دیباچه: جدیدترین مجموعه شعر شمس لنگرودی با عنوان «واژه ها به دیدن من آمدند» توسط انتشارات نگاه روانه ویترین کتاب فروشی ها شد.
به گزارش
دیباچه هفدهمین مجموعه شعر محمد شمس لنگرودی با نام «واژه ها به دیدن من آمدند» به تازگی منتشر شد.
لنگرودی در این مجموعه به سیاق سال های اخیر شعرهایی کوتاه را گرد آورده است که هر کدام نکته ای جدید از دنیای پیرامون شاعر را بازنمایی می کنند
در یکی از این شعرها می خوانیم
پس هر زخمی
زندگی است
برابر زندگی
زخم هایی
سربازخانه ها به مدرسه تبدیل می شوند
مدرسه ها به آموزش ژنرال ها مشغولند
محمدتقی جواهری گیلانی؛ مشهور به شمس لنگرودی، شاعر و پژوهشگر، در سال ۱۳۲۹ در محلۀ آسید عبدالله لنگرود به دنیا آمد. وی در خانوادهای مذهبی بزرگ شد. پدرش آیت الله جعفر شمس لنگرودی از روحانیان و امام جمعۀ لنگرود بود. این شاعر پرکار، دوره دبستان و دبیرستان را در لنگرود و دورۀ دانشگاه را در رشت گذراند.
لنگرودی سرودن شعر را از دهه ۱۳۵۰ آغاز کرد و نخستین دفتر شعرش با نام «رفتار تشنگی» در سال ۱۳۵۵ منتشر شد. وی پس از انتشار مجموعههای«خاکستر و بانو» و «جشن ناپیدا» در اواسط دهه ۱۳۶۰ به شهرت رسید.
در سالهای پرتب و تاب دهه ۱۳۶۰ از او چهار مجموعه شعر منتشر شد؛ سپس حدود 10 سال را با سکوت در شعر گذراند و سرانجام در سال ۱۳۷۹، مجموعه شعر «نتهایی برای بلبل چوبی» را به بازار کتاب عرضه کرد.
این شاعر در دهه ۱۳۸۰ «سالهای سکوت و کمکاری» را جبران میکند؛ در این سالها هشت مجموعه شعر از او منتشر شد که برخی از آنها عبارتند از: «پنجاهوسه ترانه عاشقانه»، «رسمکردن دستهای تو» و «شب، نقاب عمومی است».
محمد شمس لنگرودی پس از یک عمر فعالیت در عرصه شعر دست به تجربه های دیگر در حوزه هنر زده و سال گذشته قطعه «در شب» به آهنگسازی کامران رسول زاده و تنظیم سروش قهرمانلو را در مقام خواننده تجربه کرد و در ادامه به عنوان بازیگر وارد سینما شد و در فیلم «فلامینگو شماره ۱۳» به کارگردانی حمیدرضا علیقلیان در نقش یک شاعر بازی کرد و پس از آن در فیلم «جایی در یکی از روزهای آینده» به کارگردانی تارا اوتادی در نقش یک قاضی ظاهر شد و سومین بازی خود را در نقش کارمند دخانیات در فیلم «احتمال باران اسیدی» به کارگردانی بهتاش صناعیها تجربه کرد که سال گذشته در گروه هنر و تجربه اکران موفقی را از سر گذراند.
«واژه ها به دیدن من آمدند» مجموعه ای از هفتاد شعر از سروده های شمس لنگرودی است که در ۱۰۳ صفحه و قطع رقعی و بهای ۷۵۰۰ تومان توسط مؤسسۀ انتشارات نگاه، منتشر شده است.