شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴  |  Saturday, 18 October 2025
کد خبر: ۱۱۵۲۸
تاریخ انتشار : ۴۱ : ۱۱ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۵

20 سال پیش پرستویی، اصلانی و پطروسیان چکار می‌کردند؟+عکس

دیباچه: نمایش «عشق‌آباد» به کارگردانی داوود میرباقری و با ستاره‌هایش در سال 1375 هر شب تئاتر شهر را مملو از جمعیت می‌کرد.



دیباچه- عشق‌آباد- اصلی

به گزارش خبرنگار تئاتر دیباچه، «عشق‌آباد» سال 1375 در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر اجرا شد. از آن زمان تاکنون اتفاق‌های بسياری در حوزه تئاتر رخ داده است و هر يک از هنرمندان اين نمايش، در شرايطی متفاوت قرار دارند. داوود ميرباقري از سال 1380 که نمايش «پرده عاشقي» را در مقام نويسنده و کارگردان به‌روی صحنه برد، ديگر به‌عنوان کارگردان در عرصه تئاتر حضور نداشت. البته فروردين‌ماه سال گذشته خبری مبنی بر بازگشت اين نمايشنامه‌نويس و کارگردان به صحنه تئاتر منتشر شده بود که به دلايلي نامعلوم اين امر ممکن نشد و درنهايت ميرباقری تصميم گرفت نمايش پرمخاطب «دندون طلا» را به‌صورت يک مينی‌سريال در شبکه خانگی منتشر کند. اين در حالی است که داوود ميرباقری بنا به گفته خود نمايشنامه‌هايی اجرا نشده را در دست دارد.

پرويزپرستويی که فعاليت خود را با تئاتر اغاز کرده است، پس از نمايش «عشق‌آباد» هشت سال از تئاتر دور بود و در سال 1384 با نمايش «فنز» به کارگردانی محمد رحمانيان به روی صحنه بازگشت و با وجود اين‌که علاقه بسيار زيادی به تئاتر دارد، بار ديگر از اين عرصه فاصله گرفت. فرهاداصلانی نيز از سال 1385 که در نخستين تجربه کارگردانی حسين پاکدل به‌نام «سمفونی درد» بازی کرده بود، ديگر به‌روی صحنه تئاتر نرفته است.

زنده‌ياد مجيد بهرامی بازيگر جوان تئاتر ايران و يکی از اعضای گروه تئاتر «نرگس سياه» که طی چند سال اخير با بيماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد، آبان‌ماه دو سال پیش دار فانی را وداع گفت. بهرامی از بازيگران مستعد و توانای تئاتر ايران بود که به دليل ابتلا به بيماری سرطان نتوانست به فعاليت مستمر خود در عرصه تئاتر ادامه دهد. البته يکی از آرزوهای مجيد بهرامی اجرای دوباره نمايش آخرش «عجايب‌المخلوقات» در ايرانشهر بود.

ماهايا پطروسيان، رسول نجفيان و شبنم فرشادجو هنوز در اين عرصه باقی مانده‌اند و اميدواريم ناملايمتی‌های موجود در تئاتر ايران، ديگر هنرمندان تئاتری را از اين عرصه دور نکند.

نويسنده و کارگردان: داوود ميرباقری/ بازيگران: پرويزپرستويی، سيروس گرجستانی، رسول نجفيان، ماهايا پطروسيان، فرهاداصلانی، مجيد معلمی، شبنم فرشادجو، مهری عطايی، سحر مصيبی، ثمينه لسانی، نويد هدايت‌پور، آرش پوری‌محمد، سعيد اکبری، شهرام فرضی، بهناز بستان‌دوست و زنده‌ياد مجيد بهرامی.
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴