتند که روی صحنه حاضر شدند و با یکدیگر عکس یادگاری گرفتند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳