جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۱۰۹۰۴
تاریخ انتشار : ۴۳ : ۰۴ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۵
دیباچه: نادر قشقایی با اظهار تاسف از عدم برگزاری بی‌ینال تهران گفت: قیمت اجاره بهای موسسه صبا 80 میلیون تومان در نظرگرفته شده. این هزینه از طرف یک مجموعه فرهنگی هنری بیشتر شبیه به رفتار سالن‌های عروسی است.



به گزارش دیباچه به نقل از ایلنا، درحالی‌که شش سال از برگزاری چهارمین بی‌ینال مجسمه‌سازی می‌گذرد و باوجود تلاش‌های انجمن مجسمه‌سازان و برخی مسئولان ازجمله مدیرکل هنرهای تجسمی اما به دلیل برخی مشکلات مالی؛ پنجمین بی‌ینال مجسمه‌سازی امسال نیز برگزار نخواهد شد. آنچه مسلم است برگزاری این ‌بی‌ینال‌ها همچنان دغدغه مسئولان نیست و به نحوی به بیراهه هدایت می‌شود.

نادر قشقایی با بیان اینکه براساس برنامه‌ریزی‌های انجمن  قرار بود در تابستان امسال بی‌ینال مجسمه‌سازی را برگزار کنیم، اظهار کرد: با مجید ملانوروزی؛ مدیرکل هنرهای تجسمی به تفاهم رسیدیم و قرار بود برحسب شرایط مکانی را برای اجرای بی‌ینال درنظر بگیریم و بهترین گزینه برای ما موسسه فرهنگی و هنری صبا بود.

او با اظهار تاسف از عدم برگزاری بی‌ینال مجسمه‌سازی برای سال‌جاری ادامه داد: از طرف موسسه صبا شرایطی مطرح شد که به هیچ‌ عنوان با بودجه‌هایی که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری این بی‌ینال‌ها تعیین می‌شود؛ همخوانی نداشت.

دیباچه-نادر قشقایی


قشقایی با بیان اینکه برای برگزاری بی‌ینال باید حداقل‌هایی را در نظر گرفت؛ گفت: باید به هنرمندان فراغ بال داده شود تا بتوانند اثرشان را که حداقل 2.5 در 2 متر است را به راحتی به نمایش درآورند و مسائل این‌چنینی برای هنرمندان دغدغه ایجاد نکند.

رئیس انجمن مجسمه‌سازان با بیان اینکه قیمت اجاره بهاء این مجموعه برای یک‌ماه 80 میلیون تومان درنظر گرفته شده بود، افزود: متاسفانه درخواست این هزینه از طرف یک مجموعه فرهنگی هنری بیشتر شبیه به رفتار سالن‌های عروسی است. گویا فرهنگ برای مجموعه‌ای که برای این منظور ساخته شده است اصلا مهم نیست.

قشقایی با اشاره به اینکه وظیفه موسسه‌ای مانند موسسه فرهنگی و هنری برگزاری هرچه بهتر رخدادهای فرهنگی است، گفت: باتوجه به ماموریت این موسسات باید امکانات ویژه‌ای برای برگزاری هرچه بهتر بی‌ینال‌ها و جشنواره‌ها اختصاص دهند اما می‌بینیم که هیچ‌نوع اتفاق خاصی برای این همکاری نه تنها صورت نمی‌گیرد بلکه به شیوه‌ای برخورد می‌کنند که گویا می‌خواهند تمام هزینه‌ها و کمبودهای خود را از این طریق جبران کنند.

او با بیان اینکه برای برگزاری جشنواره فجر نیز به این موسسه اجاره پرداخت شده است، تصریح کرد: هزینه‌ای که می‌تواند صرف کمک به هنرمند شود به عنوان اجاره‌بها باید پرداخت شود و این مشکلی است که مسئولان فرهنگی ما نیز با آن مواجه هستند و این زخم بسیار عمیقی‌ست چراکه برحسب این اتفاق، تمام همت، تلاش و برنامه‌ریز‌ها را انجام دادیم و به نقطه مشترکی رسیدیم تا بی‌ینال برگزار شود ولی بی‌نتیجه ماند.

رئیس انجمن مجسمه‌سازان ادامه داد: از طرف دفتر مدیرکل هنرهای تجسمی قرار شد از موسسه صبا تخفیف بگیرند اما مسئولان موسسه به هیچ‌عنوان از مبلغ درنظرگرفته شده صرف‌نظر نکردند.

قشقایی با بیان اینکه بی‌ینال یک رخداد هنری مهمی است که درجه اعتبار آن کمتر از سمپوزیوم‌های مختلف نیست، خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه این موسسه در بخش‌خصوصی است اما وابسته به یک نهاد دولتی‌ست با این‌حال هیچ‌نوع همکاری با هنرمندان ندارند و این عدم همکاری هم با رقم و ارقام انجام می‌شود. درحالی‌که برگزاری چنین مراسم‌هایی در ساختار آن‌ها منظور شده است.

او با انتقاد از اینکه مشخص نیست این هزینه‌‌ها صرف چه اموری می‌شود، بیان کرد: موزه‌ هنرهای معاصر چنین بودجه‌ای ندارد و اصلا معلوم نیست مبالغی که به عنوان اجاره گرفته می‌شود برای چه مواردی هزینه می‌شود درحالی‌که هنرمندان به شدت نیازمند حمایت از طرف موسسات و نهادهای مختلف هستند.

قشقایی معتقد است شرایط برگزاری بی‌ینال مناسب مکان‌هایی مانند کاخ موزه نیاوران نیست و ادامه داد: وقتی با موسسه فرهنگی صبا با مشکل روبرو شدیم؛ پیشنهاد شد بی‌ینال را در موزه نیاوران برگزار کنیم اما مساحتِ این مکان این اجازه را به ما نمی‌دهد. در بی‌ینال چهارم هم؛ پنج مکان شامل خانه هنرمندان، کاخ موزه قصر، کاخ نیاوران، موزه هنرهای معاصر و موسسه صبا برای این خداد فرهنگی درنظرگرفته شده بود.

او تاکید کرد: متاسفانه هرچه ما تلاش می‌کنیم این اتفاقات را هدفمند، موازی و پیشرفته‌تر از نهادهایی که در کشورهای همسایه برگزار می‌کنند؛ اجرا کنیم اما باز شاهدیم بعد از گذشتِ شش سال از عدم برگزاری؛ این بی‌ینال‌ها جزو برنامه‌ها و اولویت‌های مسئولان نیست.

رئیس انجمن مجسمه‌سازان در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: پیشنهاد انجمن و دیگر دوستان این بود که با تعطیل شدن نمایشگاه بین‌المللی و انتقال آن به خارج از تهران؛ این مکان می‌تواند بنیادی باشد برای بخش اجرایی سمپوزیوم‌ها و بی‌ینال‌ها و مسئولان آن را به برگزاری این نوع رویدادهای فرهنگی و هنری برای تمامی رشته‌های هنری مانند مجسمه‌سازی و نقاشی اختصاص می‌دهند.

قشقایی با بیان اینکه از این سوله‌ها می‌شود برای اجرای تئاتر نیز استفاده کرد،‌ تصریح کرد: دولت می‌تواند این سوله‌ها را قبل از اینکه در پروسه ساخت و ساز وارد و به بخش‌خصوصی واگذار شود، در اختیار هنرمندان قرار دهد. البته ما پیگیر این موضوع نیز بودیم اما تصور می‌شود وراث زیادی دارد!

او ادامه داد: از شهردار و مجموعه شهرداری تهران همچنین آقای جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهیم شرایطی را بوجود آورند که این مجموعه به انجمن‌ها و NGO‌های مختلف هنری اختصاص داده شود چراکه هنرمندان زیادی زیرمجموعه آن‌‌ها هستند. در این‌صورت انجمن‌های هنری نیز دغدغه مسائلی مانند اجاره بهاء‌ را ندارند.

رئیس انجمن مجسمه‌سازان گفت: باتوجه به اینکه این سوله‌ها در حال حاضر کاربری خاصی ندارند، پیشنهاد می‌کنیم به‌طور مشترک به انجمن‌ها اختصاص داده شوند.

لازم به ذکر است که؛ در اساسنامه موسسه فرهنگی و هنری صبا آمده است: فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران به‌منظور پاسداری از میراث و هنر اسلامی و ملی و پیشنهاد سیاست‌ها، راهبردها و دستیابی به آخرین یافته‌ها و نوآوری‌ها و نیز ارتقای فرهنگی اسلامی تشکیل شده است. از این‌رو ارتقای فرهنگ اسلامی و پاسداری از هنر اسلامی و ملی، امکان بروز و ظهور خلاقیت‌ها و ابداعات هنرمندان مسلمان در میهن بزرگ و تمدن اسلامی است، جهت نیل به اهداف مذکور در اساسنامه فرهنگستان هنر و برای تمرکز امور نمایشگاهی و مراسم بزرگداشت‌ها و سایر فعالیت‌های هنری و فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه 548 مورخ 28/7/83 تأسیس مؤسسه فرهنگی هنری صبا را مورد بررسی و تصویب قرار داد.

و ازجمله وظایف و مأموریت‌های این موسسه؛ قبول و اجرای پروژه‌های مشترک با سایر نهادهای فرهنگی و هنری در عرصه ملی و بین‌المللی است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار