شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴  |  Saturday, 07 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۱۶۴۸۶
تاریخ انتشار : ۱۵ : ۱۷ - ۲۱ تير ۱۳۹۵
دیباچه: موسسه کنش معاصر که به تازگی به سالن‌های تهران افزوده شده، ساختمانی سه طبقه را به آموزش، پژوهش و تولید تئاتر اختصاص داده است.

دیباچه- کنش معاصر (2)01

به گزارش خبرنگار دیباچه؛ وقتی به میدان فلسطین، خیابان طالقانی، بین خیابان سرپرست و فریمان، پلاک 542  موسسه فرهنگی و هنری «کنش معاصر» می‌رسید، با دو در مواجه می‌شودی، یک در بزرگ و یک در کوچک.

ابتدا از در بزرگ وارد شدیم و در برخورد اول، با سالن انتظاری متفاوت با تمام سالن‌‎های انتظاری که تا کنون دیده‌ایم مواجه می‌شویم؛ بخشی از این محوطه، جدا شده است و به صورت بوفه‌ای درآمده است که در آن قهوه و ... سرو می‌شود. در این مکان، تعدادی نیمکت و میز قرار داده شده است که مخاطبان می‌توانند در زمانی که منتظر آغاز اجراها هستند، لحظات خوبی را بگذرانند.

از اینجا وارد سالن تئاتر شدیم. سالن اجرا 140 نفر ظرفیت اولیه دارد و با تعداد صندلی‌هایی که به آن اضافه می‌شوند، می‌توان ظرفیت آن را به 200 نفر نیز رساند. این صندلی‌ها تلسکوپی هستند و سالن قابلیت تبدیل شدن از یک‌سویه به سه‌سویه را داراست. بر اساس صحبت‌هایی که با فارس باقری؛ مدیرعامل موسسه «کنش معاصر» داشتیم، سالن اجرا و اصولا کل مجموعه زیر نظر موسسه کنش معاصر، با نظارت مستقیم فرشید مصدق، یکی از مطرح‌ترین طراحان صحنه و نور و ناظر کیفی تعمیرات تئاتر شهر انجام گرفته است.

دیباچه- کنش معاصر (1)01

برای این سالن، دو اتاق گریم مجزا تعبیه شده است و اتاق فرمان نور و صدای آن نیز بسیار مجهز به نظر می‌آمد. بر اساس گفته‌های فارس باقری، 90 کانال نوری برای سالن در نظر گرفته‌اند و همچنین این سالن به سیستم صوتی چهار بانده مجهز است. همزمان با بازدید ما، آخرین مراحل آکوستیک سازی سالن نیز در حال انجام بود.

از سالن تئاتر خارج شدیم و از در کوچکی که کنار ورودی سالن قرار داشت، به ساختمان اصلی «کنش معاصر» وارد شدیم. در طبقه دوم و سوم، امکانات آموزشی و پژوهشی این موسسه وجود دارند.

دیباچه- کنش معاصر (5)

طبقه دوم این موسسه به پلاتوها اختصاص دارند. این پلاتوها، در سه سایز، بزرگ، متوسط و کوچک هستند. دو پلاتو چهل متری، دو پلاتو سی متری و یک پلاتو 27 متری، پنج پلاتوی این موسسه را تشکیل می‌دهند.

این پلاتوها نیز با توجه به تمام نکاتی که فرشید مصدق در نظر داشته است و کاملا آکوستیک ساخته شده‌اند. کف یکی از پلاتوها نیز تاتامی شده است و در اختیار گروه‌های تئاتر قرار دارد.

دیباچه- کنش معاصر (2)

طبقه سوم این ساختمان باز هم به مسائل آموزشی تعلق دارد. در این طبقه کلاس‌ها قرار دارند. در این طبقه نیز چهار کلاس وجود دارد که به منظور آموزش مسائل نظری به شرکت‌کنندگان در دوره‌های آموزشی موسسه کنش معاصر تشکیل می‌شوند.

درواقع این دو طبقه در اختیار بخش پژوهش و آموزش هستند. هنرجویان در طبقه سوم مسائل نظری را می‌آموزند، در طبقه دوم، آتنها را تمرین می‌کنند و در طبقه نخست و در سالن اجرا، آنها را به مخاطبان ارائه می‌دهند.

دیباچه- کنش معاصر (4)

«کنش معاصر» از 25 اردیبهشت‌ماه فعالیت خود را آغاز کرده است و از شهریور، برنامه‌های خود را جدی‌تر ادامه می‌دهد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳