جمعه ۱۶ خرداد ۱۴۰۴  |  Friday, 06 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۲۸۹۰
تاریخ انتشار : ۳۵ : ۱۱ - ۱۶ آذر ۱۳۹۴

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با اشاره به اینکه به هیچ عنوان در انتخاب آثار محافظه کاری نکردیم، گفت: سینمای مستند، سینمای جدی است و باید وجه منتقدانه خود را حفظ کند.




دیباچه :

محمدمهدی طباطبایی نژاد روز دوشنبه در نشست رسانه ای نهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت اظهار داشت: بیش از هزار مستندساز متقاضی حضور در جشنواره بودند که نام و مشخصات آثار خود را به ثبت رساندند و از این تعداد 800 فیلم توانستند فرم فراخوان جشنواره را تکمیل و به دبیرخانه تحویل دهند.
وی با اشاره به اینکه هیأت انتخاب در بخش ملی 74 فیلم را انتخاب کرد، گفت: از این تعداد 12 فیلم کوتاه مستند، 34 فیلم نیمه بلند مستند و 28 فیلم بلند مستند روی پرده خواهند رفت.
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ادامه داد: در بخش جایزه شهید آوینی نیز 27 فیلم انتخاب شد. در بخش خارج از مسابقه 16 فیلم، در بخش بحران آب 7 فیلم و در بخش مرور آثار محمدرضا مقدسیان و مرتضی ندائی 9 فیلم به نمایش در می آیند که در مجموع 124 اثر مستند در نهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت روی پرده می روند.

دیباچه - سینما حقیقت
ایرنا نوشت طباطبایی نژاد در ادامه به آثار رسیده در بخش بین الملل اشاره کرد و توضیح داد: در بخش مسابقه بین الملل 27 فیلم پذیرفته شده که از این تعداد 12 فیلم کوتاه مستند، 8 فیلم نیمه بلند مستند و 7 فیلم بلند مستند، حضور دارند.
دبیر جشنواره فیلم سینما حقیقت ادامه داد: در بخش نمایش های ویژه 15 فیلم، در بخش روزگار ما 16 فیلم و در بخش کیهان ما که نگاه ویژه به بحران آب دارد 8 فیلم انتخاب شده اند. همچنین در حوزه مستند تجربی 11 اثر، در بخش امریکا - واقعیت یا رویا که نقد اجتماعی به زندگی معاصر آمریکا دارد، 7 فیلم پذیرفته شده است.
وی افزود: در بخش روزگار ما که به نمایش فیلم های سیاسی و اجتماعی اختصاص دارد 16 فیلم انتخاب شده است. همچنین در بخش مستند شهر 5 فیلم، قاره سیاه 5 فیلم و در بخش آینه یک جشنواره که به بررسی جشنواره مستند لایپ زیگ آلمان اختصاص دارد، 6 فیلم نمایش داده می شوند. در بخش بین الملل بزرگداشت پنه بیکر که به پدر سینما حقیقت معروف است، 6 فیلم نمایش داده می شود. در مجموع 113 فیلم در بخش بین الملل حضور دارند.
برگزاری کارگاه های جشنواره سینما حقیقت از دیگر محورهای سخنان طباطبایی نژاد بود که در توضیح آن، گفت: در دوره نهم از برپایی این جشنواره، کارگاه های مفیدی برگزار کردیم که یک بخش از این کارگاه ها به «EDN» (شبکه مستند اروپا) اختصاص دارد. بخش دیگر از این مجموعه به برگزاری کارگاه های پژوهشی اختصاص دارد. در این بخش کارگاه هایی با حضور اساتیدی چون سیف الله صمدیان، فرشاد فدائیان و رضا تیموری برگزار می شود.
دبیر جشنواره فیلم سینما حقیقت افزود: یکی از بخش های مهم جشنواره فیلم سینما حقیقت به شب دیدار با مدیران جشنواره های مهم بین المللی سینمای مستند در دنیا اختصاص دارد. همچنین در کنار برگزاری کارگاه های سینمای مستند، بازار فیلم در مرکز صبای فرهنگستان هنر برپا است.
رونمایی از 4 عنوان کتاب در حاشیه جشنواره از دیگر بخش هایی بود که طباطبایی نژاد درباره آن توضیح داد: مجموع مقالات سینمای مستند و باستان شناسی ایران که علیرضا قاسم خوان آن را گردآوری کرده، کتاب «دگرخوانی در حوزه مستند» نوشته محمدرضا اصلانی، «تاریخ نوین سینمای مستند» ترجمه گروهی زیر نظر مازیار اسلامی و «هنر دقت کلام و تصویر در مردم نگاری» نوشته مایکل اوپیتس ترجمه احمد الستی ، در این دوره از جشنواره رونمایی خواهد شد.
نهمین جشنواره بین المللی «سینما حقیقت» از 22 تا 28 آذر ماه در سینماهای فلسطین و سپیده و با شعار حقیقت بهترین راهنماست برگزار خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳