دوشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۴  |  Monday, 07 July 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۰۵۴۸
تاریخ انتشار : ۱۴ : ۱۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۵
نگاهی به مسابقات تلویزیونی
در سال های دهه هفتاد و اوایل هشتاد برخی مسابقات تلویزیونی به یُمن فراگیر نبودن رسانه های دیگر، توانستند دربین مخاطبان نفوذ خوبی پیدا کنند.
به گزارش رادیو و تلویزیون دیباچه، مسابقات تلویزیونی که یکی از بخش های ثابت شبکه های مختلف تلویزیونی در سراسر دنیا می باشد، در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هم در برهه های مختلف و با موضوعات،قالب و مخاطبین در سنین مختلف مسابقات مختلفی تهیه و پخش شده است که بعضا موفق و عمدتا ناموفق بوده است.

پایان دوران مسابقات تلویزیونی در سیما!

در سال های دهه هفتاد و اوایل هشتاد برخی مسابقات تلویزیونی به یمن فراگیر نبودن رسانه های دیگر، توانستند دربین مخاطبان نفوذ خوبی پیدا کنند و حتی به عنوان پربیننده ترین برنامه های سیما در زمان خود مبدل شوند به طوری که مانند سریال های پربیننده، مخاطبان را در زمان پخش به جلوی تلویزیون بکشانند.

«مسابقه هفته»، «مسابقه بزرگ»، «تلاش»، «رازسیب» برخی از مسابقاتی بودند که در زمان خود توانستند بسیار دیده شوند و اثر گذاری زیادی داشته باشند، اجرای جذاب مجری، آیتم های متنوع و جدید، جوایز قابل توجه و ندیدن مسابقات تلویزیون های خارجی توسط مخاطب ایرانی، همگی باعث موفقیت قابل توجه این برنامه ها شد.

اما در سال های گذشته انگار مسابقات تلویزیونی در رسانه ملی آن طور که باید دیده نمی شود، علت این موضوع را از چند زاویه می توان بررسی نمود. اولویت نداشتن مسابقات جذاب برای مدیران تلویزیون، هدف درست نداشتن این برنامه ها که مشخص نیست برای سرگرمی مخاطب است یا صرفا تبلیغ اسپانسر، رواج و تماشای مسابقات تلویزیونی خارجی توسط بینندگان ایرانی، کپی برداری دست چندم از نمونه های خارجی دربرنامه های داخلی، نبود اسپانسر و عدم اهدای جوایز وسوسه انگیز و بسیاری دلایل دیگر میتوانند از علل ناکامی این قالب برنامه ها باشند.

به هرحال با گسترش رسانه های مختلف و دردسترس بودن انواع برنامه های جذاب برای مخاطب، شاید وقت آن فرا رسیده تا برنامه سازان رسانه ی ملی یا به تولید مسابقاتی جذاب اقدام کنند یا در حرکتی قابل درک و معقول همین تعداد مسابقات بی مزه و دم دستی که عمدتا به صورت تلفنی و بیشتر با هدف پر کردن زمان پرت آنتن می باشد، را تعطیل کنند تا بودجه ی این برنامه ها به سمت دیگری تزریق شود.


میلادنجفی
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳