دیباچه: برگزیدگان دو دوره از جایزه رمان متفاوت "واو" لوح و تندیس خود را روز یکشنبه در سالن گالری مارکوف واقع در باغ موزه زندان قصر دریافت کردند.
به گزارش دیباچه در ابتدای این مراسم، فائزه سیدشاکری دبیر این جایزه ضمن اعلام این مطلب که دوازدهمین دوره ی جایزه، این روز به پایان میرسد و سیزدهمین دوره آغاز می شود گفت: تصمیم گرفتیم این روز، روز تولد محمود دولت آبادی بزرگ باشد و به همین دلیل این جایزه به نام محمود دولت آبادی است.
وی همچنین از فتح الله بی نیاز و توجه وی به "واو" سخن گفت و اظهار داشت جایزه امسال همچنان به یاد فتح الله بی نیاز تقدیم برگزیدگان مشود.
شاکری از حسن کیاییان،مدیر نشر چشمه خواست تا با توجه به اینکه بیشترین تعداد آثار دولت ابادی در این نشر به چاپ رسیده از سابقه دوستی و همکاری با این نویسنده بگوید.
کیاییان از زمانی گفت که جای خالی سلوچ را قبل از ناشر بودن خوانده و پس از ناشر شدن به دنبال او رفته و تا امروز که آخرین اثر دولت ابادی را با نام "بنی آدم" به چاپ رسانده در کنار او بوده است.
پس از آن علیرضا زرگر دوست فتح الله بی نیاز و مدیرجایزه مهرگان از یادنامه ای گفت که برای این منتقد فقید جمع آوری شده و در حال حاضر در انتظار مجوز است.
قبل از معرفی برگزیدگان، شاکری با یاداوری سوء استفاده از نام "واو" توسط کمپینی تازه کار، از نویسندگانی که حامی جایزه و عنوان آن بودند و با امضای خود به اعتراض این جایزه پیوستند تشکر کرد.
سپس با قرائت بیانیه به وسیله یکی از داوران برگزیدگان معرفی شدند.
رمان "فیل ها" برای افرینش شخصیتی خاص، شیوه روایتی قابل توجه، اهمیت به قصه و زبان سالم به عنوان بهترین رمان متفاوت سال 1393 معرفی شد و "شاهرخ گیوا " لوح و تندیس و جایزه نقدی خود را از دست همسر فتح الله بی نیاز دریافت کرد.
همچنین لوح اثر متفاوت شایسته تقدیر به "عالیه عطایی" برای رمان "کافور پوش" به دلیل روایتی دوگانه و گمراه کننده،موضوعی خاص و شیوه روایتی در خور شخصیت اهدا شد.
و در نهایت امیر حسین زادگان، مدیر نشر ققنوس برای دومین سال پیاپی، به عنوان بهترین ناشر بهترین رمان متفاوت سال لوح و تندیس خود را دریافت کرد.
در ادامه این مراسم همچنین لوح و تندیس برگزیدگان دوره یازدهم این جایزه نیز که به دلیل عدم برگزاری مراسم پایانی برای آن دوره هنوز در دبیرخانه جایزه باقی مانده بود به برندگان اهدا شد.
رمان "سنگ.و سایه" نوشته ی محمدرضا صفدری، بهترین اثر متفاوت سال 1392 و "حالم قرن چندم توست" نوشته آتوسا زرنگارزاده شیرازی اثر متفاوت شایسته تقدیر دوریازدهم این جایزه بودند.