هم زمان با خبر فوت ذاکر با اخلاص و پیرغلام اهل بیت(علیهم السلام) حاج «سلیم موذن زاده» به منظور بزرگداشت خدمات ایشان، خبرنگار رادیو و تلویزیون
دیباچه مصاحبه ای را با مداح جوان و خوش صدای اهل بیت، «سید مجید بنی فاطمه» انجام داده است که در ادامه می خوانیم.
برخی ازمداحان هنوز کربلا هستند
*از خبرفوت ایشان و عکس العمل مداحان کشور بفرمایید.
خبر بسیار تلخی بود و همه را شوکه کرد، تا به این لحظه خیلی از دوستان هم چنان پس از اربعین در کربلا هستند و به کشور برنگشته اند، وگرنه به جز مساله پیشکسوتی همه ی ذاکران ایشان را دوست دارند و این موضوع محدود به آذری زبان ها نیست، همه ی مردم به ایشان ارادت ویژه ای دارند.
جمعه ها درخانه ی آذری ها نوای سلیم پخش میشد
*از حس و حال قلبی خودتان درباره مرحوم سلیم موذن زاده بگویید.
ریشه ی پدری من آذری هستند، تمام آذری ها از قدیم عادت داشتند که جمعه صبح ها نوایی از سلیم موذن زاده را در خانه پخش می کردند، و این موضوع محدود به ایام عزاداری نبود و درطول سال این اتفاق بخشی از زندگی مردم شده بود، خانه ای دربین آذری ها نبود که این اتفاق درآن رخ ندهد، و برای هیچ مداحی چنین اتفاقی تکرار نشده است. برخی از دوستان من مثل آقای «امین مقدم» هستند که از کودکی تا به امروز با ایشان بوده اند و من به طور دقیق از منش مرحوم موذن زاده به واسطه دوستانم مطلع هستم، من از ایشان جز زلالی و صافی و مهربانی چیزی ندیدم.
هیچ دلبستگی به دنیا نداشت
*از شخصیت و منش ایشان بفرمایید.
به جز مساله مداحی و خواندن ایشان، متوجه شدم در عالم هیچ وابستگی ندارند و فقط عاشق نوکری سیدالشهدا هستند، اخیرا که بیمار شده بود کمتر میتوانست مداحی کند که به نظر من همین باعث فوت ایشان شد. ایشان شخصیتی داشت که همیشه درب خانه اش به روی همه باز بود و جدای از صدای خوش جداً مردم دار بود و کار مردم را راه می انداخت، حل مشکلات و تهیه جهیزیه از اقدامات معمول ایشان بود.
به دستگاه های موسیقی مسلط بود
*از صدای خوش مرحوم موذن زاده بفرمایید.
صدای او اعجاز کننده بود، تمام دستگاه های موسیقی را مسلط بود، شاید خیلی از مردم ندانند که برخی از خواننده های بزرگ خارجی از صدای ایشان به نیکی یاد کرده اند و در باکو و ترکیه اوج این ماجرا است، نوحه مشهور«زینب زینب» تنها یکی از کارهای ایشان است که برجسته شده وگرنه کارهای بسیار زیبای دیگری نیز دارند که کمتر شنیده شده است، ای کاش برنامه ای تولید شود که اساتید موسیقی درباره مرحوم موذن زاده اظهارنظر کنند و باید به این موضوع اشاره کنم که در واقع اولین کسی که سبک را دراجرای مداحی به مجالس اهل بیت وارد کرد ایشان بود که حدود چهل سال پیش اتفاق افتاد، او در کنارسبک و لحن زیبا همواره در نوحه ها داستان سرایی می کرد و حادثه عاشورا را روایت میکرد.
استاد سلیم موذن زاده همگام با حرکت امام حسین(ع) از مدینه به کربلا آمد، و با غافله ی حضرت زینب در اربعین هم رفت.
میلاد نجفی