پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۱۵۸۵
تاریخ انتشار : ۲۶ : ۱۱ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۵
روز هفتم جشنواره موسیقی فجر در یک نگاه/
ششمین روز از برپایی جشنواره موسیقی فجر در حالی برگزار شد که تمامی کنسرت ها متاثر از واقعه تلخ ساختمان پلاسکو قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار موسیقی دیباچه، در هفتمین روز از برپایی جشنواره موسیقی فجر، کاندیدهای جایزه باربد در  بخش های پاپ، پاپ بی کلام، کلاسیک، تلفیقی، ایرانی دستگاهی بی کلام، ایرانی دستگاهی با کلام، ایرانی معاصر بی کلام و ایرانی معاصر با کلام اعلام شدند.

در این روز همچنین به دلیل واقعه تلخ ساختمان پلاسکو، تمامی اجراهای ششمین روز سی و دومین جشنواره موسیقی فجر به حادثه دیدگان مجتمع تجاری پلاسکو تهران تقدیم شد.

موسیقی فجر به یاد جان باختگان حادثه تلخ پلاسکو نواخت

* در این روز تالار وحدت میزبان پیانو و آنسامبل زهی «شهرزاد» از کشور اوکراین و ارکستر سمفونیک تهران و ایتالیا به رهبری شهرداد روحانی بود و اجراهای جشنواره موسیقی فجر با کنسرت مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر فستیوال پوچینی در تالار وحدت به پایان رسید.

در این کنسرت که با استقبال کم نظیر دوستداران موسیقی کلاسیک روبه‌رو شد، در پارت اول «ویلیام تل اورتور» اثر جاکومو روسینی، «باغ ایرانی» (سولیست نسیم سعد) اثر شهرداد روحانی و «کاپریس ایتالیایی» اثر پیترایلچ چایکوفسکی توسط این دو ارکستر اجرا شد.
قسمت دوم این کنسرت نیز به اجرای «سمفونی پنج» لودویک فان بتهوون اختصاص داشت.



* تالار رودکی نیز میزبان گروه «شواش مقوم» از مازندران و گروه «لیان» به سرپرستی محسن شریفیان از بوشهر بود.

موسیقی فجر به یاد جان باختگان حادثه تلخ پلاسکو نواخت

اجرای این دو گروه محلی با استقبال زیادی از جانب مخاطبان روبرو شد. در اجرا گروه لیان قطعاتی محلی بوشهری همچون سی ناخدا، چغول، خلخال، نی مه، چوبی، شروه، دریایی، اشکله، گیریک، لابی، دینا اجرا شده که آهنگسازی و تنظیم همه قطعات با محسن شریفیان، آهنگساز و سرپرست گروه لیان بود.



* گروه «ایل بانگ» به سرپرستی کوروش اسدپور از بختیاری و آریا عظیمی نژاد در سانس دوم در برج آزادی روی صحنه رفتند.


در سانس اول در روز پایانی‌ اجراهای جشنواره فجر در برج آزادی، کنسرت گروه «ایل بانگ» به سرپرستی کورش اسدپور به همراهی محسن کیهان‌نژاد سرپرست گروه «گهر» با اجرای موسیقی شادیانه بختیاری برگزار شد.

کوروش اسدپور یکی از هنرمندان مشهور در زمینه موسیقی محلی بختیاری است که در استان‌های زیادی از جمله چهارمحال و بختیاری، کهگلویه و بویراحمد، لرستان، البرز، تهران و خوزستان فعالیت می‌کند. این خواننده قدیمی پیشتر با گرو‌های مختلفی در جشنواره‌های مهم موسیقی در کشور حضور داشت ولی اجرای او همراه با گروه "ایل بانگ" برای نخستین بار در جشنواره فجر رخ داد.


در سانس دوم، آریا عظیمی نژاد، آهنگساز برجسته، ارزش‌گذاری‌های خود بر موسیقی مقامی ایران، آخرین کنسرت سی و دومین جشنواره موسیقی فجر در برج آزادی را با اجرای متفاوت قطعاتی از موسیقی مقامی کردستان، مازندران، هرمزگان، ترکمن‌صحرا و... به روی صحنه برد.

تلفیق موسیقی مقامی با موسیقی راک از ویژگی‌های متفاوتی بود که این کنسرت داشت و آن را با تمامی اجراهای دیگر عظیمی‌نژاد متفاوت می‌کرد.



فرهنگسرای نیاوران نیز میزبان پویان بیگلر و گروه «چهار باغ» به سرپرستی محمدرضا رستمیان و خوانندگی علی رستمیان در آخرین روز اجرا در این فرهنگسرا بود.

موسیقی فجر به یاد جان باختگان حادثه تلخ پلاسکو نواخت

* سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران نیز میزبان دو خواننده پاپ کشور یعنی محسن یگانه و زانیار خسروی بود.

«زانیار خسروی» خواننده جوان و مطرح کشور، برای اولین بار در قالب جشنواره موسیقی فجر، به اجرا  پرداخت و کنسرت خود را بعد از اجرای دو قطعه «همه دنیام» و «چشمای رویایی» با ادای احترام به قهرمانان و شهدای آتشنشانی که در حادثه ساختمان پلاسکو، جان خود را از دست داده اند متوقف کرد و با درخواست او، حاضران در سالن ۳۰ثانیه ایستاده و برای این قهرمانان دست زدند.


محسن یگانه در ابتدای کنسرت خود در سخنانی گفت: اتفاق تلخی که امروز افتاد همه ما را ناراحت کرد و باعث شد خانواده‌های زیادی عزیزشان را از دست بدهند. آتش‌نشانی یکی از شریف‌ترین شغل‌ها در تمام دنیا است و می‌خواهم همگی این افراد فداکار را سی ثانیه به صورت ایستاده تشویق کنیم.
با این جمله تمامی حضار به احترام آتش‌نشان‌ها و آسیب‌دیدگان سانحه ساختمان پلاسکو قیام کرده و به تشویق آتش‌نشان‌های فداکار پرداختند.

وی پس از اجرای چندین قطعه از ترانه هایش گفت: همه ترانه‌هایی که امشب می‌شنوید را خودم سروده‌ام، اما حالا همه را از روی کاغذ می‌خوانم. وای به حال دوران پیری‌ام!



* در مرکز همایش های برج میلاد نیز از ساعت ۲۱:۳۰ ارکستر ملی به رهبری فریدون شهبازیان و خوانندگی علیرضا افتخاری روی صحنه رفتند.



نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار