سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴  |  Tuesday, 21 October 2025
کد خبر: ۷۵۶۶
تاریخ انتشار : ۵۸ : ۰۹ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵

پیشنهاد آیت‌الله جوادی آملی به استاد محمود فرشچیان رونمایی شد + گزارش تصویری

دو اثر استاد محمود فرشچیان با نام‌های «سیمرغ» و «محیط‌زیست» رونمایی شدند.

دیباچه :

استاد محمود فرشچیان اثر «سیمرغ» را به پیشنهاد آیت‌الله جوادی آملی و «محیط زیست، انسان و طبیعت» را به پیشنهاد معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خلق کرده است.

رونمایی این آثار همزمان با روز گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در موزه استاد محمود فرشچیان در مجموعه تاریخی-فرهنگی سعدآباد با حضور مسعود سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، حجت‌الاسلام دعایی، رئیس موسسه اطلاعات، بهمن نامورمطلق، معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از هنرمندان برگزار شد.

حسین بلخاری، استاد دانشگاه پیش از رونمایی این آثار که به مجموعه تابلوهای موزه فرشچیان اضافه شد، درباره حکمت و فلسفه «سیمرغ» سخن گفت و افزود: از جمله حکیمانی که سیمرغ را ستایش کردند، حکیم ابوالقاسم فردوسی بوده و از بزرگانی که سیمرغ را بر جان و روح ما نقش کردند استاد محمود فرشچیان بوده است. اگر ابوالقاسم فردوسی حکیم ادبیات و کلام است، چرا فرشچیان حکیم هنر ایران نباشد؟

محمد مجابی، معاون محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مراسم بیان کرد: سال گذشته قرار شد استاد فرشچیان برای خلق اثر محیط زیست اقدام کند و امروز شاهد به سرانجام رسیدن آن هستیم. خانم دکتر ابتکار علاقه زیادی داشتند در این مراسم حضور داشته باشند، اما چون از مدت‌ها قبل قرار بود لوح یونسکو در محل تالاب هامون به ایشان اهدا شود در آن مراسم حاضر شدند.

او سپس اظهار کرد: طبیعت ما زخم‌خورده و در ایران و جهان به اصلاح و ترمیم نیاز دارد.

او در مدح «سیمرغ» اشعاری خواند و اظهار کرد: سیمرغ نشانه حکمت و عقل کامل است. امیدواریم با این رویکرد زیبای هنری ما انسان‌ها سیمرغ‌هایی باشیم که طبیعت زخم‌خورده را احیا کنیم.

در ادامه بهمن نامورمطلق، معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی نیز در مدح استاد فرشچیان سخنانی گفت و بیان کرد: او هنرمند متعهدی است. در حوزه نقد ادبی و هنری، هنرمند متعهد به معنای شخص مسئولیت‌پذیر نسبت به مشکلات و مسائل انسان امروز است. علی شریعتی، جلال آل‌احمد و «ژان پل‌ سارتر» نویسندگانی از این دست هستند. پس وقتی گفته می‌شود فرشچیان هنرمند متعهدی است، یعنی او نسبت به مسائل انسان احساس مسئولیت می‌کند.

نامورمطلق نیز با اشاره به وضعیت اسفناک محیط زیست در کره زمین گفت: اثر «محیط زیست» استاد فرشچیان یقینا برای تقویت جریان حفاظت از محیط زیست نقش موثری ایفا خواهد کرد.

در ادامه این مراسم دو تابلو «سیمرغ» و «محیط زیست» با حضور محمود فرشچیان و توسط مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، فرشچیان سپس در جمع خبرنگاران درباره آثار جدید خود توضیح داد: «سیمرغ» را به پیشنهاد آیت‌الله جوادی آملی کشیدم که سمبلی از انسان‌هاست و نشان می‌دهد ما انسان‌ها همیشه در جست‌وجوی حقیقت هستیم.

وی ادامه داد: در نمایشگاه سال گذشته که خانم ابتکار نیز حضور داشتند، چند تابلو با مضمون طبیعت به نمایش گذاشته بودم. این مسئله مطرح شد که چرا تابلویی در رابطه با محیط‌زیست خلق نمی‌شود. برای همین تابلوی «محیط زیست، انسان و طبیعت» را کشیدم.

وی در تفسیر بیشتری از این تابلو بیان کرد: در گوشه‌ای از اثر دیوی دیده می‌شود که نماد محیط زیست است و همه‌جا را آلوده کرده است. در سوی دیگر فرشته‌هایی حضور دارند که محیط زیست را پاک می‌کنند.

فرشچیان گفت: من غباری از خاک پای مردم این مملکت هستم. به نظر بنده حفاظت از محیط زیست کاری ندارد و از هم وطنانم استدعا می‌کنم محیط زیست را دوست داشته باشند و آن را حفظ کنند.

این هنرمند سپس در بخش دیگری از سخنانش به کاهش ساعات درس نقاشی در هنرستان‌ها اشاره کرد و افزود: امیدوارم اولیای آموزش و پرورش توجه بیشتری به هنرستان نشان دهند. در نظر گرفتن دو روز در هفته برای هنر واقعا ناراحت‌کننده است، دروسی هم که جاگزین آن شده اصلا ضروریتی ندارد.

فرشچیان به نمایشگاهی که هفته گذشته در اصفهان برگزار شده بود و از آن بازدید کرده بود، اشاره کرد و افزود: از دیدن کارهای هنرمندان اصفهانی واقعا متأسف شدم چون توقع بیشتری از آن‌ها داشتم و درخواست می‌کنم برنامه آموزش هنر را دست کم در اصفهان که ظرفیت بالایی دارد گسترده‌تر کنند.

رونمایی از تابلوهای جدید فرشچیان



رونمایی از تابلوهای جدید فرشچیان



رونمایی از تابلوهای جدید فرشچیان



رونمایی از تابلوهای جدید فرشچیان



رونمایی از تابلوهای جدید فرشچیان



تابلوی «سیمرغ»



تابلوی «محیط زیست»

مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴