دیباچه: رئیس حوزه هنری با بیان اینكه معماری هر ملتی بخشی از مولفههای هویتی آن كشور است، اذعان كرد: در روزگار بحران هویت، نسبت به حفاظت و پاسداشت عناصر هویت ملی خود، دچار غفلت و بیاعتنایی شدهایم؛ چنین غفلتی غیر قابل گذشت است.
به گزارش
دیباچه به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، با حضور و مشاركت جمع كثیری از برجستهترین اساتید معماری كشور و چهرههای ماندگار، سالنهای حوزه هنری میزبان بزرگترین هماندیشی ملی معماری به همت بنیاد معماری انقلاب اسلامی هستند. در ابتدای این مراسم رئیس حوزه هنری ضمن خیر مقدم به حاضرین در مراسم گفت: كسانی كه از منظر فرهنگ به معماری نگاه می كنند، نمی توانند به آنچه كه امروز در حوزه معماری كشور اتفاق می افتد بی اعتنا باشند و نگران نباشند.

وی ادامه داد: از اواخر دوره قاجار كه تمامی عناصر فرهنگ و سنتهای ما مورد تهاجم بیگانگان قرار گرفت، معماری هم از این تهاجم بی نصیب نماند؛ هرچند در میان عناصری مانند پوشش، زبان و غیره این تاثیرپذیری خیلی مشهود و فراگیر نبود و در زندگی عموم مردم تأثیری نداشت. اما اتفاقاتی كه در این حوزه در این سی سال اخیر افتاده است بهلحاظ بی هویتی و بی منطقی، به تنهایی با تمام آنچه كه بر سر معماری این مرز و بوم در صد سال قبل از آن افتاده بود برابری می كند.
مومنی شریف با بیان اینكه معماری هر ملتی بخشی از مولفههای هویتی آن كشور است، اذعان كرد: در روزگار بحران هویت، نسبت به حفاظت و پاسداشت عناصر هویت ملی خود، دچار غفلت و بیاعتنایی شدهایم؛ چنین غفلتی غیر قابل گذشت است.
وی اضافه كرد: اگر بیش از این درنگ كنیم، پدیده اشراف نوكیسه و بی بنیهای كه برخلاف اشراف پیشین كه در كنار همه مفاسدشان ریشهای و اعتقادی داشتند، برای منافع كوتاه مدت خود همه ارزشهای این مرز و بوم را نابود میكنند. اینها در منفعت پرستی و منافع كوتاه مدت خود، هیچ مانعی در برابر خود نمی بینند.
مومنی شریف وظیفه چنین نشستهایی را هشدار درباره غفلت در عرصه معماری عنوان و تاكید كرد: ایجاد دغدغه درباره معماری بی هویت و نامتناسب با فرهنگ و باورهای بنیادین این ملت از وظایف مهم چنین نشستهایی است.
وی در پایان ضمن تشكر از دكتر محمد خانی در برگزاری این نشست، گفت: امیدوارم این حركت جمعی سرآغاز تحول در این میدان باشد.