دیباچه: امیرحسین علمالهدی (مدیر گروه هنر و تجربه)در گفتوگو با خبرنگار سینمایی دیباچه گفت:«خانه سینما خانه همه سینماگران است و اعتقاد دارم ورود به مجوزهای دولت کمی استقلال خانه سینما را دچارخدشه میکند.»
عدهای از سینماییها معتقدند که شما به واسطه گروه هنر و تجربه به دنبال سهمخواهی در سینما هستید.
کدام سهم؟ اگر منظورتان تعداد صندلی هزار عدد سینمای هنر و تجربه است و این تعداد توانسته سینمای بدنه را از حیز انتفاع بیاندازد که بخاطر این حرکت مهم که حاصل اراده جمعی سینمادوستان و مخاطبان فهیم است که نمیدانم چه پاسخ دهم. فقط به عرض دوستان عزیزی که چنین برداشتی کردهاند باید بگویم که سینمای نجیب هنر و تجربه با داشتن هزار صندلی از مجموع ۱۴۰ هزار صندلی سینمای ایران توانسته است بیش از ۶۰ فیلم سینمایی که دارای پروانه نمایش و ساخت سینمایی هستند را به معرض نمایش بگذارند.
پس ریشه این اختلاف در چیست؟
اگر اختلاف سلیقهایی است نباید این اختلاف را به معنای روردرویی قرار داد بلکه برای ارتقا هر فعالیتی چارهایی نداریم که گوشمان را برای شنیدن نظرات مختلف شنواتر نماییم وگرنه همه داخل یک کشتی هستیم و مطمئنم که سرنشینان این کشتی برای ماندن بر دریای پرافتخار فرهنگ و هنر این سرزمین حاضر به غرق شدن بخشی از سرنشینان آن نیستند. پس سخنان شخصی تعدادی از دوستان عزیزمان را جدی نگیرید و در پایان تاکید میکنم سینمای هنر و تجربه و سینمای بدنه دو بال پرقدرت سینمای ایران است که هرکدام بودنشان برای اوج گیری سینمای ایران لازم است...
به گفته بسیاری از منتقدان جشن؛ خانه سینما استقلال خود را از دست داده و طبق خواستههای ارشاد تصمیمگیری میکند.
خانه سینما خانه همه سینماگران است و اعتقاد دارم ورود به مجوزهای دولت کمی استقلال خانه سینما را دچارخدشه میکند اگر همانند پارسال بند اساسنامه که ذکر کرده بود: هر فیلمی که به نمایش عمومی درآمده باشد از منظر رفتار صنفی مناسبتر است تا اضافه کردن «دارا بودن پروانه نمایش سینمایی» که براساس اذعان شورای محترم سیاستگذاری جشن بیشتر به خاطر کنار گذاشتن سینمای هنر و تجربه بوده است!
فکر میکنید امکان ورود فیلمهای هنر و تجربه به جشن خانه سینما وجود دارد؟
با توجه به شناختی که از مدیران محترم خانه سینما دارم امیدوارم این سوتفاهم به وجود آمده رفع شود. البته نیاز به گفتوگوی بیشتری دارد تا عزیزان خانه سینما، هنر و تجربه را رو در وی خود نپندارند و به این موضوع بیشتر واقف باشند که سینمای هنر و تجربه اعتبار معنوی سینمای ایران است.
هنر و تجربه چقدر در استقبال خوب مخاطبان از سینما نقش دارد؟
اعتقاد دارم بخش کوچک و تاثیرگذاری از فروش خوب سینمای ایران طی دوسال گذشته بخاطر آدرسدهی درست به مخاطب بوده است که هنروتجربه توانسته است این آدرس را برای مخاطب به درستی ترسیم نماید. از نظر اینجانب سینمای هنروتجربه بصورت مکمل توانسته است طی دوسال گذشته تقش خود را به درستی تعریف کند.