يکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴  |  Sunday, 14 December 2025
کد خبر: ۴۱۵۸۶
تاریخ انتشار : ۵۸ : ۲۱ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۵
یک کارگردان در گفتگو با دیباچه

کوچک زاده: جنگ، پیش از کشتن آدمها فرهنگها را نابود می کند/چگونگی انتخاب آثار با تعریف مدیران همخوانی ندارد!

کوچک زاده کارگردان نمایش«جهان انزوا»سالها در هیچ جشنواره ای شرکت نکرده و معتقد است جشنواره ها اگر درست برگزار نشود مخربند و سودی برای تئاتر ندارند!
«جهان انزوا» نام نمایشی است که در بخش مرور سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به روی صحنه می رود. رضا کوچک زاده کارگردان این نمایش درباره این اثر به خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه گفت: این نمایش یک اثر آمریکایی است که نائومی والاس آنرا نوشته است؛ و قصه آن درباره جنگ آمریکا درعراق است و شرایط انسانی را روایت می کند که همه خانواده اش را از دست داده است؛ همانطور کبوترها و کتابهایش را! که همه زندگی او هستند. این فرد در کل نمایش، زندگی اش را با پیش از جنگ مقایسه می کند.

کوچک زاده: جنگ، پیش از کشتن آدمها فرهنگها را نابود می کند/چگونگی انتخاب آثار با تعریف مدیران همخوانی ندارد!

رضا کوچک زاده درباره هدفش از انتخاب نمایشنامه «جهان انزوا» برای اجرا گفت: همیشه دغدغه جنگ داشته ام و معتقدم جنگ پیش آز آنکه آدمها را از بین ببرد فرهنگ ها را نابود می کند؛ از همین رو، به نظرم مخاطب به دیدن چنین آثاری نیاز دارد.

او در ادامه گفت: درست است که ایران مدتها درگیر جنگ نبوده است؛ اما مردم دورادور جنگ را می شناسند و در جریان اتفاق های روز دنیا هستند؛ البته جدا از این موضوع، خواستم از کمرنگ شدن  نقش کتاب در زندگی مردم بگویم.

این کارگردان درباره علت حضورش در جشنواره تئاتر فجر گفت: همانطور که هنرمندان و مسئولان نیز می گویند جشنواره فجر ویترین تئاتر کشور است؛ هرچند شواهد نشان می دهد این ویترین کامل نیست و علت این کاستی سیاست گذاری جشنواره است.

کوچک زاده گفت: سالها با جشنواره ها میانه خوبی نداشتم و این دلسردی تا به آنجا بود که داوری آثار را هم نمی پذیرفتم؛ زیرا معتقدم جشنواره ها اگر درست برگزار نشوند تأثیری عکس دارند و مخربند و سودی به حال تئاتر ندارند؛ و البته در دوران رکود تئاتر این اتفاق بی معنی بود. وقتی تئاتر وجود مطلوبی ندارد جشنواره بی معنا است!

این هنرمند درباره ویژگی های جشنواره تئاتر امسال نیز گفت: پس از سالها تولید اشتباه تازه مسیر درست را پیش گرفته ایم و همین که نمایش ها پس از اجرای عمومی به جشنواره می روند و کیفیت فدای عجله و شتابزدگی نمی شود یعنی اتفاق خوبی افتاده است و به استانداردهای جهانی نزدیک شده ایم و ارتقاء یافته ایم.

کوچک زاده با تأکید بر اینکه موفقیت نمایشش حاصل همدلی و همیاری گروهی است گفت: در زمان اجرای عمومی، نمایش «جهان انزوا» مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و در دوره ای که حدود 111 نمایش در تهران به روی صحنه بود توانست نظر منتقدان را به خود جلب کند که همین موضوع نشان می دهد اثرم امتحانش را پس داده و می توانم آنرا بی استرس و با کیفیت در جشنواره تئاتر فجر به روی صحنه ببرم.

این کارگردان با تأکید بر اینکه برای اجرای اثرش از دو کشور دعوتنامه دریافت کرده است گفت: نمایش «جهان انزوا» را هر مخاطب با هر زبان وملیت و فرهنگ می فهمد زیرا جنگ اتفاقی جهانی است و در همه جای دنیا یک تعریف دارد به همین دلیل امیدوارم نمایشم در جشنواره تئاتر فجر مورد توجه قرار گیرد به اجراهای برون مرزی برود.

کوچک زاده در پایان از چگونگی انتخاب آثار توسط هیئت داوران انتقاد کرد گفت: نوع و چگونگی انتخاب آثار با تعریف و سیاست های مدیران همخوانی ندارد زیرا نمایش های بسیار خوبی در طول سال اجرا شدند که متأسفانه نامشان در جدول اجراها نیست که تأسف برانگیز است!

نمایش «جهان انزوا» نوشته نائومی والاس، به کارگردانی رضا کوچک زاده در سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در بخش مرور اجرا می شود و امیر محمدی و محسن خدری در آن بازی می کنند. این نمایش یکشنبه دهم بهمن ماه در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان در دو سانس به روی صحنه می رود و ساعات اجرای آن 16:00 و 18:00 است.
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴