شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴  |  Saturday, 19 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۲۹۶۱۴
تاریخ انتشار : ۰۴ : ۱۶ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۵
دیباچه:نمایش «تیغ کهنه» به کارگردانی کوروش حیدری با موضوع مقطعی از زندگی یک خانواده در جریان کودتای 28 مرداد در تالار محراب روی صحنه می‌رود.



به گزارش خبرنگار تئاتر دیباچه؛کوروش حیدری با توجه به اینکه حدود 10سال پیش آقای نادر برهانی مرند اجرای درخشانی از"تیغ کهنه"را به روی صحنه برده بود وهنوز بسیاری خاطره این اجرای خوب را فراموش نکرده‌اند و همچنین این نمایشنامه دارای جایزه جشنواره فجر و جایزه ادبیات نمایشی ایران و... بود کارگردانی این اثر را با ریسک فراوان برعهده گرفت .

این اثر در وحله اول به نظر مبتنی بر اصول و ساختار کلاسیک است ولی این قابلیت و ظرفیت را داراست که به شکل مدرن اجرا شود.

کارگردان این نمایش در گفتگو با خبرنگار تئاتر دیباچه گفت:در اجرای این اثر تلاش کردم با پرهیز از بسیاری حاشیه روی ها در حوزه بازیگری و به طور خلاصه موجز کردن اجرا به شکلی از رئالیسم دست پیدا کنم که یک اجرای مدرن را بر پایه یک متن ریالیستی پدید آورد.چرا که نمایشنامه تیغ کهنه نیز گرچه متنی ریالیستی است اما به شدت از بسیاری حاشیه روی های متون ریالیستی به دور است.این چیزی بود که در درون این نمایشنامه کشف کردم و همواره تلاش کردم با توجه به ویژگی های متن،اجرا را در خدمت ایده این نمایشنامه قرار بدهم و همواره سعی کردم به آنچه نویسنده اراده کرده است نزدیک بشوم و شیوه مورد نظر ایشان را اجرا کنم.خوشبختانه با پذیرش درخواست من برای اجرای این نمایشنامه در بخش مسابقه جشنواره تیاتر شهر گروه اجرایی مناسب و باتجربه ای را در جهت درخشش دوباره این اثر گرد هم آوردم که پیشتر با تعدادی از آنها در نمایشهای دیگر همکاری کرده بودم.

دیباچه-کوروش حیدری

حیدری نوید داد که نمایشنامه تیغ کهنه با توجه به کمیاب شدن نسخه چاپ شده ی اثر امسال نشر آواژ مجدا این نمایشنامه را به مرحله چاپ رساند تا در دسترس علاقه مندان به تیاتر قرار گیرد.

قصه نمایش تیغ کهنه درباره یک خانواده است در دوران پس از کودتای 28مرداد سال1332تا آستانه انقلاب سال 1357.نمایشی از عشق و سیاست.وی در پایان از جمله نویسنده اثر وام گرفت: زیستن بدون عشق دوزخی از خشم و انتقام است...

نمایش تیغ کهنه،نویسنده:محمد امیریاراحمدی،کارگردان:کورش حیدری،بازیگران:محمدرضا لوانی،حسام الدین مختاری،نازنین فراهانی،آرزو روشناس،باران ستوده،میلاد بانگی،محسن قصری،محمدرضا هاشمی،دستیار کارگردان و برنامه ریز:محمدرضا قیطاسی،طراح نور:روزبه حسینی،طراح صحنه و لباس:کورش حیدری،منشی صحنه:نازنین فراهانی،مدیر صحنه:یزدان نظری ،عکاس؛طراح پوستر و بروشور:محمدرضا قیطاسی،مدیر رسانه ای:منصوره صالحی .

این نمایش درجشنواره تئاترشهر و در روزهای 25و26شهریور، ساعت19:30، تقاطع خیابان امام خمینی - ولیعصردرتالار محراب سالن اصلی به روی صحنه می رود
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳