دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴  |  Monday, 15 December 2025
کد خبر: ۴۱۰۹۹
تاریخ انتشار : ۵۸ : ۱۳ - ۱۲ دی ۱۳۹۵
در گفتگو با دیباچه عنوان شد؛

تردید شکرخدا گودرزی از بازی مجدد در نقش امام

شکرخدا گودرزی گفت: درباره دشواری های نقش همین بس که بگویم اگر به عقب بازگردم و باز هم محمدرضا ورزی پیشنهاد بازی دراین نقش را به من بدهد با تردید آن را می پذیرم! نه به این دلیل که از بازی در این نقش و چالشهایش هراس دارم بلکه به این دلیل که مسئولیت بازی در چنین نقش هایی بسیار سنگین است.

شکرخدا گودرزی نویسنده، پژوهشگر و مدرس دانشگاه که فعالیت های زیادی در عرصه تئاتر داشته و این روزها در سریال «معمای شاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی نقش امام خمینی(ره) را ایفا می کند درباره چگونگی انتخابش توسط ورزی به خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه گفت: با آنکه آقای امیر دژاکام انتخاب بازیگران این سریال را به عهده داشتند اما من مستقیمأ توسط آقای ورزی انتخاب شدم و پس از تست گریم ایشان از انتخاب من برای این نقش مطمئن شدند و ایفای آن را به من سپردند.

تردید شکرخدا گودرزی از بازی مجدد در نقش امام

گودرزی درباره شباهت های ظاهری اش به امام خمینی گفت: آنگونه که تحقیق کرده ام از لحاظ قد و قامت شباهت های واضحی بین من و امام خمینی(ره) وجود دارد. درباره شباهت چهره نیز قطعأ نقاط مشترکی وجود داشته که آقای شهرام خلج گریمور پروژه نقش زیادی در پررنگ آن داشته است.

شکرخدا گودرزی درباره چگونگی ایفای نقش در سریال «معمای شاه» نیز اینگونه توضیح داد: بازی کردن شخصیت های تاریخی به خودی خود دشواراست اما سخت تر از آن بازی کردن نقش اشخاصی است که در دوران معاصر زندگی می کنند و مردم آنها را دیده اند و به خوبی آنها را می شناسند؛ حال اگر آن شخص تأثیری عمیق بر تاریخ معاصر کشور داشته باشد و برای مردم الگو شده باشد کار دشوارترمی شود؛ که بازی در نقش امام خمینی(ره) از آن نوع نقش هاست.

این بازیگر با تأکید بر اینکه برای رسیدنش به نقش تلاش های بسیاری کرده است گفت: بازیگر زمانی می تواند نقش را باورپذیر کند که خودش آن را باور کرده باشد و اگر غیر از این باشد مخاطب متقاعد نمی شود؛ و در نتیجه همه چیز تصنعی و غیر قابل باور از آب در می آید. من نیز به عنوان بازیگر برای جلوگیری از این اتفاق سعی کردم به شخصیت امام خمینی احاطه پیدا کنم و در همین راستا به مطالعه زندگی ایشان پرداختم.

ادامه داد: استحکام و قدرت خاصی در شخصیت امام(ره) وجود دارد که نشان دادن آن بسیار مشکل است زیرا ایشان درون گرا بودند و حرکات بیرونی کمی داشتند و همین کار را برای من بازیگر مشکل تر می کرد.

شکرخدا گودرزی در پایان گفت: درباره دشواری های نقش همین بس که بگویم اگر به عقب بازگردم و باز هم محمدرضا ورزی پیشنهاد بازی دراین نقش را به من بدهد با تردید آن را می پذیرم! نه به این دلیل که از بازی در این نقش و چالشهایش هراس دارم بلکه به این دلیل که مسئولیت بازی در چنین نقش هایی بسیار سنگین است.

شکرخدا گودرزی کارگردان، بازیگر، مدرس و منتقد تئاتر، آثار نمایشی بسیاری را در کارنامه اش دارد و علاوه بر تئاتر در سریال هایی مانند «همسایه ها»به کارگردانی محمدحسین لطیفی و «حلقه سبز» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا ایفای نقش کرده است. ایفای نقش در سریال «شهرزاد» به کارگردانی حسن فتحی و بازی در فیلم سینمایی «آزاد به قید شرط» ساخته رضا شهابی از فعالیت های اخیر این بازیگر است.

مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت:

اعلام تزریق ۴ همت برای خوابگاه‌ها/ غربالگری اجباری سلامت روان برای دانشجویان آغاز شد

۱۰:۲۹  -  ۱۴ آبان ۱۴۰۴
مدیرکل اداره کل هنرهای نمایشی در گفتگو با دیباچه:

جشنواره نمایش‌هایی آیینی و سنتی، نسل جوان را با هویت فرهنگی و هنری آشنا می‌کند

۱۷:۴۸  -  ۲۰ مهر ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو خواندنی فاکس نیوز با دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان

نظام جمهوری اسلامی در دکترین خود هیچ جایگاهی برای سلاح هسته‌ای قائل نیست / کسی به‌خاطر موضوع حجاب در ایران بازداشت یا مجازات نمی‌شود

۱۶:۴۱  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
گریزلدا؛ جنون و قدرت ملکه کوکائین 

زوایای پیدا و پنهان مینی‌سریال شش قسمتی نتفلیکس!

۱۶:۲۲  -  ۱۲ مهر ۱۴۰۴
در پی قهرمانی کشتی فرنگی ایران در جهان

رهبر انقلاب: آفرین به ورزشکار و مربی و مدیر؛ ملت را شادمان و کشور را آبرومند کردید

۲۳:۱۹  -  ۳۰ شهريور ۱۴۰۴
خیز کشتی فرنگی ایران برای کسب قهرمانی جهان

کسب دو طلای ارزشمند توسط شاگردان حسن رنگرز

۲۱:۵۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

رئیس جمهور بر چگونگی تحقق کیفیت آموزشی در کلاس درس تاکید دارد / امسال، آموزش متفاوتی خواهیم داشت

۲۰:۲۷  -  ۲۸ شهريور ۱۴۰۴
سرنوشت پدر برای پسر تکرار شد

امید جهان، خواننده محبوب بوشهری درگذشت

۱۴:۵۳  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در گفت‌و‌گو با دیباچه مطرح کرد؛

هنر تئاتر در ایران سابقه‌ای چند هزار ساله دارد/ رویداد‌های هنری و فرهنگی بزرگ از شهر‌های کوچک شروع می‌شوند

۱۴:۴۶  -  ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴