دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۴  |  Monday, 15 September 2025
کد خبر: ۱۵۸۷۲
تاریخ انتشار : ۴۶ : ۱۵ - ۱۹ تير ۱۳۹۵

نمایش ویژه مستند "دره ستارگان" به یاد عباس کیارستمی

دیباچه: جلسه نمایش ویژه این مستند شب سه شنبه پانزدهم تیر ماه با یاد عباس کیارستمی برپا شد.

به گزارش دیباچه، در ابتدای این مراسم که گروهی از هنرمندان نیز در آن حضور داشتند،الهام قره خانی یکی از کارگردانان این مستند در سخنان کوتاهی بعد از خوش آمد گویی به حضار گفت:ديشب با شنيدن در گذشت هنرمند فرهيخته جناب كيارستمي بسيار غمگين و متاثر شدم و این ضایعه را به جامعه هنري تسليت عرض ميكنم .

او افزود:هنرمندي كه براي سينماي ايران ،در جهان احترام و افتخارواعتباركسب كردند ديگردر بين ما نيستند و تعبير من ايو است كه دنيا براي انسان هاي بزرگ و تاثير گذار،كوچك است.

او سپس این جلسه نمایش فیلم را به روح استاد کیارستمی تقدیم کرد و این شعر را از او در پایان خواند:

لبخند ميزنم ، بي دليل

عشق ميورزم ، بي تناسب

زندگي ميكنم ،بي خيال

مدتي است...

آنا نعمتی بازیگر سینما و تلویزیون که از مهمانان این نمایش ویژه بود و در مستند دره ستارگان نیزحضور داشت ،در گفت و گوی درباره این مستند گفت:خوشحالم که هنرمندان جوان ایرانی به فکر افتاده اند و در زمان حضور هنرمندان پیشکسوت در موردشان مستند می سازند و زندگیشان را ثبت می کنند.تازه استاد شهرداد روحانی هنرمند شناخته شده ای هستند و چه بسا هنرمندانی که خدمات زیادی به این مرز و بوم کرده اند و هنوز ناشناسند اما کم کاری در ساخت مستند پرتره در مورد هنرمندان موسیقی باعث شده نام آنها به گوش کسی نرسیده باشد و خوشحالم که دره ستارگان قدمی در این راه برداشت.

دیباچه-آنا نعمتی


بازیگر فیلم هیوا با اشاره به فوت استاد کیارستمی گفت:متاسفانه اخیرا هنرمند بزرگی را از دست داده ایم و مثل همیشه در زمان حیاتش آنگونه که باید قدرش را ندانستیم.این مساله دل هر کسی را به درد م آورد و خوشحالم با ساخته شدن این مستند،ما قدم کوتاهی در راستای تجلیل از مقام استاد روحاني برداشته ایم.

او افزود:امیدوار بودم تبلیغات این مستند باعث جلب توجه مردم به سمت آن شده باشد ولی متاسفانه متوجه شدم در میان فیلمهای هنر و تجربه تبلیغات کمی برای این فیلم شده بود و این جای تاسف است که چنین سیاست گذاری در مورد این فیلم انجام شده چون هر ایرانی باید این فیلم را ببیند و اطلاع رسانی در این زمینه نقش مهمی دارد.

نعمتی ضمن ابراز رضایت از تجربه حضورش در این مستند،گفت:در در بخشهای پایانی کار با الهام قره خانی و مهرتاش مهدوی کارگردانان آن همراه شدم اما وقتی فهمیدم به دلیل نبود بودجه چهار سال ساخت فیلم طول کشیده خیلی ناراحت شدم که چرا از ابتدا نباید از این فیلم حمایت دولتی شود تا اینکه تهیه کننده ای مثل آقای پروین حسینی که از بخش خصوصی است در نهایت فیلم را آماده نمایش کند؟

او تصریح کرد:در جریان کارهای قبلی این کارگردانان که در مورد زنده یاد علی حاتمی،استاد مشایخی و مرحوم خسرو شکیبایی بوده هستم و خوشحالم من هم عضو کوچکی از این گروه بودم و امیدوارم حمایت همه جانبه ای از سوی ارگانها و هنرمندان از این مستند و کارهایی نظیر آن به عمل بیاید تا دیگر جوانان چهار سال از نیروی عمر و جوانی خود را برای ساخت تنها یک مستند صرف نکنند و در چهار سال چند مستند بسازند و امیدوارم ساخت این گونه آثار باز هم تداوم داشته باشد.

بازیگر سر یال مسافر در ادامه گفت:دره ستارگان مستند فکر شده و جذابی است و امیدوارم بیشتر برایش تبلیغ شود و جلسات نمایش بیشتری برایش بگذارند و این امر در تمام مراکز مرتبط با مسیقی انجام شود.این روزها اکثر خانواده ها کودکانشان را تشویق به یاد گرفتن ساز و موسیقی می کنند و نمایش این مستند در مراکز آموزش موسیقی برای آنان انگیزه آموزش موسیقی را بیشتر می کند.این یک فرصت خوب است و باید از آن استفاده کنیم تا بعدا افسوس نخوریم که فرصت ها از دست رفت.
مطالب برگزیده
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴