پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۴  |  Thursday, 18 September 2025
کد خبر: ۱۵۴۲۲
تاریخ انتشار : ۱۹ : ۱۴ - ۱۶ تير ۱۳۹۵
نمایشی نوشته بهرام بیضایی و کارگردانی شهره لرستانی

رویا نونهالی و میکائیل شهرستانی 19 سال پیش چه می‌کردند؟+تصویر

دیباچه: رویا نونهالی و میکائیل شهرستانی به علاوه تعداد زیادی از بازیگران تئاتر و سینما که امروز هرکدام برای خودشان وزنه‌ای محسوب می‌شوند همگی در نمایش «سلطان مار» در سال 1376 حضور داشتند.دیباچه- خاطره‌باز (1)

به گزارش خبرنگار تئاتر دیباچه، در سال 1376 نمایشی با نام «سلطان مار» نوشته استاد بهرام بیضایی و به کارگردانی شهره لرستانی روی صحنه سالن اصلی تئاتر شهر رفت و با استقبال تماشاگران مواجه شد.

در این نمایش رویا نونهالی و میکائیل شهرستانی نقش‌های اصلی را بازی می‌کردند و بازیگرانی همچون مریم بوبانی، سهیلا رضوی، عباس توفیقی، سیاوش چراغی‌پور، عباس غفاری، مریم معینی و ...دیگر شخصیت‌ها را بازی می‌کردند.

«سلطان مار» با اجازه بهرام بیضایی با کارگردانی لرستانی در مهرماه و آبان ماه 1376 روی صحنه رفت در حالیکه 19 سال بعد یعنی این روزها هم متنی از بهرام بیضایی با نام «مجلس ضربت زدن» به کارگردانی محمد رحمانیان در همان سالن یعنی در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه اجرا می‌شود.

رویا نونهالی هم این روزها علاوه بر حضور پررنگ در سینما، در تئاتر نیز فعالیت‌های خود را به‌صورت گسترده ادامه می‌دهد. نونهالی که سال گذشته نخستین کارگردانی خود را با نمایش «کمدی تارتوف» اثر مولیر تجربه کرده بود و حداقل سالی دو تئاتر را در مقام بازیگر روی صحنه می‌برد،  قرار است مردادماه در نمایش «مثل آب برای شکلات» به کارگردانی ابراهیم پشت‌کوهی در تماشاخانه ایرانشهر، روی صحنه برود.

همچنین میکائیل شهرستانی این روزها مشغول اجرای نمایش‌هایی به کارگردانی خودش و بازی شاگردانش در تماشاخانه‌های خصوصی است.

اما شهره لرستانی بیش از 17 سال است  که در تئاتری بازی یا کارگردانی نکرده است.

لرستانی در گفت‌وگویی گفته است: من سینما را انتخاب می‌کردم، به این دلیل که هم علاقه‎ بیشتری به سینما دارم و هم معتقدم که سینما هنر ماندگارتری است. تلاشی که شما در سینما می‌کنید به قول معروف به باد فنا نخواهد رفت اما در تئاتر هر چه شما تلاش کنید در نهایت مثل نقاشی کردن روی آب، مضمحل شده و از بین می‌رود.

البته شرایط نامناسب تئاتر ایران نیز می‌تواند یکی از دلایل دل‌سرد شدن اهالی تئاتر باشد.

اما خوشبختانه مریم بوبانی، سیاوش چراغی‌پور، عباس غفاری و مریم معینی همچنان در حوزه تئاتر فعالیت خود را ادامه می‌دهند هرچند که مریم معینی بیشتر به عنوان طراح لباس و فعال حوزه تئاتر عروسکی فعالیت می‌کند.
مطالب برگزیده
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴