جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۲۳۸۱۳
تاریخ انتشار : ۴۰ : ۱۴ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۵
دیباچه: نشست خبری شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی عروسکی در تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه؛ نشست خبری جشنواره بین‌المللی عروسکی با بیش از یک ساعت تاخیر آغاز شد تا سنت همیشگی مراسم‌های این‌چنینی پابرجا بماند.

در این نشست، مرضیه برومند (دبیر جشنواره) و پیمان شریعتی (دبیر اجرایی جشنواره) رودرروی خبرنگارها قرار گرفتند و پس از توضیح بایدها و نبایدهای شانزدهمین دوره از جشنواره به سوال‌های خبرنگارها پاسخ دادند.

دیباچه-نشست خبری جشنواره تاتر عروسکی

قبل از سخنرانی دبیر جشنواره و دبیر اجرایی، ویدیویی نمایش داده شد: تصاویری از اتفاق‌هایی که قبل از شروع جشنواره و در مراحل انتخاب آثار رخ داده بود و تلاش‌های گروه‌‌هایی که برای حضور در جشنواره تلاش کردند و عده‌ای به مرحله نهایی رسیدند و عده‌ای نتوانستند در جشنواره حاضر باشند.

مرضیه برومند صحبت‌هایش را با انتقاد از نمایش ضعیف و بی‌کیفیت این ویدیو آغاز کرد و گفت: «از تیزری که پخش شد، ناراحتم. زحمت‌های زیادی برای این تیزر کشیده شد اما نمایش بد و بی‌کیفیت آن زحمت‌های بچه‌ها را هدر داد. اتفاقی که در این دوره از جشنواره افتاده است که بی‌سابقه بوده: نزیک شدن به بچه‌ها پس از اعلام فرخوان بود و مشاوره دادن به آن‌ها تا جایی که توان داشتیم. تلاش جشنواره بر این بود تا تمام گروه های تهرانی و شهرستانی بتوانند ازحمایت های ملی و مشاوره های اساتید بهره‌مند شوند.

مشکلاتی که در تئاتر وجود دارد در شهرستان‌ها چند برابر است و متافیم که نتوانستیم بیشتر از این بچه‌های شهرستان را حمایت کنیم. از زمانی که خصوصی‌سازی اتفاق افتاده بسیاری از بچه‌‌های تئاتر برای اجاره سالن‌های تمرین با مشکل مواجه‌اند و همیشه با این جواب روبه‌رو می‌شوند که سالن‌ها تا چند ماه کرایه داده شده است. ما توانایی آن را نداریم که جور سازمان جوانان و سازمان آموزش و پرورش را هم بکشیم.

جشنواره عروسکی امسال با کارناوال یا شادپیمایی خیابانی آغاز می‌شود و امیداریم مردم از این اتفاق استقبال کنند.»

 

در ادامه نشست پیمان شریعتی گفت: « تمام تلاشمان این است تا بتوانیم شرایط را برای گروه‌هایی که به جشنواره راه پیدا نکرده‌اند هموار کنیم. نگاه ویژه مرضیه برومند به موضوع کودک و نوجوان جدی‌تر از همیشه پیگیری خواهد شد و ما سعی کرده‌ایم بیشتر به تولید آثار کودک و خانواده محور بپردازیم.

ما امسال سه کار بین‌المللی را برای اجرای محیطی دعوت کرده‌ایم تا مردم بتوانند به راحتی از جشنواره دیدن کنند.

این دوره از جشنواره کیفیت بسیار بالایی خواهد داشت و شانزدهیم دوره تئاتر عروسکی با حضور آثار بین‌المللی از اعتبار بالایی هم برخوردار خواهد بود.

 

در انتهای مراسم برومند در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر این‌که کیفیت این دوره از جشنواره با دوره‌های گذشته چه تفاوتی خواهد داشت؛ گفت: «همیشه همیشه هست. حاضرین در جشنواره‌‌ها تفاوت را ایجاد می‌کنند. من تمام تلاشم را کرده‌ام از روی عادت کارها را انجام ندهم و به اصطلاح بادی به هر جهت نباشم. با تمام بچه‌های تئاتر عروسکی جلسه‌‌ها فروانی برگزار کردم؛ بحث کردیم... دعوا کردیم... زمان گذاشتیم تا به نتیجه مطلوبی برسیم. نمی‌‎توانم بگویم همه‌‎چیز درت پیش رفته است اما این‌طور بگویم: هیچ‌چیز از روی عادت انجام نشده و همه‌چیز از نو برنامه‌ریزی شده است.»

برومند در مواجهه با سوال خبرنگاری در مورد بودجه جشنواره هم گفت:  «بودجه از سال گذشته بیشتر نشده است و امیدوارم کمتر هم نشده باشد. تلاش کردیم تا با هزینه کم اما با سلیقه کار کنیم. با احترام برای تمام کارمندهای عزیز که خودم هم زمانی جزوشان بودم، هیچ‌کدام از کسانی که برای این جشنواره زحمت کشیدند، کارمندی کار نکرده‌اند و با تمام وجود تلاش کرند.

رایزنی‌های زیادی کردیم تا گروه‌‌های خارجی‌ای را دعوت کنیم که شرایط ما را درک می‌کردند و به هیچ وجه حاضر نشدیم با هزینه‌های بالا گروه‌ها را به جشنواره بیاوریم.

با سفارت‌ها مذاکره کردیم تا بدون محاسبه هزینه‌های روادید هنرمندان را راهی ایران کنند. خلاصه که تمام این صرفه‌جویی‌ها را کردیم تا جشنواره به خوبی برگزار شود.»

برومند درآخر هم از پاتوق‌هایی صحبت کرد که قرار است در پارک هنرمندان و تالار وحدت راه‌اندازی شود تا در روزهای جشنواره محلی برای گپ‌وگفت هنرمندان و علاقه‌مندان به تئاتر عروسکی باشد: «سال 1359 کل محوطه تئاتر شهر را غرفه‌بندی کرده بودند و به بچه‌های علاقه‌مند عروسک‌سازی یاد می‌دادند.

آن روزها در نمایش رضا بابک در محوطه تئاتر شهر بازی می‌کردم. کارهایی مثل «پرده خونیِ» اردشیر کشاورز و «زنگ آخرِ» مهدی هاشمی اجزا شد و فضای بسیار خوبی شکل گرفته بود. تلاش می‌کنیم به آن فضا نزدیک شویم و روزهای خوبی را رقم بزنیم و جشنواره خاطره‌انگیزی را برگزار کنیم.

 

 
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار