دیباچه: مدیر سابق دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نخستین بار بعد از استعفا از این سمت دلیل استعفای خود را «عدم شفافیت» دانست.
به گزارش خبرنگار موسیقی دیباچه نشست مناظره با موضوع فقه وموسیقی سه شنبه ۱۶ شهریورماه با حضور دکتر پیروز ارجمند مدیر سابق دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجه السلام والمسلمین دکتر ابوالقاسم حسینی ژرفا مدرس ومحقق حوزه فقه در پژوهشگاه فرهنگ وهنر وارتباطات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی برگزار شد.
پیروز ارجمند مدیر سابق دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از این نشست با اشاره به حساسیت مساله موسیقی در اسلام گفت: در بحث فقه ومشروعیت موسیقی فقط در دین اسلام محدودیت هایی وجود دارد ،وقتی هنرمندی اثری خلق یا منتشر می کند یا سازی می سازد باید به این نکته توجه کند که مخالف فقه نباشد.
این مدیر سابق که خود در حوزه موسیقی فعالیت نیز می کند خاطرنشان ساخت: در زمانی که در حوزه موسیقی فعالیت می کردم بارها سازم توقیف شد ،با لغو مجوزها روبه رو بودم،تمام این مشکلات را تحمل کردم به امید مشرعیت بخشیدن به موسیقی. اما آفتی وجود دارد وآن عدم نگاه حاکمیتی به موسیقی است. بسیاری موسیقی را نهی می کنند ،در حالیکه در حرم امام رضا آیین نقاره نوازی ونوحه خوانی برگزار می شود،نباید این دوگانگی ها وجود داشته باشد . اگر موسیقی حرام است پس همه چیز باید حرام باشد وبرعکس آن..
ارجمند در ادامه درباره استعفای خود که تا کنون درباره اش سکوت کرده بود برای نخستین بار گفت: عدم شفافیت باعث شد از منصب خود استعفا دهم چون نمی توانستم مدیریت کنم.صدا وسیما،وزارت ارشاد و حوزه هنری همه تلاش می کنند از موسیقی دور شوند. با این وجود آینده موسیقی ما چه می شود .دستگاههای فرهنگی تنها تلاش می کنند صورت مسئله را پاک کند ،وزرات ارشاد بودجه را کم می کند ،اگر حکم حکومت است موسیقی را کنار می گذاریم.
ارجمند که تجربه مدیریت در حوزه هنری را نیز در کارنامه خود دارد در نهایت درباره شهرداری اذعان داشت: بودجه شهرداری در سال ۹۳ ،۴ برابر وزارت ارشاد بود ،مشکلات موسیقی حاصل از کم کاری شهرداری است.
گفتنی است پیروز ارجمند در شرایطی دفتر موسیقی وزارت ارشاد را ترک کرد که استعفای او با واکنش زیادی در میان هنرمندان این عرصه مواجه شد و بسیاری از هنرمندان در قالب واکنش های فردی یا جمعی از کنار رفتن او از این پست اظهار تاسف کردند.