پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳  |  Thursday, 02 May 2024

دیباچه

کد خبر: ۲۶۳۲۲
تاریخ انتشار : ۰۹ : ۱۴ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۵
دیباچه: مخاطبان سینمای ایران از یاد نمی برند که امروز 9 شهریورماه، سالروز درگذشت فرهاد مهراد خواننده پاپ ایرانی است. نام و آوازه فرهاد مهراد در سینمای ایران به اندازه ای است که فضای ویژه ای با عنوان «خانه فرهاد» در موزه سینما برای این خواننده در نظر گرفته شده و یادگارهای دیدنی از حضور او در سینما، در این خانه گذاشته شده است.

به گزارش دیباچه به نقل از موزه سینمای ایران، داستان ورود فرهاد مهراد به عرصه سینما جالب است. به گواه تاریخ سینمای ایران، اواخر دهه 40 خورشیدی علی کسمایی که به عنوان پدر دوبله ایران از او یاد می کنند؛ مدیر دوبلاژ فیلم «بانوی زیبای من» بوده و برای آواز تیتراژ پایانی این فیلم دنبال صدایی نزدیک به صدای خواننده اصلی این ترانه می گشته است. کسمایی پس از جستجوی بسیار فرهاد مهراد را به توصیه تورج نگهبان انتخاب می کند.

فرهاد مهراد پس از آوازخوانی در فیلم انگلیسی زبان «بانوی زیبای من» ورود و حضور خود در سینما را رقم زد و در ادامه ترانه «مرد تنها» در فیلم «رضا موتوری» به کاگردانی مسعود کیمیایی را خواند.

دیباچه-فرهاد مهراد


از تجربه های دیگر سینمایی فرهاد مهراد می توان به خواندن ترانه «جمعه» در فیلم «خداحافظ رفیق» به کارگردانی امیرنادری، ترانه «خسته» در فیلم «زنجیری» ساخته خسرو یحیایی و «ماهی ها در خاک می میرند» به کارگردانی مشترک امیر جاهد و محمد دلجو اشاره کرد.

جا گرفتن خاطرات فرهاد مهراد در خانه ای در موزه سینما داستانی جالب دارد. پوران گلفام همسر این خواننده ایرانی به درخواست بسیاری از دوستداران مهراد تصمیم می گیرد وسایل شخصی او را به یادگار به موزه بسپارد.

گلفام به موزه های بسیاری که مرتبط به حوزه فرهنگ و هنر هستند، سر می زند اما فضای هیچ یک از این موزه ها او راضی نمی کند تا وسایل فرهاد مهراد را به امانت بسپارد. تا اینکه رسول صدرعاملی و سیف الله صمدیان موزه سینما را پیشنهاد می دهند.

پوران گلفام پس از دیدن موزه سینما با رضایت کامل وسایل شخصی فرهاد مهراد را به موزه سینمای ایران به امانت می سپارد. گلفام معتقد است روح فرهاد از فضایی که در موزه سینما به او اختصاص داده اند، راضی است.

پوران گلفام در نهایت در سال 1390 وسایل شخصی فرهاد مهراد را در خانه ای که به نام این هنرمند درنظر گرفته شده است به امانت می سپارد. «خانه فرهاد» در موزه سینما توسط بهروز غریب پور طراحی شده است.

بازدیدکنندگان از موزه سینما در آخرین بخش از بازدید خود، «خانه فرهاد» را مشاهده می کنند. در این خانه وسایل شخصی فرهاد مهراد شامل قرآن مجید، دیوان حافظ، شاهنامه فردوسی، کلیات سعدی، کلیات شمس تبریزی، سفرنامه ناصرخسرو، صحیفه سجادیه، مدیر مدرسه جلال آل‌احمد، آشنایی با شکسپیر و... به چشم می خورد.

مجله ها، نوارهای کاست، چرخ خیاطی، صندلی، دست نوشته ها و دو ساز پیانو و گیتار از دیگر وسایل شخصی این خواننده است. از نکات دیدنی و یا به عبارتی خاطره برانگیز در بازدید از موزه سینما این است که بازدیدکننده حین دیدن «خانه فرهاد»، ترانه های معروفی را می شنود که فرهاد مهراد از خود به یادگار گذاشته است.

 

 
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
« رستگاری » چه دستاوردی برای کارگردان اخراجی ها داشت؟

برگ برنده‌ی آخرین اثر مسعود ده نمکی!

۱۷:۲۳  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی تیم‌ملی تنیس روی میز بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

شرایط سختی برای کسب سهمیه داریم/ملی پوشان از روند آمادگی دور نیستند

۱۴:۲۲  -  ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
حرمت‌شکنی ستاره؛ بازیکنی که یاغی شده!

درگیری لفظی زشت محمد صلاح با " یورگن کلوپ " پیش از ورود به زمین!+ فیلم

۱۷:۴۰  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه: مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در گفتگو با دیباچه:

جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی به یکی از جشنواره‌های معتبر کشور تبدیل خواهد شد

۱۶:۵۶  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
سرمربی سابق تیم ملی تیراندازی در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تیراندازی با همان ۴ سهمیه به المپیک می‌رود/ روند افت « جواد فروغی » بعد از بازی‌های المپیک توکیو ادامه دارد

۱۲:۱۸  -  ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
دبیر هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه در گفتگو با دیباچه؛

فضای آموزش طنز در کشور بسیار ضعیف است

۱۱:۲۵  -  ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کاپیتان تیم فوتبال خاتون بم در گفت‌وگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی تیم، در نبود ملیکا محمدی برایمان تلخ شد | رقبا همه از تیم‌های با اصالت فوتبال بودند

۱۱:۵۷  -  ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با رئیس موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس

یکی از چشم انداز‌های میان مدت موزه بین المللی استکبار ستیزی طبس، راه اندازی فرودگاه صحرای طبس است

۱۴:۳۲  -  ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار