پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴  |  Thursday, 05 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۱۰۷۲
تاریخ انتشار : ۱۲ : ۱۶ - ۱۱ دی ۱۳۹۵
پرستو گلستانی بازیگر و کارگردان که این روزها نمایش «سیرک سیار» را در تالار هنر به روی صحنه دارد از چگونگی اجرای نمایشش و کاستی های تئاتر گفت.

پرستو گلستانی بازیگر تلویزیون، تئاتر و سینما که کارگردان تئاتر نیز هست این روزها نمایش «سیرک سیار» را در تالار هنر به روی صحنه دارد و نمایشش با استقبال خوب مخاطبان مواجه شده است. این هنرمند درباره چگونگی انتخاب نمایشنامه «سیرک سیار» به خبرنگار تئاتر پایگاه خبری دیباچه گفت: حضور در سیرک یکی از آرزوهای کودکی من بود و جدا از آن همیشه دوست داشتم نمایشی با محوریت سیرک اجرا کنم زیرا سیرک شکلی از نمایش است که بسیار جذاب، مفرح و شگفتی آفرین است.

امیدوارم از اینکه تئاتر کار می کنیم پیشمان نشویم!

بازیگر نمایش «قرمز و دیگران» درباره قصه نمایش «سیرک سیار» گفت: قصه آن درباره پسری است که با پدربزرگ و مادربزرگش وارد سیرک می شود. جذابیت ها و دیدنی های سیرک او را مجذوب کرده و آرزو می کند در سیرک بماند تا بتواند برنامه های بامزه انجام دهد و هر روز با سیرک سیار از این شهر به شهر دیگر برود.

گلستانی در توضیحات بیشتر گفت: «سیرک سیار» که نویسنده آن اوراند هریس است و حسین فدایی حسین آن را ترجمه کرده است امید داشتن برای رسیدن به آرزوها را به بچه ها یاد می دهد که پیام مهمی است.

این کارگردان در ادامه گفت: تئاتر کودک رشته تخصصی من است و به نظرم تئاترکودک نسبت به تئاتر بزرگسال رسالت مهمتری به عهده دارد زیرا از همان ابتدا خیلی از مفاهیم اجتماعی را به بچه ها یاد می دهد و همین موضوع باعث شده این ژانر برایم دغدغه ای جدی محسوب شود.

این هنرمند درباره مشکلات اجرا در حوزه کودک و نوجوان گفت: به تئاتر کودک بودجه زیادی تعلق نمی گیرد؛ زیرا مسئولان گمان می کنند تئاتر کودک تئاتر کم خرجی است! در صورتیکه اینگونه نیست و هر کار با کیفیتی به بودجه نیاز دارد. علاوه بر اینکه موزیک، لباس و طراحی صحنه از ملزومات تئاتر کودک به شمار می رود که هزینه بر است و نمی توان به سادگی از کنار آنها گذشت.

گلستانی در پاسخ به این سوال که چرا تالارهنر را برای اجرای نمایشش در نظر گرفته است گفت: تالارهنر که زیر نظر مرکز هنرهای نمایشی اداره می شود سالن تخصصی اجرای نمایش های کودک است و مخاطبان خاص خود را دارد هرچند کاستی هایی هم دارد!

این کارگردان در ادامه گفت: به عنوان مثال بلیت تالار هنر چهارده هزار تومان است و با توجه به اوضاع اقتصادی کنونی، واضح است که این مبلغ برای اغلب خانواده ها رقم بالایی محسوب می شود؛ به طور مثال یک خانواده چهار نفره برای تماشای یک نمایش کودک باید پنجاه و شش هزار تومن هزینه کنند که برایشان مقرون به صرفه نیست و در نتیجه گیشه نمی تواند هزینه های نمایش کودک را تأمین کند و تنها راه حل این مشکل اختصاص دادن بودجه بیشتر به آثار این چنینی است.

پرستو گلستانی در پایان گفت: با توجه به مشکلات موجود امیدوارم از اینکه تئاتر کار می کنیم پیشمان نشویم.

گفتنی است نمایش «سیرک سیار» تا پنجشنبه ۳۰ دى ماه در تالار هنر به روی صحنه است هر روز به جز شنبه ها رأس ساعت 19:30 اجرا می شود.

مهرداد باقری، تارا حیدری، مینووش رحیمیان، میلاد رمضانی (ورجاوند)، حمیدرضا سنگیان، امید مباشری، رضا مدنی، آرین ناصری بازیگران این نمایش هستند و از دیگر عوامل آن می توان به منوچهر شجاع(طراح صحنه)، حسین تبریزی(طراح گریم)، امیر اسمی(طراح پوستر و بروشور)، محمدرضا شریفی و علیرضا شریفی(طراحان حرکت)، علی اشرف سمائی(طراح نور) و رامین عبداللهی و سهند بهادری (آهنگساز و تنظیم کننده) اشاره کرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳