چهارشنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۳  |  Wednesday, 19 February 2025

دیباچه

کد خبر: ۷۴۵۱
تاریخ انتشار : ۴۶ : ۰۷ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
تغییر و تحول سازمان صدا و سیما گرچه برای برخی از شبکه ها خیلی خوب شد اما شبکه سه که زمانی پرمخاطب ترین شبکه سیما بود را با سرعت نور به انتهای جدول برد .

دیباچه :

شبکه ای که به واسطه ی برنامه های جوان پسندش با حال و هوای معنوی توانسته بود با فاصله ی زیادی از رقبا حرکت کند و حتی در بین اقشاری که با تلویزیون قهر بودند نیز جایگاه ویژه ای داشت .

حالا اما اگر نود و ماه عسل و شیرین کاری های عیدانه ی علیخانی را از این شبکه حذف کنیم چیزی دستمان را نمی گیرد . در بدو ورود مدیر جدید این شبکه خیلی از برنامه ها دچار تغییرات غیر اساسی شدند ، مجریان این شبکه یکی پس از دیگری به شبکه های دیگر کوچ کردند و برنامه هایی به روی آنتن شبکه سه رفت که هیچکدام نتوانستند موفق باشند ، برنامه هایی همچون " امروز " با کلکسیونی از مجریان معمولی و با هزینه بسیار بالا ، برنامه " هفت " که توانست در همان چند برنامه اول آنچنان شکافی بین اهالی سینما و تلویزیون ایجاد کند که باید به آن زرشک  طلایی داد ! شنیده ها حاکی از آن بود مدیر شبکه سه به شدت به دنبال گرفتن مجوز برای فرزاد حسنی و رضا رشیدپور بود تا شاید بتواند این باخت را با  آوردن این ژنرال ها ی شکست خورده جبران کند ، برنامه ای به نام " اکسیر " به روی آنتن شبکه سه رفت که فرزاد حسنی آن را اجرا نمود ، برنامه ای که با سر و صدای زیادی مدت های طولانی آن را تبلیغ کردند اما باز هم به علت انتخاب نادرست موضوع و محتوا ، زمان پخش و حتی مجری نتوانست مخاطب پیدا کند ، فرزاد حسنی هم که در نبودش در تلویزیون با خبرهایی همچون طلاق از آزاده نامداری ، کتک زدن همسر و ممنوع اتصویری و  ... در صدر اخبار بود حالا با ژست سلامت به اجرای این برنامه پرداخت و گویا هیچ اقبالی در بین تیترهای خبرگزاری ها و روزنامه ها نداشت چرایی آن نیز از قبل معلوم بود ، حسنی مجری توانمندی در اجرای برنامه های گفت و گو محور است نه برنامه پزشکی ! پس از این نیز نوبت به رشیدپور رسید ، مجری ممنوع اتصویری که در زمان نبودش خودش را از اذهان پاک نکرد و در هر کانال مجازی و غیر مجازی بود الا کانال کولر ، البته این از ذکاوت او بود ولی وی نیز در به چالش کشیدن میهمانان در آنور خطوط قرمز تبحر دارد ، خطوطی که صدا و سیما حتی از یک کیلومتری آن نمی تواند رد شود ، رشیدپور در این 7 سال ممنوعیتش بارها صدا و سیما را شست و پهن کرد اما به یکباره دعوت به کار شد ، برنامه ای با عجله که عیدانه از شبکه سه پخش می شد و نگرفت و حالا " حالا خورشید " که به زعم خودش متفاوت است که نیست و مدیر شبکه آنچنان دستش را باز گذاشته که با شلوار جین و پیراهن باز روی تی شرت برنامه اجرا می کند به امید جذب مخاطب ! مشکل این لباس ها نیست مشکل اینجاست که آنچه تا کنون برای صدا وسیما تابو بوده و سالها بر آن پافشاری داشته چگونه ناگهان نادیده گرفته می شود ؟

قطعاً اسامی آدم ها و هنرمندان در بین مردم کارگشا نیست بلکه آنچه هنرمند را برجسته و مشهور می کند فکر و محتواست و ای کاش به راحتی آتش به بیت المال نزنیم و به جای هیجانات دوران طفولیت با درایت برنامه سازی کنیم و با محتوا مخاطب جذب کنیم وگرنه کانال های بی هویت آنور آبی به اندازه کافی پیراهن باز و شلوار جین نشان می دهند .

دیباچه - رضا رشیدپور
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
علی اوجی بازیگر سینما و تلویزیون به دیباچه گفت؛

من هم باید شمشیر خودم را برای دفاع از سینمای اجتماعی زمین بگذارم و فیلم بسازم!

۰۹:۱۰  -  ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دوربین «ویژه برنامه فجر دیباچه» با آریا عظیمی نژاد، آهنگساز مطرح کشورمان

استعداد‌های عصر جدید، وضع مالی شان خیلی خوب شده است!

۱۲:۳۳  -  ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با فرزین محدث بازیگر فیلم سینمایی «آنتیک»

جسارت، باعث خلاقیت می‌شود / کاراکتری که من آن را ایفا کردم، شخصیت خاص و عجیب و غریبی دارد!

۱۱:۳۶  -  ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دوربین «ویژه برنامه فجر دیباچه» با جواد افشار، کارگردان سریال گاندو

هیچ مشکلی با حسن روحانی ندارم، آنچه گفتم واقعیت تاریخ بود!

۱۹:۳۱  -  ۱۹ بهمن ۱۴۰۳
کارگردان فیلم سینمایی «ترک عمیق» در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

امیدوارم ژانر اجتماعی دوباره احیا شود / دغدغه من بیان موضوعات تنهایی و عشق است!

۱۲:۰۹  -  ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دوربین «ویژه برنامه فجر دیباچه» با جواد یحیوی

خودم را در تئاتر پالایش میکنم / جنجال حاکم بر سینما، ما را از موضوع فرهنگ و هنر دور کرده است !

۲۱:۱۷  -  ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دوربین «ویژه برنامه فجر دیباچه» با پژمان بازغی

انگارخیلی از سبک‌های سینمایی در ایران منسوخ شده است / خاطره بازی با فیلم های سال های دور جشنواره

۱۸:۰۲  -  ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
مجید مظفری بازیگر پرآوازه سینمای ایران به دیباچه گفت؛

نزدیک به یک سال، مو و ریش هایم را نزدم و ۱۲ کیلو چاق شدم!

۰۹:۰۰  -  ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
غزل شاکری بازیگر فیلم سینمایی « رها » به دیباچه گفت؛

این اطمینان برای من حاصل شد که «رها» از یک خطی نمی‌تواند پایین‌تر باشد!

۱۸:۳۰  -  ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با صمد طاهری، نویسنده مجموعه داستان کوتاه «آن پریزاد سبزگوش»

تا سوژه‌ای به عواطف من چنگ نزند، سراغ نوشتن آن نمی‌روم/ به روند داستان‌نویسی در ایران خوشبین هستم!

۰۹:۱۰  -  ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
شهاب حسینی به دیباچه گفت؛

«رها» با یک سوم هزینه های مرسوم تولید شده است !

۱۸:۱۳  -  ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با ارسطو خوش رزم، بازیگر سینما و تلویزیون

توجه به لهجه مازندرانی در سریال پایتخت، کار را برای بازی من در «بازی خونی» سخت و وحشتناک کرد!

۱۲:۱۹  -  ۱۴ بهمن ۱۴۰۳