جمعه ۰۷ آذر ۱۴۰۴  |  Friday, 28 November 2025
کد خبر: ۴۱۱۲۹
تاریخ انتشار : ۴۵ : ۱۵ - ۱۳ دی ۱۳۹۵
در گفتگو با دیباچه عنوان شد:

افسانه ماهیان: با شتابزدگی راه به جایی نمی بریم!/جشنواره تئاتر فجر ویترین نمایش های ایرانی است

افسانه ماهیان کارگردان نمایش «از زیر زمین تا پشت بام» از نقطه قوت ها و کاستی های جشنواره تئاتر فجر می گوید.
به گزارش خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه، افسانه ماهیان که شهریورماه امسال نمایش «از زیر زمین تا پشت بام» را با بازی صابر ابر، الهام کردا، هوتن شکیبا و مارین ون هولک در تماشاخانه ایرانشهر به روی صحنه داشت درباره حضور اثرش در بخش مرور سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر به خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه گفت: نمایش «از زیر زمین تا پشت بام» را با همان گروه و بدون هیچ تغییری در جشنواره تئاتر فجر اجرا خواهم کرد.
افسانه ماهیان: با شتابزدگی راه به جایی نمی بریم!/جشنواره تئاتر فجر ویترین نمایش های ایرانی است

ماهیان درباره ویژگی های نمایش«از زیر زمین تا پشت بام» گفت: این نمایش به موضوعات روز اجتماعی می پردازد و در ژانر مستند می گنجد که همین دو مورد برای جذب مخاطب کافی است.

بازیگر نمایش «مکبث» در پاسخ به این سوال که، حضور بازیگران چهره چقدر در موفقیت نمایشش موثر بوده گفت: برای من توانمندی بازیگران از همه چیز مهم تر است و خیلی به انتخاب بازیگران چهره اعتقادی ندارم و آن را عامل موفقیت آثار نمی دانم؛ البته باید بگویم بازیگران نمایش«از زیر زمین تا پشت بام» پیش از آنکه سینمایی و چهره باشند تئاتری هستند و بازیگری را با تئاتر آغاز کرده اند.

ماهیان درباره چگونگی برگزاری جشنواره فجر امسال گفت: یکی از اتفاق های خوب جشنواره فجرامسال این است که شتابزدگی در آن وجود ندارد و ورکشاپ ها و همایش های مربوط به آن از هفته های پیش در حال برگزاری است که همین موضوع نشان از نظم و برنامه ریزی دارد و امیدوارم این نظم و ترتیب تا به آخر ادامه پیدا کند.

این کارگردان در ادامه گفت: اتفاق خوب دیگر این است که آثار شرکت کننده نمایش هایی هستند که در طول سال به روی صحنه رفته اند در صورتی که در دوره های پیش اینگونه نبود و بیشتر نمایش ها به این دلیل در جشنواره شرکت می کردند که اجرای عمومی بگیرند؛ که همین موضوع از کیفیت آثار می کاست و باعث می شد مخاطبان ایرانی و شرکت کنندگان خارجی با نمایش هایی ضعیف روبرو شوند که هنوز به پختگی لازم نرسیده اند.

این هنرمند وجود یک دبیر ثابت را لزوم برگزاری جشنواره ای با کیفیت دانست و در اینباره گفت: همیشه اینگونه است که با تغییر مدیران، سیاست های موجود نیز تغییر می کند زیرا هرکس روش و شیوه خود را به کار می گیرد! در جشنواره تئاتر فجر نیز این مشکل وجود داشت که امسال با تدبیر مسئولان بر طرف شده و قرار است جشنواره فجر یک دبیر ثابت داشته باشد.

ماهیان برگزاری تورهای استانی و اجرای نمایش ها در شهرهای دیگر را یکی دیگر از اتفاقهای مثبت جشنواره امسال دانست و در پایان گفت: این که انتظار داشته باشیم همه کاستی ها در زمانی کوتاه برطرف شود توقع بالایی است و برای پیشرفت بیشتر باید صبوری کنیم تا شاهد برگزاری جشنواره ای بی نقص باشیم.

افسانه ماهیان که از اعضای هیات انتخاب همایش آثار برگزیده جشنواره‌های تئاتر استان‌ها در سی وپنجمین جشنواره تئاتر فجر بوده علاوه بر فعالیت در عرصه بازیگری نمایش هایی چون «هم هوایی» و «سه جلسه تراپی و یک مهمانی» را کارگردانی کرده است و امسال با نمایش «از زیر زمین تا پشت بام» در بخش مرور جشنواره حضور خواهد داشت..

گفتنی است نمایشنامه «از زیر زمین تا پشت بام» را مهین صدری نوشته و منوچهر شجاع طراحی صحنه و لباس آن را به عهده داشته است.

مطالب برگزیده
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴