دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴  |  Monday, 21 July 2025
کد خبر: ۴۱۱۲۹
تاریخ انتشار : ۴۵ : ۱۵ - ۱۳ دی ۱۳۹۵
در گفتگو با دیباچه عنوان شد:

افسانه ماهیان: با شتابزدگی راه به جایی نمی بریم!/جشنواره تئاتر فجر ویترین نمایش های ایرانی است

افسانه ماهیان کارگردان نمایش «از زیر زمین تا پشت بام» از نقطه قوت ها و کاستی های جشنواره تئاتر فجر می گوید.
به گزارش خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه، افسانه ماهیان که شهریورماه امسال نمایش «از زیر زمین تا پشت بام» را با بازی صابر ابر، الهام کردا، هوتن شکیبا و مارین ون هولک در تماشاخانه ایرانشهر به روی صحنه داشت درباره حضور اثرش در بخش مرور سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر به خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه گفت: نمایش «از زیر زمین تا پشت بام» را با همان گروه و بدون هیچ تغییری در جشنواره تئاتر فجر اجرا خواهم کرد.
افسانه ماهیان: با شتابزدگی راه به جایی نمی بریم!/جشنواره تئاتر فجر ویترین نمایش های ایرانی است

ماهیان درباره ویژگی های نمایش«از زیر زمین تا پشت بام» گفت: این نمایش به موضوعات روز اجتماعی می پردازد و در ژانر مستند می گنجد که همین دو مورد برای جذب مخاطب کافی است.

بازیگر نمایش «مکبث» در پاسخ به این سوال که، حضور بازیگران چهره چقدر در موفقیت نمایشش موثر بوده گفت: برای من توانمندی بازیگران از همه چیز مهم تر است و خیلی به انتخاب بازیگران چهره اعتقادی ندارم و آن را عامل موفقیت آثار نمی دانم؛ البته باید بگویم بازیگران نمایش«از زیر زمین تا پشت بام» پیش از آنکه سینمایی و چهره باشند تئاتری هستند و بازیگری را با تئاتر آغاز کرده اند.

ماهیان درباره چگونگی برگزاری جشنواره فجر امسال گفت: یکی از اتفاق های خوب جشنواره فجرامسال این است که شتابزدگی در آن وجود ندارد و ورکشاپ ها و همایش های مربوط به آن از هفته های پیش در حال برگزاری است که همین موضوع نشان از نظم و برنامه ریزی دارد و امیدوارم این نظم و ترتیب تا به آخر ادامه پیدا کند.

این کارگردان در ادامه گفت: اتفاق خوب دیگر این است که آثار شرکت کننده نمایش هایی هستند که در طول سال به روی صحنه رفته اند در صورتی که در دوره های پیش اینگونه نبود و بیشتر نمایش ها به این دلیل در جشنواره شرکت می کردند که اجرای عمومی بگیرند؛ که همین موضوع از کیفیت آثار می کاست و باعث می شد مخاطبان ایرانی و شرکت کنندگان خارجی با نمایش هایی ضعیف روبرو شوند که هنوز به پختگی لازم نرسیده اند.

این هنرمند وجود یک دبیر ثابت را لزوم برگزاری جشنواره ای با کیفیت دانست و در اینباره گفت: همیشه اینگونه است که با تغییر مدیران، سیاست های موجود نیز تغییر می کند زیرا هرکس روش و شیوه خود را به کار می گیرد! در جشنواره تئاتر فجر نیز این مشکل وجود داشت که امسال با تدبیر مسئولان بر طرف شده و قرار است جشنواره فجر یک دبیر ثابت داشته باشد.

ماهیان برگزاری تورهای استانی و اجرای نمایش ها در شهرهای دیگر را یکی دیگر از اتفاقهای مثبت جشنواره امسال دانست و در پایان گفت: این که انتظار داشته باشیم همه کاستی ها در زمانی کوتاه برطرف شود توقع بالایی است و برای پیشرفت بیشتر باید صبوری کنیم تا شاهد برگزاری جشنواره ای بی نقص باشیم.

افسانه ماهیان که از اعضای هیات انتخاب همایش آثار برگزیده جشنواره‌های تئاتر استان‌ها در سی وپنجمین جشنواره تئاتر فجر بوده علاوه بر فعالیت در عرصه بازیگری نمایش هایی چون «هم هوایی» و «سه جلسه تراپی و یک مهمانی» را کارگردانی کرده است و امسال با نمایش «از زیر زمین تا پشت بام» در بخش مرور جشنواره حضور خواهد داشت..

گفتنی است نمایشنامه «از زیر زمین تا پشت بام» را مهین صدری نوشته و منوچهر شجاع طراحی صحنه و لباس آن را به عهده داشته است.

مطالب برگزیده
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴