پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۴  |  Thursday, 16 October 2025
کد خبر: ۴۰۷۷۶
تاریخ انتشار : ۳۴ : ۱۶ - ۲۹ آذر ۱۳۹۵
گفتگو با تهیه کننده «گمیچی»

برخی انگ سیاه نمایی به فیلم زدند/ دریاچه ارومیه نوستالژی کودکی ام بود

ایده اولیه این فیلم به دوران کودکی و سرزمین مادری خود من برمی گردد و اینکه ما از دوران کودکی به دریاچه ارومیه می رفتیم و در آنجا شنا می کردیم.
فیلم سینمایی «گمیچی» تولید شبکه یک سیما به تهیه کنندگی «جواد قلی زاده» و کارگردانی «مجید اسماعیلی پارسا» می باشد که در جشنواره های مختلف  از جمله جشنواره «یاس» مورد استقبال قرار گرفته است، خبرنگار رادیو و تلویزیون دیباچه به همین مناسبت مصاحبه ای را با تهیه کننده آن انجام داده است که درادامه می خوانیم.
برخی انگ سیاه نمایی به فیلم زدند/ دریاچه ارومیه نوستالژی کودکی ام بود
«جواد قلی زاده» تهیه کننده «گمیچی» گفت، ایده اولیه این فیلم به دوران کودکی و سرزمین مادری خود من برمی گردد و اینکه ما از دوران کودکی به دریاچه ارومیه می رفتیم و در آنجا شنا می کردیم، متاسفانه امروز این دریاچه با بحرانی مواجه شده است که دلیل اصلی آن مشخص نیست، اینکه بخشی از آب بخارشده، بخشی خشک شده و بخشی به دلیل مساله کشاورزی است که من شخصا این مورد را محتمل تر می دانم زیرا از چند سال قبل با تغییر محصولات کشاورزی منطقه از گندم به سیفی جات، کشاورزان برای تامین آب مورد نیاز محصولات به حفر چاه های زیادی اقدام نمودند که به مرور همین موضوع باعث خشک شدن دریاچه ارومیه شد.

تهیه کننده «گمیچی» ادامه داد، برای پرداخت به این بحران و اینکه موضوع سیاسی نشود، بهترین روش توجه به فضای سینمای کودک بود که ما همین کار را انجام دادیم، البته من و کارگردان این فیلم قبلا در آثار زیادی فعالیت سینمایی داشته ایم و من با هنرمندانی از جمله «مجتبی راعی» و «مجید مجیدی» همکاری داشته ام.

«جواد قلی زاده» در پایان افزود، متاسفانه با تغییر مدیریت در سازمان صدا و سیما و برخی برداشت های نادرست از فیلم، سرنوشت پخش «گمیچی» از تلویزیون نامعلوم است و حتی درباره مسایل مالی هم تا حدودی اختلاف داریم و برخی تعهدات باقی مانده است.

«گمیچی» یا همان کشتی ران روایتگر داستان نوجوانی به نام حسن است که سعی دارد کشتی به گل نشسته پدرش که در دریاچه ارومیه قرار دارد را برای روز تولد او احیا کند که در این راستا با معضلات و مشکلات بسیاری مواجه می‌شود.

این فیلم به کارگردانی مجید اسماعیلی پارسا و نویسندگی مشترک مجیداسماعیلی پارسا و امیرعبدی و تهیه‌کنندگی جواد قلی زاده محصول سال ۱۳۹۴ است.
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴