شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴  |  Saturday, 12 July 2025

دیباچه

کد خبر: ۲۳۸۱۳
تاریخ انتشار : ۴۰ : ۱۴ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۵
دیباچه: نشست خبری شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی عروسکی در تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی دیباچه؛ نشست خبری جشنواره بین‌المللی عروسکی با بیش از یک ساعت تاخیر آغاز شد تا سنت همیشگی مراسم‌های این‌چنینی پابرجا بماند.

در این نشست، مرضیه برومند (دبیر جشنواره) و پیمان شریعتی (دبیر اجرایی جشنواره) رودرروی خبرنگارها قرار گرفتند و پس از توضیح بایدها و نبایدهای شانزدهمین دوره از جشنواره به سوال‌های خبرنگارها پاسخ دادند.

دیباچه-نشست خبری جشنواره تاتر عروسکی

قبل از سخنرانی دبیر جشنواره و دبیر اجرایی، ویدیویی نمایش داده شد: تصاویری از اتفاق‌هایی که قبل از شروع جشنواره و در مراحل انتخاب آثار رخ داده بود و تلاش‌های گروه‌‌هایی که برای حضور در جشنواره تلاش کردند و عده‌ای به مرحله نهایی رسیدند و عده‌ای نتوانستند در جشنواره حاضر باشند.

مرضیه برومند صحبت‌هایش را با انتقاد از نمایش ضعیف و بی‌کیفیت این ویدیو آغاز کرد و گفت: «از تیزری که پخش شد، ناراحتم. زحمت‌های زیادی برای این تیزر کشیده شد اما نمایش بد و بی‌کیفیت آن زحمت‌های بچه‌ها را هدر داد. اتفاقی که در این دوره از جشنواره افتاده است که بی‌سابقه بوده: نزیک شدن به بچه‌ها پس از اعلام فرخوان بود و مشاوره دادن به آن‌ها تا جایی که توان داشتیم. تلاش جشنواره بر این بود تا تمام گروه های تهرانی و شهرستانی بتوانند ازحمایت های ملی و مشاوره های اساتید بهره‌مند شوند.

مشکلاتی که در تئاتر وجود دارد در شهرستان‌ها چند برابر است و متافیم که نتوانستیم بیشتر از این بچه‌های شهرستان را حمایت کنیم. از زمانی که خصوصی‌سازی اتفاق افتاده بسیاری از بچه‌‌های تئاتر برای اجاره سالن‌های تمرین با مشکل مواجه‌اند و همیشه با این جواب روبه‌رو می‌شوند که سالن‌ها تا چند ماه کرایه داده شده است. ما توانایی آن را نداریم که جور سازمان جوانان و سازمان آموزش و پرورش را هم بکشیم.

جشنواره عروسکی امسال با کارناوال یا شادپیمایی خیابانی آغاز می‌شود و امیداریم مردم از این اتفاق استقبال کنند.»

 

در ادامه نشست پیمان شریعتی گفت: « تمام تلاشمان این است تا بتوانیم شرایط را برای گروه‌هایی که به جشنواره راه پیدا نکرده‌اند هموار کنیم. نگاه ویژه مرضیه برومند به موضوع کودک و نوجوان جدی‌تر از همیشه پیگیری خواهد شد و ما سعی کرده‌ایم بیشتر به تولید آثار کودک و خانواده محور بپردازیم.

ما امسال سه کار بین‌المللی را برای اجرای محیطی دعوت کرده‌ایم تا مردم بتوانند به راحتی از جشنواره دیدن کنند.

این دوره از جشنواره کیفیت بسیار بالایی خواهد داشت و شانزدهیم دوره تئاتر عروسکی با حضور آثار بین‌المللی از اعتبار بالایی هم برخوردار خواهد بود.

 

در انتهای مراسم برومند در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر این‌که کیفیت این دوره از جشنواره با دوره‌های گذشته چه تفاوتی خواهد داشت؛ گفت: «همیشه همیشه هست. حاضرین در جشنواره‌‌ها تفاوت را ایجاد می‌کنند. من تمام تلاشم را کرده‌ام از روی عادت کارها را انجام ندهم و به اصطلاح بادی به هر جهت نباشم. با تمام بچه‌های تئاتر عروسکی جلسه‌‌ها فروانی برگزار کردم؛ بحث کردیم... دعوا کردیم... زمان گذاشتیم تا به نتیجه مطلوبی برسیم. نمی‌‎توانم بگویم همه‌‎چیز درت پیش رفته است اما این‌طور بگویم: هیچ‌چیز از روی عادت انجام نشده و همه‌چیز از نو برنامه‌ریزی شده است.»

برومند در مواجهه با سوال خبرنگاری در مورد بودجه جشنواره هم گفت:  «بودجه از سال گذشته بیشتر نشده است و امیدوارم کمتر هم نشده باشد. تلاش کردیم تا با هزینه کم اما با سلیقه کار کنیم. با احترام برای تمام کارمندهای عزیز که خودم هم زمانی جزوشان بودم، هیچ‌کدام از کسانی که برای این جشنواره زحمت کشیدند، کارمندی کار نکرده‌اند و با تمام وجود تلاش کرند.

رایزنی‌های زیادی کردیم تا گروه‌‌های خارجی‌ای را دعوت کنیم که شرایط ما را درک می‌کردند و به هیچ وجه حاضر نشدیم با هزینه‌های بالا گروه‌ها را به جشنواره بیاوریم.

با سفارت‌ها مذاکره کردیم تا بدون محاسبه هزینه‌های روادید هنرمندان را راهی ایران کنند. خلاصه که تمام این صرفه‌جویی‌ها را کردیم تا جشنواره به خوبی برگزار شود.»

برومند درآخر هم از پاتوق‌هایی صحبت کرد که قرار است در پارک هنرمندان و تالار وحدت راه‌اندازی شود تا در روزهای جشنواره محلی برای گپ‌وگفت هنرمندان و علاقه‌مندان به تئاتر عروسکی باشد: «سال 1359 کل محوطه تئاتر شهر را غرفه‌بندی کرده بودند و به بچه‌های علاقه‌مند عروسک‌سازی یاد می‌دادند.

آن روزها در نمایش رضا بابک در محوطه تئاتر شهر بازی می‌کردم. کارهایی مثل «پرده خونیِ» اردشیر کشاورز و «زنگ آخرِ» مهدی هاشمی اجزا شد و فضای بسیار خوبی شکل گرفته بود. تلاش می‌کنیم به آن فضا نزدیک شویم و روزهای خوبی را رقم بزنیم و جشنواره خاطره‌انگیزی را برگزار کنیم.

 

 
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳